Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Bijzondere documentaire ‘Free the Mind’

/
/
/
645 Views

Hersenonderzoeker Professor Davidson is bezig met een ongewoon experiment: hij leert yoga aan Amerikaanse oorlogsveteranen en aan kinderen zoals Will, een vijfjarig jongetje met ADHD en angsten. Is het mogelijk dat zij door middel van meditatie en yoga hun pijn en problemen kunnen verlichten?

Hersenonderzoeker Professor Davidson wil een betere wereld creëren door de kracht van het denken. Hij doet onderzoek naar hoe denkkracht de hersenen kan veranderen, iets waar mensen met een psychische beschadiging veel aan zouden kunnen hebben.
In een ongewoon experiment leert Davidson yoga aan Amerikaanse oorlogsveteranen en aan kinderen zoals Will, een vijfjarig jongetje met ADHD en angsten. De Amerikaanse oorlogsveteranen Steve en Riche met een posttraumatische stress-stoornis worden gekweld door de gebeurtenissen die zij hebben meegemaakt. Kunnen zij met meditatie en yoga hun pijn verlichten en hun leven van voor de oorlog terugkrijgen door hun emoties te leren kennen en te leren hoe zij deze kunnen controleren en reguleren? Wellicht geeft dit hen een betere kans terug te keren in de maatschappij.

Regie: Phie Ambo, Denemarken 2012
DR, coproductie VPRO /BOS, 75′Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest