Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Spiritualiteit is voor de geestelijke gezondheid

/
/
/
128 Views

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt het: spiritualiteit, religie, meditatie en een goed ontwikkelde intuïtie vanuit eigen overtuiging, voorkomen geestesziekten of ze maken het hebben van psychologische problemen een stuk draaglijker.
Dit werd bekend gemaakt tijdens het congres van Dimence, van een kenniscentrum voor Religie en Psychiatri, dit najaar. Overkoepelende GGZ organisaties zoals Altrecht e.d. ondersteunen het onderzoekswerk van Dimence.
Zo bewijst o.a. onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven dat voor alle psychiatrische cliënten geldt dat een authentiek beleefde geloofsovertuiging of andere vormen van spiritualiteit zonder strenge gebondenheid aan “geschriften” of voorschriften, zowel preventief als curatief het meeste troost en zingeving te bieden heeft en dat diie positief bij kan dragen aan welzijn en genezing. Dit werd bevestigd door Nederlands onderzoek door dr. Arjan Braam.

Meer info: www.ufjf.br/nupes-eng, http://religieggz.dimence.nl/.

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest