Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Amma inspireert tot liefde

/
/
/
341 Views

Mata Amritanandamayi Devi, is bekend als Amma, de kleine Indiase vrouw die duizenden mensen liefdevol omhelsde. Liefde is de grondtoon van het universum en de basis van Amma’s handelen.

Door Martine Clausen

De zoektocht naar liefde is de belangrijkste drijfveer in het leven. Zonder liefde is er een knagend, hardnekkig verlangen. Zo hardnekkig dat velen dit als een gat ervaren. Veel liefde is voorwaardelijk, ze vraagt iets terug. Onvoorwaardelijke liefde, die voedt zonder op gebreken te wijzen en die nooit afwijst, net als zonnestralen. Zij verwarmen iedereen ongeacht wat ze op hun kerfstok hebben. Het is dezelfde liefde die Amma geeft. Amma betekent in het Malayalam moeder. Moederliefde is een goed voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde. Een paar antwoorden van Amma.

Welk spiritueel pad adviseer je mensen?
“Of je nu in het Oosten of in het Westen woont, je spirituele pad kan alleen maar ontstaan volgens je eigen spirituele dispositie en je mentale constitutie. Je kunt dus niet generaliseren en zeggen dat één pad voor iedereen het beste is. Maar over het algemeen kun je stellen dat het Pad van Devotie het gemakkelijkst is. Ieder mens kan namelijk liefhebben, maar niet iedereen kan pranayama doen of moeilijke yogaposities uitvoeren. Iedereen met een hart kan liefhebben. Liefhebben is een aangeboren neiging. Als je het aanwakkert en niet opgeeft, zal het vroeg of laat oplaaien en grote vlammen opwerpen. Aanwakkeren doe je met meditatie en mantra’s.”

Ook voor westerlingen?
“Het pad van Liefde, ook wel het pad van Devotie genoemd, is voor westerlingen het meest geschikt. Natuurlijk is dit een generalisatie, maar in de Westerse samenleving worden kinderen van jongs af aan op een intellectuele manier opgevoed. Veel wordt via het verstand bekeken. Maar het hart verdroogt. Het is de sociale norm die maakt dat dit gebeurt. Veel kinderen groeien op onder omstandigheden waardoor zij geen liefde in hun leven ontwikkelen, te midden van conflicten, ruzie, onverdraagzaamheid en echtscheiding. De ouders, die het voorbeeld van liefde moeten zijn, hebben vaak zelf gebrek aan liefde, waardoor hun kind het ook niet van hen kan leren. Een vicieuze cirkel.”

Kun je iets meer over het Pad van Devotie vertellen?
“Het pad van Bhakti (devotie) leert ons liefhebben. Eerst liefde ontwikkelen die op God gericht is. Als die liefde het centrum van je leven wordt en als de devotionele beoefening steeds meer deel uit maakt van je leven, verandert je visie. Dan ga je inzien dat God zich als zuiver bewustzijn in alle wezens bevindt, ook in jezelf. Als deze ervaring sterker wordt, groeit de liefde zodanig dat je liefde wordt. De liefde in jou zal zich dan uitbreiden; je wordt de verpersoonlijking van liefde. Deze liefde is de beste remedie voor alle emotionele blokkades en negatieve gevoelens.”

Meer: www.amma.nl, www.amma.org en www.embracingtheworld.org.

Film zien met en over Amma? Klik hier en kijk.

__________________

Omhelzing
Waar ter wereld Amma zich bevindt, stromen mensen naar haar programma voor een omhelzing. Vaak moeten zij lang wachten voor zij aan de beurt zijn. De omhelzing duurt vanwege de menigte meestal niet langer dan een halve minuut. Aan Amma’s omhelzing en programma’s zijn geen kosten verbonden.
Daarnaast voert haar organisatie Embracing the World tal van liefdadigheidsprojecten uit.Amma komt naar Nederland op 28,29 en 30 oktober.


Tags: , ,
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest