Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Verontwaardigd

/
/
/
251 Views

In iedere Koorddanser staan meer dan duizend evenementen. Achter de evenementen in onze agenda staan honderden organisatoren, workshopleiders, docenten en begeleiders. Tel daarbij de vele adverteerders, schrijvers, therapeuten en coaches op en je hebt een flinke verzameling mensen die met hart en ziel betrokken zijn bij de bewustwording van medemensen.

Dat is voor hen een zieletaak. Daar werden ze mee geboren. Ze doen als ‘lichtwerkers’ hun uiterste best op een integere manier positief bij te dragen aan de ontwikkeling van anderen en zo aan de wereld.

De organisatoren en consultants van Astro TV hebben een ander motief: bij hen draait het om geld. Niks mis met geld verdienen, de kachel moet branden tenslotte, maar als hoofdmotief voor het helpen van mensen, is het twijfelachtig. Nu bovendien bij herhaling blijkt dat de consultants van Astro TV de om hulp vragende bellers maar wat wijsmaken, voel ik daarover verontwaardiging.

Er lijkt door het gedrag van Astro TV namelijk waarde te worden onttrokken aan de serieuze groep lichtwerkers, de consultants en de astrologen in het bijzonder. Astro TV belazert zonder schaamte of terughoudendheid de bellers. Zelfs nu dit opnieuw bekend werd gaan ze gewoon door.

Daarmee wordt de professionele astroloog die eveneens geld vraagt voor zijn of haar dienst beschadigd: hoe weet de zoeker naar een antwoord op een belangrijke levensvraag nu waar hij of zij terecht kan voor een serieuze beantwoording? Zijn er wel serieuze astrologen eigenlijk?

Deze ont-waarding van het beeld van het astrologievak door Astro TV wordt bij mij verontwaardiging. En met mij vermoedelijk ook bij de AVN en de ASAS, de twee astrologenverenigingen in ons land.

In het kielzog van de astrologen die door het wangedrag van Astro TV in diskrediet worden gebracht, krijgt in de publieke opinie álles wat spiritueel is een tik mee. Veel spiritueel werk is al als roeien tegen de stroom in: wetenschappers en antikwakzalvers beuken al lange tijd tegen alternatieve methodes om mensen lichamelijk en/of geestelijk verder te helpen. Door Astro TV wordt de beeldvorming van de ‘alternatieven’ een stukje negatiever. Daardoor komen potentiële cliënten iets minder makkelijk tot de stap om een therapeut op astrologisch of spiritueel gebied te gaan raadplegen; Astro TV beschadigt daardoor indirect een veel grotere groep mensen.

Wat gaan we eraan doen ASAS en AVN? Ik hoor niet veel van jullie… Wordt het niet tijd om een écht goeie en integere nationale astro-lijn op te zetten, eventueel met een astrologisch tv-programma met deskundigen? Omwille van de serieuze zoekers die deskundige antwoorden willen op vragen. Een idee dat Koorddanser momenteel erg serieus neemt…

Ewald Wagenaar

Reageer svp hieronder.

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest