Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vakantieverlichting

/
/
/
243 Views

Ja leuk: vakantie. Lekker weg en samen genieten van elkaar en boeiende gesprekken. Misschien kom je nog een maatje voor het leven tegen. Of anders een zomerliefde, ook goed voor de time being. Als het maar ‘ergens over gaat’, blij zijn die anderen te ontmoeten.
Ontspannen. Niets moeten. Open. Vrij. On-gefocust zijn. Laten komen wat er komt.
Het lijkt wel een staat van verlichting.
Vakantie heeft veel weg van snuffelen aan verlichting. Het is alsof je wereld even verder opengaat. En de dingen van alledag die zo handig je aandacht vasthouden, die vallen weg.
De essentie van de weg van iedere ziel is dat de ziel enerzijds een besef heeft van de oneindigheid en ruimte van het bestaan, en zich anderzijds beklemd en ingeperkt ervaart tussen allerhande moeten, willen, denken en voelen. Bepaald niet vrij, open en oneindig. En al helemaal niet ont-spannen.
Toch dienen zich ook tijdens een ontspannen vakantie nieuwe dingen aan. Net als iedere dag. Steeds weer dwingen ze een keuze bij je af: doe ik er iets mee, ga ik erop in of geef ik het aandacht? De innerlijke gedachtestroom laat zich makkelijk wegwuiven in de zomerzon, al dan niet op een kleedje op het strand of naast de picknickmand.
Maar de materiële en spirituele (de niet-materiële) dingen die van buiten naar je toe komen, die je op je pad aantreft, die zijn moeilijker weg te wuiven.
Steeds weer lijkt het alsof we ons moeten verhouden tot van alles. We moeten er iets van ‘vinden’ en een mening over of visie op hebben. Daar worden sommige mensen doodmoe en zelfs ziek van.
Dus vandaar een praktisch zomertip voor je: zeg eens wat vaker ‘o’, zoals in ‘o ja?’.
Voor connaisseurs: de ultrakorte uitdrukking ‘o’ is de taalkundige variant van 0 (nul). Dus ‘o’ is gewoon niks, nada, noppes eigenlijk. Je bevestigt wel wat je op je pad aantreft, maar je laat het dwingende ervan voor wat het is als het je probeert een mening, actie of wat dan ook op te dringen. Gewoon ‘o’. Het ‘o’ ontkent niet, bevestigt wel. Wie kent ze niet die pneumatisch pratende types die je van hun mening, situatie of ervaring willen doordringen. Die zeurkont in de trein. Ongetwijfeld zeer behoeftig aan contact, maar dwingend. Zeg slechts ‘o’. En daarmee geef je jezelf in één klap instant-vakantie van het oprukkende moeten.
Doen!
‘O.’
Oh ja, je begrijpt het al.
Een fijne vakantie, waar en wanneer dan ook.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest