Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oktober: het perfecte evenwicht

/
/
/
207 Views

In deze oktobermaand worden de dagen korter en de nachten langer.  Op 21 september waren ze  in perfecte balans te zijn. We hadden toen de herfstequinox, dag en nacht zijn dan even lang. De laatste dag van de oktobermaand is Halloween. De Kelten geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

Vanaf 21 september ging de Zon de onderwereld in en verlicht daar nu wat in het donker is. Voor ons betekent dit dat we sindsdien een inkijk krijgen in onze eigen onderwereld op een rustige en gecontroleerde manier. Wat borrelt er op jouw diepste laag? Welke energie zit daar opgesloten omdat er ooit iets gebeurde waardoor een natuurlijke ontwikkeling stagneerde? Door deze energie licht te geven met de Zon in Weegschaal, krijgt het weer aandacht en kan het open gaan. Verder groeien. Omdat dit proces energie vrijmaakt ervaar je dat als een powerboost. Er gaan nieuwe wegen open en er gebeuren dingen die je eerder voor onmogelijk hebt gehouden.

Zon In oktober staat de Zon grotendeels in het teken Weegschaal, dat vroeger een andere naam had. Toen heette dit teken ‘De klauwen van de Schorpioen’. In dit teken vindt een zuivering plaats. Alles was niet levensvatbaar is wordt afgevoerd en vernietigd. Dat wat wel levensvatbaar is blijft bewaard en gaat een winterslaap in. Pas als de dagen weer even lang zijn tijdens de lente-equinox komt dit weer boven de grond in het licht.

Mercurius Oktober gaat dus over de balans opmaken. Wat neem je straks mee het nieuwe jaar in en wat laat je achter. De grens tussen verleden en toekomst wordt nu scherp en onverbiddelijk getrokken. Uit je verleden haal je de bouwstenen voor je toekomst als ze er nog toe doen. Sommige aspecten kun je maar beter achter je laten, om te voorkomen dat je een melancholische, ouderwetse outsider wordt. Maar aspecten die tijdloos zijn en fundamenteel voor jou zijn, neem je mee. Omdat dit je fundering is. Mercurius loopt de hele maand in het teken Schorpioen. Hier is Mercurius vooral gericht op het doorzien van patronen van jezelf en van anderen. Je ziet dat je in je eigen gevangenis van patronen zit die je geen goed meer doen. Misschien had je ze ooit nodig, maar als je doorziet, niet meer. Als deze planeet vanaf 21 oktober ook nog retrograde gaat lopen, versterkt dat de beschreven werking. Met deze Mercurius is het dan een prima moment om in een ritueel jezelf te herpositioneren in je leven.

Venus loopt vanaf 9 oktober in het teken Boogschutter en Venus wil daar doelen zien. Waar gaat het allemaal naartoe? En met welke motivatie? Wordt het niet eens tijd om je levensvisie opnieuw onder de loep te nemen om te checken of deze nog wel voldoet? Let eens op bijzinnen of uitroepingen die je vaak zegt zoals ‘ach ja’, ‘het is niet anders’ ‘als je maar gezond bent’ ‘ik moet mijn gevoel meer volgen’ ‘snap je?’etc etc. Het lijken kleine onbeduidende zinnetjes, maar ze drukken veel uit van je grondhouding. Kloppen die zinnetjes nog wel met je bent geworden? Het is ook interessant om deze kleine zinnetjes bij anderen te ontdekken. Zet ze in het licht en kijk wat ze over je vertellen. Venus in Boogschutter wil visie, wil doelen, wil aandacht en weet het altijd beter.

Mars Aangezien Mars in Leeuw staat, kan dit tot pittige discussies leiden, want Mars in Leeuw weet het ook beter. Omdat Venus en Mars een vuurteken staan, is de onderlinge houding vurig en positief. Als ze elkaar kunnen laten voor zie ze zijn en de veranderingsdrang kunnen beteugelen is dit een perfect team. Mars gaat op 16 oktober het teken Maagd in en dat is andere koek. Kon hij in Leeuw nog alle ruimte in nemen, in Maagd krijgt hij te maken met beperking. We weten allemaal dat in de beperking zich de Meester laat zien. Gecombineerd: de Klauwen van de Schorpioen en Mercurius in Schorpioen, kan Mars niet anders dan zich gaan focussen. Wat is de kern van je wezen? Wat wil je graag gerealiseerd zien in en met jezelf? Mars helpt je om bij de les te blijven en je focus niet uit het oog te verliezen. Dat is geen gemakkelijke taak, want het vraagt opperste concentratie en offers. Offers zijn handelingen met als doel om te transformeren. Oude energie wordt getransformeerd naar nieuwe energie. We zitten volop in de herfst en zien hoe de losgelaten bladeren een voedingsbodem vormen voor het nieuwe leven dat in de baarmoeder van de aarde aan het groeien is. Omdat we niet direct resultaat zien gaat deze Mars protesteren. We voelen ongeduld. Arme wij, allemaal slachtoffers van de McDonaldscultuur waarin elke impuls direct wordt bevredigd.

Halloween Juist nu komt het aan op tijd en de natuur haar gang laten gaan. Vertrouwen hebben dat niets ooit hetzelfde blijft en alles stroomt zoals het moet stromen. Je hieraan overgeven is het loslaten van het oude. Gelukkig doet de kosmos niet mee aan de huidige snelle instantcultuur, maar heeft zij haar eigen ritme. Als je hierop mee durft te bewegen ontstaat er rust en groeit het vertrouwen.
Een herfstwandeling in een transformerende omgeving loutert de ziel. Op 31 oktober is het dan Halloween. De nacht waarop de sluiers tussen de werelden dun zijn en ‘geesten’ hun weg naar de levenden makkelijker vinden. Astrologisch gezien is hier weinig over te zeggen … het is een moment in de het ritme van de natuur die correspondeert met de Zon die zijn reis in de onderwereld is begonnen.
Oktober wordt een maand van balans, van focus en van overgave aan dat wat is. Forceren heeft geen enkele zin en leidt alleen maar tot frustratie. En daar kan je maar beter zo weinig mogelijk van hebben.

Meer: www.elodiehunting.nl.

Wat betekent….

Boogschutter Dierenriemteken Boogschutter is een rasoptimist. Hij ziet alles positief en heeft een goed vermogen om het grote plaatje te blijven zien. Hij is filosofisch en heeft een overtuigende visie. Boogschutter is de goeroe en de hoogleraar. Inspirerend en enthousiast verspreidt hij zijn mening. Dit is de minder leuke kant van Boogschutter: hij vindt overal wat van.

Leeuw. Leeuw is de koning van de dierenriem. Hij is warm en hartelijk. Leeuw is de coach bij uitstek omdat hij het goede in mensen naar boven kan halen.

Maagd. Dierenriemteken Maagd is als Truus de Mier. Altijd drukdruk en nederig. Zuiverheid hoort bij Maagd, als interieurverzorgster maar ook als priester(es). Maagd is sober en kritisch. Daar heeft ze vaak zelf het meest last van.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is …

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles dat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Weegschaal. Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig.

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest