Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stem aan de andere kant van de lijn

/
/
/
366 Views

Liefdesonderwerpen met stip op nummer één

Vragen, vragen… het leven zit vol onzekerheden. En dan kan het handig zijn de mening van een ander te horen. Paragnosten vervullen een steeds duidelijker functie: raadgever, betekenisgever en soms orakel. Elodie Hunting had last van een bijholteontsteking en belde eens een paar. Luister mee…

Een nieuwe ontwikkeling die een blijvertje lijkt te zijn: de paralijnen. Op tv draait bijvoorbeeld dagelijks het programma AstroTV waar paragnosten kaarten leggen en vragen beantwoorden van mensen met problemen. Zij prijzen hun collega’s aan die zitten te wachten tot een beller zich meldt. Even googelen op helderzienden of mediums en er rollen talloze pagina’s uit met allemaal wachtende paragnosten die gebeld kunnen worden. Tegen betaling uiteraard.
Bel je zo’n 0900-lijn, dan kom je in een keuzemenu terecht waarin vaak gesteld wordt dat de mediums betrouwbaar en deskundig zijn. Volgens welke norm dat gemeten wordt, zeggen ze niet. Ik denk dat er geen kwaliteitsnorm bestaat omdat dit soort zaken zich moeilijk laat meten met de middelen van de huidige technische wetenschap. Het blijft dus altijd een gok voor de beller.
Het is evident dat er belangstelling voor is. Je zou zelfs kunnen zeggen dat er behoefte aan is. Kon je vroeger nog naar de pastoor of naar je buurvrouw om je hart te luchten; tegenwoordig kleven er nare verhalen aan de pastoor en de buurvrouw is ergens aan het werk. Er is veel eenzaamheid, maar de problemen blijven. In dat opzicht vervullen de medewerkers achter de para-0900-lijnen een zinvolle functie. Als beller ben je anoniem en kun je alles vragen en vertellen. Wie zijn de mensen aan de andere kant van de lijn? Hoe komen zij aan de antwoorden en hoe is het mogelijk dat ze dingen over jou als beller weten, die je hun nooit verteld hebt?
Een rondje bellen langs enkele helderzienden leverde mij, op mijn vraag naar wat de betekenis is van mijn bijholteontsteking, een paar verschillende antwoorden op.

Gerrit (www.parahealing.com)
Gerrit Hulsbosch van parahealing.com was de eerste die ik belde. Willekeurig gekozen. Gerrit is 58 jaar en heeft zijn helderziende gave al sinds zijn kindertijd. Toen flapte hij er zomaar dingen uit die hem niet altijd in dank werden afgenomen. ‘Ik zie dingen die ik niet kon weten en mensen raakten erdoor geïrriteerd omdat het klopte. In 1991 ben ik door bepaalde ontwikkelingen begonnen met deze paralijn. Ik voelde dat ik meer moest gaan doen met mijn gave. Op mijn lijn zijn verschillende  consulenten te vinden die ik zelf heb geselecteerd. Dat doe ik puur op intuïtie en soms zit ik er naast. Maar vaak ook niet. Ik heb geen idee waar ik mijn informatie haal. Wist ik het maar. Eigenlijk vind ik dat ook niet zo interessant. Ik zie beelden, soms als een filmpje of een foto en soms voel ik wat. Het interesseert me eigenlijk niet, het gaat zoals het gaat. Ik ben niet zo bezig met het hoe en waarom, het klopt gewoon. Als mensen me een vraag stellen, begint het bij mij te borrelen en komt er een antwoord.’
Op mijn vraag, wat de betekenis is van mijn bijholteontsteking die afgelopen week operatief verholpen is, zegt Gerrit, dat deze geen betekenis heeft. ‘Het is puur fysiek, verder niet.’ Op mijn vraag of hij dingen bij me ziet of voelt, antwoordt hij dat hij niets ziet. Gerrit heeft liever een specifieke vraag en kan weinig met algemeenheden.
Hij kan niets zien voor zichzelf. ‘En dat is logisch, want ik ben een normaal mens.’

Lenny (www.helderziendenlive.nl)
Ook Lenny stel ik de vraag: wat is de betekenis van mijn bijholteontsteking? Zij begint meteen te praten en zegt zeer trefzekere dingen. Lenny: ‘De paranormale wereld is link! Er lopen veel kwakzalvers rond die maar iets zeggen tegen de cliënt omdat ze hem of haar zielig vinden. Ze beloven dan van alles. Dat doe ik niet. Ik heb wel eens te maken gehad met voodoo. Dat voelde ik en toen heb ik gevraagd of ze mijn foto van de website (helderziendenlive.nl) wilden halen en er een plaatje op wilden zetten.’
Lenny krijgt haar informatie vooral via de natuur. Ze vertelt dat als ze een haan hoort kraaien er iets staat te gebeuren. Aan de manier waarop de haan kraait, weet ze of het goed of slecht is. Ook ziet ze dingen in de lucht of in het water en in de bomen. Boomgeesten op de stam van een boom of vormen in het zand. Lenny maakt ook gebruik van runen, van tarotkaarten en Lenormandkaarten. Ze zegt dat ze het zonder deze hulpmiddelen ook kan en dat ze er niet meer over praat. ‘Mensen verklaren me voor gek als ik vertel hoe ik aan mijn informatie kom, maar het is echt waar.’ Vervolgens geeft ze me voorbeelden uit haar eigen leven zoals hoe ze aan haar caravan kwam. En ook dat de hond de telefoon grijpt als er een negatief gesprek binnenkomt. ‘Mensen geloven me niet, dus durf ik niets meer te vertellen.’
Net als Gerrit geeft Lenny aan dat de meeste vragen over de liefde gaan. Op de tweede plaats staan de vragen over zakelijke aangelegenheden en kinderen. Gezondheid is geen item waar veel over gevraagd wordt, al had ik dat wel verwacht.
Lenny doet dit werk omdat de portemonnee gevuld moet zijn: ‘Daar ben ik heel eerlijk in.’

Bodhi (www.bodhivartman.nl)
Dan bel ik Bodhi, die elke maand met een advertentie in de Koorddanser staat. Hij is bezig met een consult en staat me even te woord. Op mijn vraag wat de betekenis is van mijn bijholteontsteking, antwoordt hij dat het te maken heeft met mijn relaties in de breedste zin van het woord. En dat er nu een nieuwe periode is aangebroken. Dat klopt heel aardig; ik had die indruk zelf ook al. Dan moet hij weer verder. De volgende dag krijg ik zijn antwoorden per email. Hij vertelt dat hij met de helm op is geboren en dat hij put uit de goddelijke liefdesstroom. Als zijn gevoel hem in de steek laat, maakt Bodhi gebruik van tarotkaarten, Osho kaarten of de kaarten van Doreen Virtue. Die helpen hem weer op weg. Hij zegt de toekomst te kunnen voorspellen, maar geeft ook aan dat mensen altijd een vrije wil hebben en dus voor een andere toekomst kunnen kiezen.
Voor zichzelf kijken is moeilijker, maar dat kan hij wel. ‘De antwoorden komen dan meestal via mensen om me heen. Zij dienen als spreekbuis.’ Die ervaring heb ik zelf ook. Een zin die blijft hangen in mijn hoofd of een songtekst van een liedje dat dieper indruk maakt dan gebruikelijk, blijkt enkele dagen later precies uit te komen.
De top drie van meestgestelde vragen die Bodhi krijgt, lijkt op die van Lenny en Gerrit: liefde staat weer met stip bovenaan. Bij Bodhi gevolgd door de toekomst en ‘ik zit niet lekker in mijn vel, hoe komt dat?’
Bodhi kijkt zijn cliënten het liefst in de ogen en voelt dan ook de persoonlijke trilling van die ander. Zo kan hij goed contact maken.

Verantwoordelijkheid
Al met al, was dit een leuk experiment. Bodhi was snel en accuraat. Lenny pikte ook goede dingen op en wist heel wat te vertellen over haar manier van werken. Opvallend is dat alleen Gerrit geen gebruik maakt van externe middelen, maar alles puur op intuïtie doet. Helaas kwamen van hem ook de minst duidelijke antwoorden op mijn vraag omdat hij zonder vraag weinig kan. Lenny en Bodhi hadden een treffende verklaring die ik goed kon herkennen, waarvan Bodhi’s antwoord op mijn vraag de meest kloppende was. Al was Lenny’s duiding zeer zeker ook van toepassing.
Had ik mazzel? Ik weet het niet. Ik heb de helderzienden puur op intuïtie gekozen tijdens het afstruinen van enkele websites. Ik had geen criteria waarop te letten bij mijn keuze en heb iets dergelijks ook niet kunnen vinden. Het kan dus heel zinvol zijn om een helderziende/medium te raadplegen omdat zij een goede toegang hebben tot het ‘grote veld’, zoals Bodhi zegt. Maar ik vind dat je als cliënt ook een verantwoordelijkheid hebt naar jezelf en dat je je vragen goed moet formuleren en doorvragen als dingen niet helder zijn. Je kunt nooit de verantwoordelijkheid van je leven bij een ander leggen, dus ook niet bij helderzienden of andere hulpverleners. Ook al doen zij een uitspraak waar je op gaat varen, jij bent dan nog altijd degene die besluit te gaan varen. Met andere woorden; blijf stuurman van je eigen leven. Maar om raad vragen bij zware stormen of dichte mist, kan je enorm helpen je koers bij te stellen.
Ik heb gemiddeld zo’n 10 minuten gebeld met deze mensen; 80 cent per minuut. Behalve bij Bodhi want hem belde ik mobiel. Niet goedkoop maar als je bedenkt wat er voor de paragnosten zelf overblijft, is dat is niet veel. Het meeste gaat naar de KPN en naar de beheerders van de lijnen. Wat dat betreft, hebben Bodhi en Gerrit het dus beter dan Lenny geregeld.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest