Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vraag om inzicht, niet om uitkomst

/
/
/
275 Views

Eén van de oudste spirituele wetten is de Wet van Aantrekking. Deze metafysische wet stelt dat we aantrekken wat we uitzenden. Razend populaire hedendaagse denkers hebben een slaatje uit deze universele wetmatigheid weten te slaan en haar als ‘geheim’ verkocht: het universum is één grote catalogus, waaruit je naar believen kunt bestellen. 

Koren op de molen van de moderne, materialistisch ingestelde mens. Wil je een parkeerplaats? Vraag er één, visualiseer hem en hup, daar is hij! Een nieuwe auto? Hang een plaatje boven je bureau en verlang er naar. Het universum doet de rest. Spiritualiteit uit de magnetron… even voorverwarmen en klaar!

De oorspronkelijke Wet van Aantrekking vertelt iets anders. De wet laat namelijk zien op basis van het hermetische principe ‘Zo beneden, zo boven. Zo binnen, zo buiten’, hoe het met je binnenwereld gesteld is. De wereld zoals je die waarneemt, heb je aangetrokken met jouw niveau van bewustzijn. Het is bijna een vorm van blasfemie om een andere wereld te wensen, voordat je hebt begrepen wat jouw aandeel was in het aantrekken ervan!

Het is gemakkelijk om van baan te veranderen als de oude niet meer bevalt en een nieuwe te visualiseren. Het veranderen van partner als de sleur intreedt is ook in de mode. Het visualiseren van nieuwe relaties, werk of materie werkt; waarom zou je nog ongelukkig zijn? Wat deze methode echter niet vertelt, is dat de nieuwe situatie spoedig zal vervallen in de oude. Dat is de werkelijke Wet van Aantrekking. Jij zendt uit, het universum antwoordt. Niet op wat je denkt of visualiseert, maar wat je hart uitzendt. En als je hart gepijnigd en ongelukkig is – wat zich uit in jou onvrede met je huidige situatie – zul je uiteindelijk meer ongeluk aantrekken. Je zou het ook wel de Wet van Resonantie kunnen noemen. Je hart is een sterke zender. Het universum trilt mee in de frequentie die het hart uitzendt.

De grootmeesters aller landen leren ons de volgende les, misschien wel de moeilijkste aller lessen: Niet mijn wil, maar de uwe geschiede. Insh’Allah (als Allah het wil). Brahman is de wagenmenner. Maktub (het staat geschreven). Het universum zoals we dat waarnemen is perfect zoals het is, het is God. Het feit dat ik er niet tevreden mee ben en iets anders wil, betekent dat mijn inzicht nog niet groot genoeg is. Dit gaat in het bijzonder op bij verstoorde relaties (hij is een klootzak en moet veranderen!), bij ernstige ziekte (dit had mij niet mogen overkomen), bij verlies van zaken of dierbaren (het is niet eerlijk, God bestaat niet).

Hoe je relatie met het universum is (of God, zo je wilt) en wat je aantrekt, valt of staat met je inzicht. Het inzicht dat alles goed is, exact zoals het is.

Deze sneak preview is afkomstig uit het allernieuwste boek van Lars Faber, ‘Leef groots.NU’, dat op 5 december 2012 verschijnt. Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest