Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De Koning ben je zelf

/
/
/
314 Views

De maand april wordt gedomineerd door jonge en frisse energie. De dauwdruppels schitteren in de ochtendzon en weerspiegelen de pasgeborene die nieuw licht brengt. Eigenlijk zijn dit hele gewone, dagelijkse beelden die ons niet eens meer opvallen. Zeker niet als je in de stad woont.

Nu kan ik hier een stuk schrijven over de jachtigheid van ons bestaan en de enorme druk waaronder we leven. Over de vervreemding van de 20e eeuw waarin we leven achter schermen en de Geldgod aanbidden. Maar dat is flauw en helaas een cliché.

Opnieuw. De maand april wordt gedomineerd door jonge en frisse energie. Het teken Ram is dominant en heeft een enorme stuwende levensdrang. Vernieuwing is de boodschap. En die krijgen we! Wat te denken van een nieuwe koning voor ons Nederland. Ook al ben je niet koningsgezind, toch is dit een belangrijke verandering in de energie. Een koning is een sterk symbool dat we in mythes, sprookjes en legendes tegenkomen. De koning bestuurt en beschikt over kennis en wijsheid. De koning laat zich niet leiden door eigen belangen en macht, maar dient het volk en beantwoordt aan de verlangens van het volk. Hij is de Zon en brengt zijn land tot leven. Denk aan koning Arthur en zijn 12 ridders die de Heilige Graal zoeken en vinden. De 12 ridders zijn de subpersonen van de koning en de koning, dat ben je zelf.

Op macroniveau is de koning het archetype dat een fysiek land regeert. Op microniveau is dit het archetype dat jouw leven regeert. Hij is de baas over al je subpersoonlijkheden met elk hun eigen wil en belang. In de esoterie is hier genoeg leesvoer over te vinden. Een sterk voorbeeld is dat van Gurdjieff die stelt dat de mens slaapt. Hiermee bedoelt hij dat de mens zich laat leiden door impulsen en primaire ‘willen’ die bijvoorbeeld honger hebben, kortstondig enthousiast zijn over iets of iemand en die als een kogel in een flipperkast door het leven heen stuiteren. Stuurloos en doelloos met hier en daar een oppervlakkig gelukkig momentje.
De centrale wil is van goddelijke aard en is onveranderlijk hetzelfde. Deze Wil wil alleen dat het Goede, het Ware en het Schone wordt gemanifesteerd om de mensheid te verheffen. Het Licht dat het Duister altijd verslaat. Elk verhaal heeft dit als grondthema omdat het zo fundamenteel hoort bij het nastreven van geluk en het leven.
Op 30 april krijgen we een nieuwe koning. Willem, heet hij. De naam Willem komt van Wilhelm, en betekent ‘wil beschermen als een helm’.
Alexander betekent  beschermen, afweren, verdedigen. We krijgen dus een koning die ons beschermt en verdedigt. Prachtig toch? Wel een hele opgave voor hem, want een dergelijke functie is veeleisend en verantwoordelijk. Fijn dat hij Maxima als zijn koningin heeft. Haar naam is Latijn en betekent mirakelwerker.

De Zon loopt tot en met 19 april in Ram, Mercurius vanaf 15 april, Venus tot en met 15 april, Mars tot en met 20 april en Uranus al jaren. Behoorlijk wat Ram energie dus! Voorwaarts Mars, niet denken maar doen en vooral jong en vernieuwend. Prima energie om nieuwe projecten mee te starten en om zelf de scepter over je eigen leven ter hand te nemen.
In de tweede helft van april wordt de Stierenenergie sterker. En dat is maar goed ook. Ram initieert met een enorme daadkracht, maar maakt dingen niet af. Dat doet Stier. Ram is het zaad en Stier de baarmoeder waarin het zaad groeit tot een nieuw lichaam. Stier is de rust zelve en heeft veel geduld. Soms kan dat leiden tot een impasse en stilstand, maar als de aandacht gefocust blijft, groeit er iets moois.

Op 30 april staan de Zon, Venus en Mars in Stier. Dat geeft aardig wat stabiliteit en consistentie aan het moment van kroning. Mercurius staat dan in Ram en vertegenwoordigt de vernieuwing en verfrissing.
Uranus in Ram staat op gespannen voet met Pluto in Steenbok en dat zorgt ervoor dat Koning Willem flinke harde noten zal moeten kraken op het gebied van hervorming van de gevestigde orde. Moedig en wijs zal hij de regering moeten adviseren en coachen. De Stierenenergie zorgt ervoor dat zijn voorgangsters hem een gespreid bedje bieden waarop hij voort kan bouwen.
Op 30 april is er een samenstand van Zon en Mars in Stier en dat activeert de boel een beetje, en voorkomt dat het koningschap verzandt in een lege formaliteit. De Beschermer en de Mirakelwerkster zullen samen het land inventief en verrassend besturen en beschermen. Als koninklijk paar zullen ze tot de verbeelding van de bevolking spreken en mogelijk uitgroeien tot nieuwe nationale helden waarop we trots kunnen zijn. In deze tijden van crisis hebben we dat als volk nodig. Zie ook de herleving van de Gouden Eeuw in de media. We verlangen naar helden waar we trots op zijn en die het voorbeeld zijn om zelf een held te worden.
Zie ook de heldenverering als er een nationale beroemdheid is gestorven. We huren arena’s af en treuren met z’n allen, we verfilmen heroïeke daden, maken musicals van volkshelden, tekenen massaal in online rouwregisters, lopen in stille tochten temidden van onbekenden en verenigen ons rondom voorbeelden die laten zien dat het wel kan.

De maand april biedt je de kans om met nieuwe en frisse Rammenmoed je eigen koning(in) te worden of blijven. Wees je eigen held en versterk je talenten. De Stierenenergie verstevigt en bestendigt. Wees niet bang om je Heilige Huisjes omver te werpen (zie hier de synchroniciteit met een nieuwe paus als hoofd van een spirituele beweging) als deze niet meer de belichaming van je spirituele kern zijn, maar lege gewoontes die eerder belemmeren dan versterken. Wees niet bang, maar durf te vertrouwen.
Zie de kroning als de kroon op je eigen levenswerk tot zelfrealisatie. De kroon is de handreiking van God, die ziet dat het goed is. De kroon is de verbinding en de poort naar het goddelijke.

April doet wat hij wil. Jij ook?

Meer: www.elodiehunting.nl.

______________________________

Wat betekent….

Zon: De held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles dat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Pluto, planeet: Pluto is Hades, de god van de onderwereld. Pluto is traag, maar ontzettend krachtig op het vernietigende af. Pluto transformeert altijd en deinst nergens voor terug. De dood is zijn thema. Niet als einde, maar als noodzakelijk begin van iets nieuws. Deze planeet is confronterend, onontkoombaar en machtig. Pluto kan dwingend zijn, als je niet meegaat met de transformatie die hij wil. Werk je mee? Dan is hij de meest krachtige partner die je je kunt wensen.

Uranus Planeet Uranus is de innovator en de rebel. Waar Uranus opduikt is er een plotselinge en onverwachte verandering. Meestal wordt het op het moment zelf niet zo gewaardeerd, maar achteraf is het meestal een verbetering. Uranus is de bliksemschicht, de brokkenpiloot en verstoort het vastgeroeste evenwicht.

Ram Het eerste teken van de dierenriem vol met levenskracht, levensdwang en tempo. Ram is het eerste begin dat het startschot van een nieuwe periode is. Ram is een vuurteken en wil vooruit! Soms wat ondoordacht maar altijd krachtig en moedig.

Stier is het tweede teken in de dierenriem en doet het rustig aan. Het zaad dat in Ram is afgevuurd wordt opgevangen door Stier en kan door gaan groeien. Dat heeft tijd nodig. Stier is de econoom, de liefhebber van kunst, de Bourgondiër en de genieter van alles wat lekker is.

Steenbok Dierenriemteken Steenbok is rustig en betrouwbaar. Steenbok heeft een doel en alle tijd om dat te bereiken. Als de Zon in dit teken loopt, wordt het nieuwe licht geboren. Steenbok is ook het punt van incarnatie in de dierenriem. Steenbok is een van de drie aardetekens in de dierenriem en is erg praktisch. Steenbok is de Grote Vader en heeft een natuurlijk overwicht. Steenbok is meestal van de oude stempel en houdt niet zo van moderne veranderingen. Steenbok is ambitieus en bereikt vaak een hoge positie.

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest