Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Energie opladen in de natuur doe je zo

/
/
/
345 Views

Bomen en bloemen geven je raad

Lekker, wandelen in de natuur. Maar let dan bij jezelf van binnen eens goed op: de natuur brengt je als vanzelf in balans. En voor wie heel goed kijkt, ziet er zelfs nieuwe beelden die antwoord geven op je vragen; en wat dacht je van de spirituele kracht van kruiden….

Door Marjanne Huising

We zijn gevoeliger geworden, slepen problemen, ook van anderen, met ons mee. Wie voelde zich niet ooit uitgeput door een teveel moeten. In balans komen en in die balans te blijven kost moeite. Veel kruiden, ook planten en bomen, kunnen dan iets voor je betekenen. De natuur is een gratis wellnesscentrum en heeft een heel scala aan natuurbehandelingen. Wat kun je zoal zelf doen? Hier wat tips om op te laden, blijer te worden en hulpbronnen te ontmoeten voor wie weinig tijd heeft.

Ontspanningswandeling
Om te beginnen de ontspanningswandeling. Ga naar een plek waar je de vrijheid hebt om even, zonder afleiding, rond te lopen. Denk aan bos, veldje, park of tuin. Geen geschikte plek in de buurt? Geen nood, zoek een foto of afbeelding van een gebied waar je hart naar uitgaat en plaats die ergens goed in het zicht. Jij gaat daar nu in gedachten wandelen.

Voordat je gaat lopen, is het goed om een ademhalingsoefening te doen om te ontspannen. Heel eenvoudig door drie keer in te ademen door je neus en uit te blazen door je mond. Je schouders op te trekken en te laten vallen.
Luister naar hoe je gedachten je wandeling organiseren. Bijvoorbeeld “ik loop dit pad af” of “niet daarlangs dat is te modderig.” Steeds proberen de gedachten je in beslag te nemen. Probeer zonder gedachten te lopen, ga waar je voeten je brengen. Als je jezelf toch aanwijzingen gaat geven, veroordeel jezelf niet, maar glimlach. Haal even diep adem en volg je voeten. Glimlach naar je gedachten als dat nodig is en loop rustig verder.
Er komt een moment dat je voelt dat je wil stoppen. Ga even stilstaan of zitten en sluit je ogen. Luister naar de bomen, heide en vogels. Ook geluiden van auto’s en tractoren horen bij onze leefwereld. Laat ze gewoon langs je heen glijden. Ze storen je niet. Als je genoeg hebt geluisterd, open je je ogen en observeer je wat er het eerste in je blikveld komt. Misschien geeft wat je ziet een antwoord op een vraag die in je opkomt. Of geeft dit je een bepaald gevoel. Doe op deze plek wat je hart je ingeeft. Neem op jouw tijd afscheid. Het is prachtig om te beseffen dat je op een plaats bent terechtgekomen waar je met een vooropgezet plan niet was gekomen. De natuur en je innerlijke wijsheid hebben je op een plek gebracht die jou energie heeft gegeven. Loop weer rustig verder of terug.

Bloemen antwoorden
Misschien ben je iemand die iedere dag een inspiratiekaartje trekt of af en toe een kaartje uit een orakel. Misschien bel je liever een vriend(in) of los je het zelf op. Met een bloem in je hand kan er een verassend en beeldend antwoord komen. Het gaat als volgt: pluk een bloem uit de tuin, berm of neem een bloem uit een vaas thuis. Je hoeft de naam van de bloem niet te kennen. Ga zitten op een rustige plek, alle stoorzenders uit. Maak in gedachten een denkbeeldig koord vanuit je stuitje naar Moeder Aarde, veranker dat draadje in de warme oranje kern en laat je zorgen via deze draad afvloeien en laat daarna warme energie via de draad omhoog in je lijf stromen. Als je gevuld en warm bent, ga je met je aandacht naar je kruin van waaruit je een wederom denkbeeldige draad naar een ster aan de hemel maakt. Knoop deze draad vast en voel de verbinding van Moeder Aarde die via jou loopt naar de sterrenenergie en terug. Neem nu de bloem in je linkerhandpalm en ondersteun die met de andere hand. Sluit je ogen en haal een paar keer rustig adem. Open je ogen en kijk naar de bloem alsof je deze voor de eerste keer ziet. Kijk naar ieder detail en als je denkt dat je klaar bent, kijk je nog eens.
Sluit nu je ogen en maak verbinding met de bloem via je hart. Stel de vraag die op je lippen ligt. Alle indrukken die nu naar voren komen zijn waar. Beelden maar ook fluisteringen, voelen en weten. Neem ze waar. Kijk naar de omgeving en waarnaar de bloem je mee neemt. Wat licht er op, wat hoor je? Er komt een moment dat je afscheid moet nemen van de bloem en haar beeldenrijk. Haal diep adem en wiebel met je tenen om weer terug te komen in de ruimte waar je bent begonnen. Schrijf je indrukken op of maak een tekening als dat bij je past. Geen beelden of indrukken? Dan kan het zijn dat de boodschap nog duidelijk wordt in een zinnetje van een collega of in een droom.
De meest eenvoudige oplader doe je overigens door het kind in je wakker te maken door te huppelen. Zelfs één huppel kan al genoeg zijn om je zorgen te laten afnemen. Een eenvoudig en doeltreffend recept. Een simpel sprongetje kan dit ook oproepen. Gewoon doen en ervaren.

Beschermende boom
Word een boom. Ga staan en laat uit je voeten wortels groeien, diep de aarde in, maar ook opzij om evenwichtig te blijven staan. Ga door tot je je gezekerd voelt aan de aarde. Je lijf is de stam van de boom en vanaf de nek begint de kroon. Deze maak je door je langs je lichaam hand en armen in een wijde boog naar de hemel te bewegen. Je bent nu geaard en klaar om op reis te gaan.
Sluit je ogen en voel jezelf als een boom. Ga via het deurtje onderaan je stam naar buiten. Voor je ligt een lang pad dat leidt naar een denkbeeldig veld. Dit groene voorjaarsveld is omzoomd met allerlei bomen. Ga daar in gedachten zitten in het gras en kijk alle bomen om je heen een voor een aan. Voel het als een boom je aantrekt en loop er dan naar toe. Voel wat de boom met je doet. Wat ervaar je? Is dit de eigenschap die je zoekt om je beschermd te voelen? Vraag aan de boom hoe je dit gevoel kan meenemen. Ga zitten tegen de boom aan, bij de boom om naar te kijken of ga weer in het gras zitten.
Heb je voldoende informatie en is het beeld of gevoel van de boom voldoende? Neem dan de weg terug. Over het veld, langs het pad via het deurtje in de stam naar jezelf. Haal nu diep adem, open je ogen en kom weer in de ruimte terug waar je bent begonnen. Draai een keer in de rondte en ga rustig zitten om de indrukken aan het papier toe te vertrouwen. Hoe heb je de bescherming van de boom of bomen ervaren? Hoe kun je dat in het dagelijkse leven toepassen? Zoek een voorwerp dat dit gevoel vertegenwoordigt en leg het op een plek naast de voordeur of bij je tandenborstel zodat je er iedere dag aan wordt herinnerd dat je jezelf kunt beschermen.
Huppel bij negatieve energie, laad je op met een bloem in je hand en weet dat je overal je beschermheer of -vrouw kunt oproepen.

Marjanne Huising is kruidenvakvrouw. Zij zet zowel de geneeskrachtige als de spirituele kracht van kruiden in om haar cliënten te ondersteunen bij het vinden van hun balans. Zij schreef ‘Kruidenwijsheid – over appelvrouwen, weegbreemannen en andere kruidenmensen’, verschenen bij A3 boeken. Meer: www.sintau.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest