Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologische hemel van februari: Prometheus brengt het vuur

/
/
/
311 Views

We zitten midden in een periode waarin retrograde (vanaf de aarde gezien schijnbaar achteruit lopende) planeten een grote rol spelen.

 

Door Elodie Hunting

Venus In januari hadden we een retrograde Venus en op 17 januari ging zij van avond- naar ochtendster. Zij beleefde een wedergeboorte en wij kregen daarmee de kans om onze relaties te vernieuwen. Elke geboorte doet pijn, zei Jung ooit, zo ook deze. Want definitief beginnen met iets nieuws, betekent definitief stoppen met het oude. Venus is niet alleen liefde en harmonie, Venus is ook kommer en kwel. In de oude mythen was er een lieflijke Venus (avondster) en een moordzuchtige Venus (ochtendster).
Venus loopt ook in februari nog in het conservatieve teken Steenbok waar ze formeel en verantwoordelijk is. De planeet die bij Steenbok hoort, is Saturnus en die loopt nog altijd in Schorpioen. Deze hemelse gegevens gecombineerd levert een interessant beeld op waarin de strijdvaardige Venus zich van haar vriendelijke doch dwingende en confronterende kant laat zien. Niet ordinair of direct, maar subtiel en beleefd. Met maar één missie: dat de geboorte doorgaat en de vrucht leven zal ademen.
Geven we dit betekenis op een spiritueel niveau dan hebben we te maken met het begin van een nieuwe bewustzijnscyclus op het gebied van onze relaties. Voor de goddelijke impuls gaan we naar Mercurius.

Mercurius wisselt wat vaker van ochtend- naar avondster omdat hij nu eenmaal dichter bij de Zon staat en kleinere banen trekt. Op 4 februari staat hij het dichtst bij de zon en komt hij niet zo goed tot z’n recht. Hij staat dan in Vissen en gaat op de 6e februari retrograde lopen. Mercurius gaat dan de wereld van de goden in om hun vuur te stelen. Deze fase van Mercurius wordt de Prometheus genoemd. Het vuur heeft hij op de 15e februari te pakken. Dat zien we aan de hemel omdat hij dan net voor de Zon opkomt en net na de Zon weer ondergaat. Het vuur geeft hij aan de mensen omdat hij vindt dat dit de goden hoogmoedig maakt. Als de mensen vuur hebben, kunnen zij metalen smeden en een beschaving opzetten. Het vuur is van oorsprong goddelijk.
De inspiratie voor het nieuwe begin komt via Mercurius in Vissen. Vissen is sowieso al het meest spirituele teken dat zich vooral door inspiratie laat leiden. Vissen is het teken dat naastenliefde en eenheid symboliseert. Dit inzicht vereist onzelfzuchtigheid en met het goddelijke vuur in je handen ligt hoogmoed op de loer. Zelfs de goden hadden er last van …
Mercurius waarschuwt ons niet te denken dat we de weg en de waarheid zijn, maar altijd dienstbaar moeten blijven aan het grotere geheel waarvan we een onderdeel zijn. Misschien nodigen de standen van Venus en Mercurius ons uit om niet vanuit ons eigen perspectief de relatie nieuw leven in te blazen, maar om de relatie als een autonoom organisme te zien. En daaraan dienstbaar te zijn.
In deze fase is Mercurius opbouwend en kijkt hij vooruit de toekomst in. Het is een positief gestemde Mercurius die er zin in heeft!

Mars staat nog steeds in Weegschaal en daar blijft hij nog wel even. Ik heb daarvan eerder melding gemaakt; Mars is zachtaardig en niet slagvaardig in dit teken. Hier moet hij samenwerken en zijn eigen belang op de tweede plaats stellen. Deze houding sluit naadloos aan op bovenstaande standen van Venus en Mercurius.

Jupiter en Pluto In februari ontstaat er een spanningsvol aspect aan de hemel; de planeten Jupiter en Pluto komen letterlijk lijnrecht tegenover elkaar te staan. Jupiter is de vrolijke noot in het gezelschap en heeft humor hoog in zijn vaandel staan. Zijn humor heeft een boodschap. Soms wordt Jupiter een brompot en kan hij alleen maar mopperen. Dominee Gremdaat is een uitgesproken Jupiter-figuur die het mopperen weet te combineren met humor én een boodschap. Deze Jupiter wordt onder druk gezet door Pluto. Pluto heeft weinig met humor en wil van Jupiter weten wat de kern van zijn boodschap is. Jupiter staat in het teken Kreeft waar familie, je persoonlijke verleden en wortels belangrijk zijn. Jupiter roept op om terug te gaan naar de menselijke waarden en normen nadat we die in het oerwoud van opgelegde regels van de ‘regering’ zijn kwijtgeraakt. Veel is ondertussen geregeld, van BSN nummers tot ‘leuker kunnen we het niet maken’. Pluto stelt dit nu ter discussie. Dit is een ontwikkeling die al langer gaande is en we zien de eerste tekenen van verzet al bij de twintigers. Ze organiseren hun eigen feesten (horeca is te duur geworden), krijgen kennis zonder ervoor te betalen (studeren is te duur geworden), downloaden films, muziek etc en vinden hun weg toch wel in de digitale wereld waar ‘ouderen’ niets van snappen. Pluto staat in Steenbok (tot 2023) en is daar bezig machtsstructuren omver te werpen. Dat lukt al heel aardig, want er zijn al wat kerkelijke koppen gerold, wetenschappers ontmaskerd, banken omgevallen, bonussen ingetrokken en nu krijgt de lokale overheid steeds meer macht van haar grote zus uit Den Haag die een beetje wereldvreemd is geworden. Dit gaat naar een hoogtepunt in april en belooft meer dan spannend te worden.

Snowden Dat het anders moet met onze westerse maatschappij is duidelijk. Privacy ligt op straat en niemand lijkt zich te bekommeren om Big Brother die ons overal in de gaten houdt met camera’s, afluisterapparatuur, het internet afspioneert; en onderschat Google niet. Jupiter in Kreeft houdt alles graag binnen vier muren, binnen de veilige omgeving van familie en goede vrienden. Pluto oefent daar druk op uit. Niet om het te verpesten, maar om het te testen. Om je privacy te waarborgen, moet je eerst weten waar de lekken zijn. En dat wijst Pluto feilloos aan. Ik ben benieuwd welke Snowden er de komende maanden op gaat staan.

Zon Ondertussen is onze held de Zon in het teken Waterman, alwaar hij zijn netwerk uitbreidt. Hij verbindt zich met anderen waarin hij zichzelf herkent. Waarmee hij een aspect van zichzelf kan delen en waarmee hij ervaart dat dit delen groei oplevert. Er ontstaat een warme band. De andere kant is ook waar; houd je kennis exclusief voor jezelf, dan wordt het als stilstaand water en gaat het stinken.
Op 19 februari gaat de Zon naar het laatste teken van de dierenriem: Vissen. Dit is een verstilde energie waarin ogenschijnlijk niet zoveel gebeurt. Hier spreekt de stem van de stilte en vervagen de grenzen tussen jezelf en al het andere. Hier ga je op in een groter bewustzijn. Dat je dan wat vaker de aardse zaken vergeet, is logisch.

Elodie Hunting (www.elodiehunting.nl) is docent astrologie en verzorgt persoonlijke consulten.

 

 

 

Wat betekent….

 

Kreeft Dierenriemteken Kreeft is een waterteken en verzorgend van aard.

 

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

 

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreidt graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.

Pluto Planeet Pluto is Hades, de god van de onderwereld. Pluto is traag, maar ontzettend krachtig op het vernietigende af. Pluto transformeert altijd en deinst nergens voor terug. De dood is zijn thema. Niet als einde, maar als noodzakelijk begin van iets nieuws. Deze planeet is confronterend, onontkoombaar en machtig. Pluto kan dwingend zijn, als je niet meegaat met de transformatie die hij wil. Werk je mee? Dan is hij de meest krachtige partner die je je kunt wensen.

 

Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen 

Steenbok Dierenriemteken Steenbok is rustig en betrouwbaar. Steenbok heeft een doel en alle tijd om dat te bereiken. Als de Zon in dit teken loopt, wordt het nieuwe licht geboren. Steenbok is ook het punt van incarnatie in de dierenriem. Steenbok is een van de drie aardetekens in het dierenriem en is erg praktisch. Steenbok is de Grote Vader en heeft een natuurlijk overwicht. Steenbok is meestal van de oude stempel en houdt niet zo van moderne veranderingen. Steenbok is ambitieus en bereikt vaak een hoge positie.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Vissen is het laatste teken van de dierenriem en daarmee de meest spirituele. Het is een waterteken en gedraagt zich ook als zodanig. Vissen past zich heel gemakkelijk aan, zoekt meestal de weg van de minste weerstand en is overgevoelig en kwetsbaar. Ook mystiek, esoterie, kunst, een andere staat van bewustzijn, de zwerver en de monnik vallen onder het teken Vissen. Meestal hele lieve mensen die grote offers kunnen brengen.

Waterman, dierenriemteken: vrijheid, gelijkheid, broederschap. Waterman belichaamt het allemaal. Watermannen verenigen zich, omdat ze weten dat een groep gelijkgestemden veel meer kan bereiken dan een eenling. Gezamenlijke belangen: een voor allen, allen voor een.

Weegschaal. Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig.

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

 

 

 

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest