Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dr Love: ‘Zet je hart open’

/
/
/
324 Views

Wat zijn mensen graag bezig met liefde! Van vriendschappelijk sms’je op weg naar je werk tot schouderklopje van de baas en de ‘quality time’ met dierbaren. We hunkeren ernaar om te krijgen of te geven. Aandacht, zachtheid, seks, verbinding of versmelting; allemaal smultaarten uit de bakkerij des levens.

Het leidt nogal eens tot wat gegiechel, maar het waarheidsgehalte van deze stelling is groot: alles is in essentie liefde.

Jij bent – sommigen ontkennen het – immers zelf het resultaat van liefde: de eenheid van twee mensen. Dat weet je heel goed.  Als je even nadenkt is echt alles een gevolg van de interacties tussen allerhande polariteiten en variëteiten. Om eens een paar te nomen: mannetje-vrouwtje, jong en oud, inspiratie en expressie, voorspoed en tegenslag, voor- en afkeuren, zwart en wit, dienstbaarheid en onvrede, passie en structuur, gevoel en rede, schoonheid en narigheid.

Kijk, in essentie is een stofzuiger niet alleen een elektrisch apparaat maar een gereedschap voor zuiverheid en reinheid. Wanneer deze goed bediend wordt, doet deze waarvoor het is gemaakt: je helpen de vloer en andere oppervlaktes schoon te maken. Uiteraard kun je er ook je kat of huisgenoten mee pesten of iemand ermee bedreigen. Maar dat is niet de intentie waarmee de stofzuiger is gemaakt.

De essentie is de bijdrage aan reinheid en zuiverheid. En dat levert een ironische paradox op: want wie een stofzuiger openmaakt, kan zich verbazen over de hoeveelheid stof, onreinheid, microben en vuil in het ding. De opeenhoping van viezigheid is juist daar immens.

Terug naar de liefde die onze essentie is. Wat dat betreft verschillen we niet veel van de stofzuiger: hoewel je hele wezen is bedoeld om liefde te bevorderen, te bewerken en te leven, word je tegelijkertijd met indrukwekkende hoeveelheden niet-liefde, angst, weerzin, haat en gescheidenheid geconfronteerd. We lijken wel op de vieze stofzuigers die bomvol komen te zitten van het tegendeel waarnaar ze streven. Het gevolg is veel ervaren ellende, al dan niet door onze eigen schuld.

Zet je hart eens open, wijd open. Zonder terughoudendheid. Zonder weerstand. Ieder levend wezen is dat. Want weet je wat er dan gebeurt? Een groot mysterie is dat. Allerlei interacties, verbindingen en contacten verlopen dan ineens anders. En als je het willen vervangt door intenties (die mogen ook anders uitpakken), wordt het leven een stuk meer ontspannen. En kijk naar de ander. Kijk en verbaas je over de grote hoeveelheid schoonheid waar je eerder zo makkelijk achteloos aan voorbij ging.

Open je hart. Het mooiste cadeau voor jezelf en de wereld.

 

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest