Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ga mee met de innerlijke reis

/
/
/
177 Views

Zon, maan, Mercurius en Venus: ze hebben je iets te vertellen. Ben je klaar voor de ontmoeting met de energieën van de maartmaand?

Door Elodie Hunting

De zon staat deze maand t/m 20 maart in het dierenriemteken Vissen. Het teken Vissen gaat helemaal over bewustzijnstadia. Ik onderscheid 7 stadia van bewustzijn: 1. Waken. 2. Dagdromen. 3. Mediteren. 4. Slapen. 5. Coma. 6. Dood. 7. Onbewust als een pasgeboren of als een pasgestorvene.
Als het goed is ben je terwijl je dit leest in je wakende bewustzijn en dus scherp en bewust van je fysieke omgeving. Omdat het dierenriemteken Vissen zo prominent is, is deze Hemel geschreven voor je meditatie-bewustzijn. Niet logisch, maar wel vol met beelden die als een film aan je getoond worden. Door te mediteren maak je contact met bewustzijnslagen die anders onbereikbaar zijn. We gaan een innerlijke reis maken langs de planeetgoden en ervaren wat zij aan de hemel laten zien.
Zet je denken aan en je 3e oog open. Daar gaan we …

Je staat in een mooi landschap aan de zee. De zon heeft zijn gebied prijsgegeven aan de maan en de sterren. Je gaat in het zachte gras liggen en kijkt omhoog. Je zoekt naar de maan, maar die is dichtbij de zon onder de horizon. De zon en de maan zijn net onder gegaan als Mars opkomt. Je ziet een heldere rode ster aan de hemel en maakt er contact mee. Verbind jezelf met een lichtkoord aan Mars en voel hoe zijn energie in je stroomt. Mars nu staat in het teken Weegschaal en is daar vredelievend. Je ziet hoe hij aan de hemel de vorm aanneemt van een rode sterke krijger, compleet met helm, harnas en zwaard. Hij dwingt respect af. Dan begint hij tegen je te praten en je ziet dat hij steeds zachtaardiger wordt. Hij doet zijn harnas uit, zet zijn helm af en legt zijn zwaard neer. Je ziet hoe zijn hart oplicht. Er komt een grote, liefdevolle kracht vrij die je ook in je eigen hart voelt. Het is een onoverwinnelijk en rechtvaardig gevoel. Mars vertelt je: ‘Ik ben op bezoek in de Weegschaal. Hier worden mijn daden gewogen en als ze niet in het teken van de liefde staan, verlies ik al mijn kracht. Ik heb niet voor alles gestreden. Ik moet terug in de tijd om zaken recht te zetten. Ik stap in mijn verleden en ga op zoek naar de oorzaak van het onrecht. Daar zal ik gaan staan en daar zal ik mijn krachten laten gelden. Ik zal sterk en rigoureus zijn en alles doden wat de liefde in de weg staat. Ook jouw innerlijk kom ik bezoeken en ook daar zal ik vernietigen wat jou verhindert het goede te doen. Er is echter één voorwaarde: je moet me toelaten. Houd je de poort gesloten dan zal ik je voorbij lopen.’
Je voelt hoe er Marskracht in je energiesysteem stroomt en raakt opgeladen. De drang om aan te pakken wordt groter en groter. Maar blijf nog even liggen in dat zachte gras. Er is meer …

Je zoekt naar de planeetgod Mercurius, maar hij is ook onder de horizon. Dan zie je een afspiegeling van zijn beeld verschijnen tussen de sterren. Je ziet een jongeman met vleugels aan zijn voeten en aan zijn helm. Hij zoeft langs de sterrenhemel. Telkens als je denkt dat je hem in je vizier hebt, schiet hij weer weg. Dan opeens staat hij stil recht boven je en kijkt je aan. Groots is zijn lichaam. Je ziet hoe allerlei gedachten als krachtvelden om zijn hoofd hangen. Je verbindt je met een lichtkoord en voelt hoe zijn energie in je stroomt. Hij zegt: ‘Ik ben Mercurius. Nu beweeg ik in het teken Waterman waar ik vernieuwingen zoek en naar de mensen breng. Hier vind ik kansen die tot verbetering leiden. Ik verzamel de beelden van idealen en leg ze in de mensen, die deze ontvangen als inspiratie en plannen. Waterman biedt uitzonderlijke verbindende krachten in de vorm van koorden en deze knoop ik om groepen mensen die elkaar kunnen versterken. Zodat ze diep weten dat ze samen sterker staan dan alleen. Op 18 maart verlaat ik de Waterman en stap ik in het teken Vissen. Hier zoek ik naar de universele eenheid die altijd uit liefde bestaat. In Vissen worden tegenstellingen met elkaar verbonden, net zoals de knoop tussen de twee Vissen in de constellatie. Ze zwemmen beide weg in tegengestelde richting, maar de knoop verbindt hen voor eeuwig. De energie die in Vissen heerst bestaat uit goedheid en liefde. Ik maak de verbinding naar de mensen in het aardse leven, zodat zij een rechtstreekse lijn hebben met deze universele liefde. Ik ben er ook voor jou. Je eenzaamheid kan ik niet oplossen, maar ik kan je wel opnieuw verbinden met het Al. Er is echter een voorwaarde: je moet je poort openen.’
Een gevoel van gelukzaligheid vervult je en je wilt niets liever dan hierin blijven. Maar dan vervolgt Mercurius: ‘Het is fijn in Vissen, maar vergeet niet dat er veel meer is wat je aandacht nodig heeft. Blijf het grote plaatje zien en vereenzaam niet in een deel van je werkelijkheid.’
Oef. Je knippert met je ogen en ziet hoe Mercurius langs de hemel zoeft naar de horizon. Weg is hij.
Je voelt hoe je nog steeds heerlijk in dat zachte gras ligt en kijkt weer omhoog.

Venus is ook onder de horizon. Als je haar zoekt, verschijnt ze als een prachtige jonge vrouw aan de hemel. Ach, wat is ze lief en zacht. Wat heeft ze heldere ogen en een mooie uitstraling. Het liefst wil je naar haar toe en je tegen haar aan nestelen. Je maakt een verbinding met haar door een lichtkoord.
Ze kijkt je glimlachend aan en zegt: ‘Ik ben Venus. Wat fijn om jou hier te zien. Ik ben op bezoek in het teken Steenbok, maar dat zal niet lang meer duren. Maanden was ik hier en ik heb veel gevonden wat ik aan de mensen heb geschonken. Ik heb ze stabiliteit en zekerheid geboden. Soms moest ik streng en koud zijn, vooral daar waar de verandering geen plaats mocht krijgen. Nu zit mijn tijd erop in de Steenbok. Op 6 maart stap ik in de Waterman, waar mijn goede vriend Mercurius ook verblijft. Ik ga hem helpen bij het zoeken naar de verbindingen tussen de mensen. Voor hen die sterk zijn met hun ratio, spreek ik. Aan hen die sterk zijn met hun gevoel, schenk ik de moed om te verbinden met vriend en vijand. Door ze te laten zien wat ze gemeenschappelijk hebben. Ik maak van vrienden geliefden, soms minnaars. Als Mercurius weer gaat, blijf ik nog even. Ik kom ook bij jou om je weer te laten voelen hoe gelukkig je wordt van dierbaren om je heen. Om je te laten voelen hoe rijk je bent met je geliefden en je vrienden. Hoe je open kunt gaan voor nieuwe vrienden en dat ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ echt waar is. Ik neem angsten weg die je vanuit je verleden verhinderen om in het nu te zijn. Er is echter een voorwaarde: je moet me wel toelaten en vertrouwen. Vraag me je te helpen je vertrouwen te reinigen, en ik ben er.’
Dit ontroert je diep … Je voelt je pijn, maar tegelijkertijd voel je je ook opgelucht door de bevrijding die je uitnodigt. Venus gaat naar de horizon en verdwijnt.

Jij ligt nog steeds lekker in het gras en laat alles op je inwerken. Dan bedenk je dat je de zon en de maan niet hebt ontmoet. Terwijl ook zij onder de horizon zijn. Terwijl je sterk aan de maan denkt, verschijnt ze voor je geestesoog. Een lichtkoord hoef je niet te leggen, want de maan is al in je. Je merkt hoe je zelf de maan wordt. Woorden zijn nu niet nodig. Laat je meevoeren langs de beelden.
De maan laat zich van haar donkere kant zien en je voelt hoe dit het absolute begin van alles is. Er is niets. Geen licht, geen geluid, geen beweging, niets. Je verwacht rust, maar dat is er niet. Je voelt dezelfde energie als die van net vóór zonsopkomst. De aankondiging van een nieuwe cyclus, ditmaal in het teken Vissen. Je ervaart universele verbondenheid en onverschrokken liefde. Het sterkt je in je vertrouwen op de komende ontwikkelingen. Dan wordt de maan steeds een beetje groter. Op 8 maart is de maan in haar eerste kwartier in het teken Tweelingen. Je wilt communiceren, je wilt delen, mensen spreken en ontmoeten en vertellen wie je bent en wat je bezighoudt. Je reikt uit naar de wereld om je heen en bent onbevangen als een klein kind.
Dan groeit de maan weer iets verder, tot ze helemaal vol is in het teken Maagd op 16 maart. Ah, hier mag je helemaal volop stralen en ben je op je hoogtepunt. Maagd maakt je zuiver en zet je aan je gevoel op te ruimen. Hoe meer je opruimt, hoe lichter je wordt. Letterlijk en figuurlijk. Je straalt meer en meer tot ook jij helemaal op je hoogtepunt bent.
Dan neemt de maan weer af en voel je hoe je naar binnen keert. Je aandacht verplaatst zich naar wie je ten diepste bedoeld bent te zijn. In haar laatste kwartier in het teken Steenbok op 24 maart, krijg je een prachtig gevoel. Je begrijpt het leven. Je begrijpt jouw leven. Je vindt de sleutel tot innerlijke gebieden waar grote rijkdom ligt opgeslagen. Dankbaar neem je de sleutel in ontvangst.
De maan wordt steeds donkerder, tot zij helemaal donker is, en terug bij het begin van weer een nieuwe cyclus.

Je laat de beelden van de maan los en voelt het zachte gras weer. Je ligt hier al een tijd. Is dit het moment om te gaan? Of komt er meer? Je weet het niet zeker.
Dan hoor je de eerste vogel zingen en zie je hoe de sterren aan de hemel verbleken. Je kijkt naar het oosten en je blik wordt gevangen door een spectaculaire gebeurtenis. Langzaam verheft de zon zich uit de nacht en klimt langs de hemel omhoog. Hoe hoger hij komt, hoe lichter en warmer het wordt. Machtig vind je het en het maakt diepe indruk op je. Als er nu geluid zou zijn, zou je de diepe oerbrom van de zon horen. Vogels kwetteren, de harten van de bloemen ontsluiten zich, dieren komen nieuwsgierig kijken en jij komt overeind en gaat staan. Je gooit je armen de lucht in en omarmt dit sterke licht. ‘Ik ben de zon. Ik ben de bron van al wat leeft en ik versla het duister. Ik breng overal licht en warmte met mijn lange en soepele armen. Ik ben de allemansvriend en sterker dan alle lichten die jij aan de hemel hebt ontmoet. Nu ben ik op bezoek in het teken Vissen, alwaar ik het spirituele bewustzijn van de mensheid wakker kus met mijn onophoudelijke licht. Omarm mij en je omarmt je afkomst, je zijn en je toekomst met niets anders dan liefde. De kracht die sterker is dan alles en iedereen. Op 21 maart stap ik in de Ram en maak ik de lente. Al het leven ontwaakt uit een diepe slaap met betekenisvolle dromen. Nu mogen ze naar het licht komen en werkelijkheid worden. Ik blaas de levenskracht in elk levend wezen. Ik haal de zielen op uit hun dood en plaats ze in het aardse leven. Ik kom jou ook bezoeken en schenk je kracht, moed en vertrouwen. Beweeg met mij mee door de dierenriem en vertrouw op de eeuwige cyclus zoals de maan je geleerd heeft.
Er is echter een voorwaarde: zet je poort open, en ik kan je bezielen.’
Daar sta je. Vol in je leven en gevoed met de meest essentiële krachten.
Ik wens je een schitterende reis.

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 

 

 

 

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest