Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astro december: optimisme en wijsheid

/
/
/
389 Views

Een maand waarin mensen weer mensen worden en tradities verbinden. De maand waarin het licht wordt herboren.

 

Door Elodie Hunting

 

Hartstikke fijn dat we er weer zijn op papier! En dat ik weer deze Hemel mag schrijven. Ik heb de laatste weken van een aantal lezers bemoedigende en aardige mails gekregen en dat vind ik leuk. Ik weet wel dat deze Hemel door velen wordt gelezen maar een rechtstreekse feedback ontvang ik zelden. Aangezien ik een Tweelingen* ben en ‘dus’ dol ben op communiceren, nodig ik elke lezer uit vooral van zich te laten horen. Niet alleen om mij de Hemel in te prijzen (ik schrijf ‘m toch zelf), maar ook als je suggesties hebt of ervaringen die betrekking hebben op hetgeen ik schreef.

In de Hemel van september schreef ik: ‘Deze maand is er aan de hemel een dergelijk fenomeen gaande. Saturnus* (ja, daar hebben we ‘m weer) staat op de Noordelijke Maansknoop* in het teken Schorpioen. Deze planeetstand geeft aan dat er definitieve en onomkeerbare besluiten worden genomen die diep ingrijpen en energie vreten. Waarom? Omdat ze veelomvattend zijn en zorgen voor een transformatie. Wij als Koorddansers weten dat alles stroomt en niets ooit hetzelfde blijft, behalve dan de onveranderlijke archetypische energieën natuurlijk.’ En in deze maand viel ook het besluit om even te stoppen met Koorddanser. Het werd uiteindelijk een ingrijpende transformatie en hier zijn we weer!

Zon Het allermooiste van deze maand december is dat het licht opnieuw geboren wordt. Onze held de Zon* loopt naar zijn absolute dieptepunt, op 22 december is de grote ommekeer en daarna wordt het Licht steeds sterker.

Jupiter Een ander interessant hemels fenomeen is dat de planeten Jupiter* en Saturnus een harmonische verbinding met elkaar maken, een zogenaamde driehoek. Beide staan in het element water en dus begrijpen ze elkaar goed. Jupiter in Kreeft* is een Jupiter die houdt van tradities, het gezinsleven en normaal doen. Deze reus en oppergod legt de nadruk op menselijke zaken en dat zie je terug in de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Ruildiensten zijn steeds normaler (gesloten beurzen), voedselbanken helaas ook en de kinderen hoeven niet meer naar de massale kinderopvang maar mogen lekker thuis bij hun familie zijn. Jupiter in Kreeft laat ons zien hoe belangrijk ‘ouderwetse’ normen en waarden zijn voor ons mensen. De Zwarte Pietendiscussie (traditie) heeft niet geleid tot Blauwe Pieten, want juist een traditie werkt verbindend in tijden van economische crisis. Zwarte Piet versterkt het gezinsleven en wordt geassocieerd met een oer-Hollands heerlijk avondje.

Saturnus in Schorpioen* verbindt zich positief met deze traditie en zal ervoor zorgen dat goedkope cadeautjes meer gewaardeerd worden. Geen dure spelcomputers, maar een spelletje ganzenbord (oké, op een tablet misschien maar wel sámen). Saturnus is de grote begrenzer en stelt grenzen aan de op hol geslagen consumptiemaatschappij. Jupiter de oppergod maakt duidelijk dat we elkaar nodig hebben, geen materie. Facebook speelt hier een grote rol in. Mensen komen achter hun maatschappelijke status vandaan en wisselen uit van mens tot mens. Opeens heb je contact met een bobo die iets weg wil geven in de weggeefhoek. Zo langzaamaan worden mensen weer mensen. Ondanks het feit dat we elkaar ontmoeten via schermen. We ontmoeten tenminste weer.

Mercurius* staat deze maand vanaf 6 december in Boogschutter*. Daar grapt en grolt hij met een boodschap. Boogschutter is toch wel een moraalridder die het niet na kan laten te doceren. Mercurius in dit teken ziet de grote lijnen en is optimistisch over de toekomst. Hij schept een ideaalbeeld waardoor mensen op gaan veren en weer hoop krijgen.

Venus staat de hele maand in Steenbok en eist dat hij die idealen concreet gaat maken. Kan hij dat niet, dan wordt hij koelbloedig afgebrand. Venus kan helpen met haar betrouwbaarheid in Steenbok. Hier is ze stabiel en heeft ze geduld. Mars staat vanaf 8 december in Weegschaal en daar is hij besluiteloos en mild.

Al met al geeft dit een hoopvol astrologisch beeld. Er gloort weer licht aan het einde van de tunnel, we mogen weer normaal doen, we maken weer plannen, we toetsten deze aan de werkelijkheid en we zijn mild in onze houding.

Mars* November opende met een heftige zoneclips en ook oktober was pittig. December is vriendelijker.  Mars staat in het teken Weegschaal*, wat vroeger de Klauwen van de Schorpioen heette. Deze oorlogsgod wil altijd actie en test verbindingen tot op het bot. Mars is energiek en wil voorwaarts op zijn manier. In de Klauwen wordt hij afgeremd en mag hij niet zomaar blindelings vooruit. Hij wordt gedwongen na te denken voor hij iets onderneemt. Zijn zijn plannen wel levensvatbaar? Is de schade niet groter dan de uiteindelijke winst? Beseft hij wel dat onderlinge menselijke verhoudingen het fundament zijn onder elk initiatief?

Venus Natuurlijk kijkt Venus kritisch mee en zal zij bijsturen. Mercurius zorgt ervoor dat we met z’n allen gemotiveerd blijven om vooral door te gaan en niet op te geven ook al wordt het nog zo donker.

Als dan de Zon op 22 december het verlossende woord spreekt, zien we heel concreet dat het licht naar ons terugkeert.

Vanaf 21 december gaat Venus retrograde* (achteruit) lopen en dan wordt haar werking anders. Was zij daarvoor vooral gericht op de aardse en praktische zaken van Steenbok, nu maakt zij de reis naar binnen en zoekt ze naar de mystieke betekenis van Steenbok. Er schuilt een prachtig verhaal in dit teken, dat gaat over goddelijke wijsheid die naar de mensen wordt gebracht. Al lijkt Steenbok een koud en zakelijk teken, dat is alleen maar de buitenkant. De Babyloniërs koppelden hun oppergod Ea aan Steenbok. Ea was de meest wijze god die zich niet van de wijs liet brengen door emoties of gedachten. Hij begreep de mensheid, kwam uit de oerzee en schonk de mensen wijsheid. Als Venus retrograde loopt is dat een goede energiestroom om op mee te mediteren en de wijsheid te ontsluiten die Steenbok in zich draagt. Niet voor niets vindt de geboorte van het licht plaats in dit teken.

 

Meer info en voor reageren, ook voor een persoonlijk astrologisch consult of astrologieles: elodiehunting@gmail.com en www.elodiehunting.nl.

 

* = wat betekent….

Boogschutter is een vuurteken. Dit dierenriemteken heeft een grote passie voor kennis, voor grensverleggende zaken en voor inhoud. Hij wil begrijpen en de grote lijnen zien. Boogschutter heeft humor met een kritische kanttekening. Van de grote goeroe tot de stand-up comedian en alles wat daar tussenin zit. Boogschutters hebben graag aandacht.

Kreeft Dierenriemteken Kreeft is een waterteken en verzorgend van aard.

Maansknopen De Zuidelijke Maansknoop wordt wel gezien als het punt dat informatie geeft over hoe je dit leven binnenkomt. Met welk rugzakje, lading, opdracht of karma. De Noordelijke Maansknoop vertelt iets over je bestemming en waar je naartoe beweegt in dit leven met deze persoonlijke horoscoop.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreidt graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.
Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.

Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is…

Steenbok Dierenriemteken Steenbok is rustig en betrouwbaar. Steenbok heeft een doel en alle tijd om dat te bereiken. Als de Zon in dit teken loopt, wordt het nieuwe licht geboren. Steenbok is ook het punt van incarnatie in de dierenriem. Steenbok is een van de drie aardetekens in de dierenriem en is erg praktisch. Steenbok is de grote vader en heeft een natuurlijk overwicht. Steenbok is meestal van de oude stempel en houdt niet zo van moderne veranderingen. Steenbok is ambitieus en bereikt vaak een hoge positie.

Tweelingen is een luchtteken en heeft te maken met communicatie, handel en taal. Ze zijn dol op woordgrapjes en gebruiken taal om dingen te relativeren en benoemen. Als iets een naam heeft, is het sterker aanwezig. Tweelingen zijn nieuws- en leergierig en goed geïnformeerd over de laatste nieuwtjes/roddels. Omdat het flapuits zijn, kunnen ze geheimen maar moeilijk bewaren.
Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Weegschaal. Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig. 

Zon: De held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

 

 

 

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest