Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Apocalyps now…of niet

/
/
/
225 Views

We horen het al jaren naderen.  Het komt steeds dichterbij. Er is geen ontsnapping meer mogelijk. We moeten er met z’n allen aan. De hele mensheid. De Dag des Oordeels komt eraan.

Volgens de christelijke traditie: ‘Dan zullen alle doden uit hun graven herrijzen om samen met de dan levenden het loon voor hun levenswandel te ontvangen. Naast de duivel en zijn gevallen engelen, worden de mensen die de genade van God hebben afgewezen, verbannen naar de ‘buitenste duisternis’, waar het ‘geween is en het tandengeknars’, en zij voor altijd zijn afgesneden van Gods tegenwoordigheid. Zij die de genade van God hebben aangenomen door Jezus Christus als verlosser van zonden en middelaar tussen God en mensen aan te nemen, zullen gerechtvaardigd zijn in Gods ogen en eeuwig leven beërven onder een nieuwe hemel, op een nieuwe aarde. God zal in hun midden wonen.’
Ik heb het natuurlijk over 22 december 2012, de dag waarop de wereld vergaat omdat de kalender van de Maya’s eindigt. Dus, doe wat je nog op je verlanglijstje had staan. Ga bungeejumpen, vertel je schoonmoeder wat je echt van haar vindt, verklaar je buurvrouw de liefde en vlucht samen naar witte stranden, neem ontslag en begin die wereldreis, zwem met dolfijnen, wordt clown, slaap elke dag uit zo lang je wilt, geef toe aan je verslaving, welke dan ook, kijk elke week Boer Zoekt Vrouw zonder je schuldig te voelen, speel Farmville op Facebook tot je erbij neervalt, gooi die smerige biologische pindakaas weg en eet chocopasta met veel E-stoffen, zeg je tandartsafspraak af, en doe vanaf nu alles zonder schuldgevoel.
Het maakt namelijk toch niets meer uit. Die 22ste nadert onherroepelijk. Je op de valreep een ongeluk mediteren in de hoop op instant verlichting is nu toch al te laat.
Want we weten allemaal dat de Maya’s een zeer hoogstaande cultuur hadden, dus dan zullen ze die 22-12-2012 heus niet voor niets gekozen hebben!

Eerst november Voor die 22ste december hebben we nog een maand november. De Zon loopt tot en met de 21e in Schorpioen en daar is hij bezig met afsterven. Wat niet levensvatbaar is, moet sterven. Dat proces van sterven is al in Weegschaal begonnen en gaat nu over tot ontbinding. Het rotten is begonnen en niet meer te stoppen. Hang niet krampachtig aan dat wat eens was, maar doe als de boom met zijn bladeren; eerst onttrekt hij alle vocht en energie uit die bladeren en pas als ze helemaal leeggezogen zijn, waaien ze op de wind weg. Haal je energie die je in het verleden hebt gestopt weer naar je toe, zuiver het en gebruik het om je toekomst gestalte te geven. Dat doe je door nu te leven. Zorgvuldig, onderzoekend en met geduld. Zo doet de Schorpioen het. Beheersing is het toverwoord, en weten wanneer je weer tot leven kunt komen. Wachten op de juiste omstandigheden. In de metafoor van de boom is dat de lente.

Mercurius gaat op 7 november retrograde lopen in Boogschutter. Wilde plannen sterven een zachte dood, en deze retrogradegang biedt een uitgelezen kans om te leren van het verleden. Welk residu is achtergebleven en wat neem je daarvan mee? Wat laat je achter? Een retrograde Mercurius beweegt zich in de innerlijke gebieden. Op 14 november komt hij in het energieveld van Schorpioen. Dit versterkt het afscheid nemen en hier zie je het nut ervan in. Je begrijpt het door heldere inzichten die zich laten zien, als jij wilt kijken.

Venus staat in Weegschaal en staat daar sterk. Ze is diplomatiek en wil niemand kwetsen. Daarom zwijgt in de Weegschaal, terwijl zij van binnen weet. Niet alles kan hardop gezegd worden. Voor de liefde is dit een wonderschone stand. De liefde bloeit volop met Venus in haar eigen teken Weegschaal en zal bijdragen aan een verbetering van elke relatie.

Op 22 november gaat Venus naar Schorpioen en de Zon naar Boogschutter. De Zon verlicht het pad naar de Bron met zijn pijl en boog. Mercurius en Venus kunnen dat als baken gebruiken in de duistere nacht waarin zij samen verkeren. Als het heel erg donker is, is zelfs het kleinste lichtje fel.

Mars staat in Boogschutter en dat geeft vuurwerk. Een vuurplaneet in een vuurteken is enthousiast, daadkrachtig en barst van de energie. Positief gezien geeft deze Mars nieuwe impulsen aan uitgeholde dogma’s die sloffend voortbewegen. Mars trekt ze snelle sneakers aan en moedigt aan vooral te vernieuwen zonder de oorspronkelijke visie te verliezen. Panta Rhei en dan kan je maar beter meegaan met de stromen der getijden. Verzetten blokkeert en stagneert.
Vanaf 17 november staat Mars in Steenbok, en daar doet hij het wat rustiger aan. Hij wordt concreter en reëler en gebruikt zijn energie duurzamer. De plannen die hij in Boogschutter smeedde, worden in Steenbok aan een haalbaarheidsonderzoek onderworpen en gaan afhankelijk van de uitslag door. Of niet natuurlijk.
Zet 27 november in je agenda, want dan staan Mars en Pluto conjunct (op elkaar) en dat is een pittige stand! Energieën barsten uit en dat kan leiden tot geweld. Positief gezien is dit een stand om bergen te verzetten. De hoeveelheid energie is enorm.
Pak deze maand je kansen, het kon wel eens de laatste maand zijn. Of niet? Pak dan toch je kansen alsof het je laatste maand is. Die kansen zijn er werkelijk al-tijd en het is aan jou of je ze pakt.

Onzin Natuurlijk vergaat de wereld niet op 22-12-2012. Wat een onzin! Maar het is in dit geval wel een prachtige aangelegenheid je uit te dagen tot nadenken en je diepste wens concreet te maken. En laat je er niet inluizen door spirituelen die hun kas willen spekken aan jouw aangeprate angsten. Wees selectief en ontwikkel een onderscheidingsvermogen. En o ja, vergeet je boerenverstand niet!

Maanfases
Laatste Kwartier in Leeuw op 7 november. Mooie tijd om je trots te laten varen. Ontdoe jezelf van de sluiers der onnozelheid en maak verbinding met je hartenergie. De Leeuw heeft een warm, barmhartig hart. Met deze maanstand doe je iets voor anderen. Gewoon omdat je dat fijn vindt. Denk aan een lief gebaar of het erkennen van de pijn van iemand anders.

Nieuwe Maan in Schorpioen op 14 november. Nu start een nieuwe maancyclus die 28 dagen zal duren. Schorpioen biedt het thema dat gaat over transformeren. Doodgaan is transformeren en gaat volgens vaste stappen. Eerst het inzien dat iets moet verdwijnen, dan het laten gaan, dan het schijnbare wachten, wetend dat er onder de oppervlakte iets aan het groeien is, en dan de tijd dat het groeien weer kan beginnen. De transformatie is geschied. En er wacht alweer een volgende …

Eerste Kwartier in Waterman op 20 november. Hier zie je het grotere plaatje. Je bent niet alleen maar hebt gezelschap van miljarden soortgenoten. Voor jou waren er miljarden anderen en na jou komen er ook miljarden anderen. Je relativeert en zoekt naar wat jij als mensje kunt bijdragen aan dat Hele Grote Geheel. Maak het niet te moeilijk. Want in de eenvoud ligt het antwoord te wachten.

Volle Maan in Tweelingen op 28 november. Tijd om te communiceren over de ontwikkelingen die zich in je voltrekken. Delen met andere mensen en op zoek naar meer inzichten. Je hebt lang genoeg in je eigen gedachtekringetjes rondgedraaid. Het is tijd voor een frisse wind en een vleugje humor. Want zo heel serieus moet je jezelf ook niet altijd nemen! Zeker niet als het om Maya’s gaat.

Meer: www.elodiehunting.nl

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest