Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Op het scherp van de snede

/
/
/
395 Views

Als je lang genoeg kijkt zie je dat alles één is, zeiden de oude meesters al. Zoals een regenboog één is met veel kleuren. De kleuren Waarheid, Openheid en Liefde vallen het meest op. Ze stralen als van de zon. Heel ijl, transparant, ongrijpbaar maar erg goed merkbaar. Als je goed oplet zijn ze óveral. In alles. Net als je eigen diepste natuur, je bron.
Maar in jou kregen de regenboogkleuren hun eigen unieke tint; met een beetje rood, groen, oranje, paars of geel misschien.
Het is een tedere balans, dit besef van je diepste natuur. Je weg is als die op het scherp van de snede: delicaat, voorzichtig en aan beide kanten gaapt de diepte. Je kukelt er zo vanaf. Dan kom je in de waan van de dag. Overlevingsgedoe in crisistijden, teveel medemensen die om aandacht vragen, ‘lopende zaken’, je kent ze wel. Zo vergeet je de eigen kleur, de trilling waar jij bij hoort, de sfeer van je ware aard.
Ervan af vallen kan goed voor je zijn. De weg terug vind je zodra je dat wilt. Gelukkig, er is altijd een weg terug. Terug is thuiskomen bij je zielenkern. Die heb je niet bedacht maar ontdekt. Of beter: die mocht je ooit duidelijk worden. Je raakte daardoor ontslaafd aan de schijn: de beelden waarvan je dacht dat die goed voor je waren en die nagejaagd konden worden. De wijsheid die je opdeed is die van je fundamentele weigering om voortaan de illusies als realistisch te erkennen.
Toen je het besefte: wanneer ik laat gaan wat ik graag wil hebben, krijg ik wat ik nodig heb. En  wanneer ik loslaat wat ik wil zijn, word ik wie Ik Ben.
Dan kom je weer terug op het scherp van de snede van je eigen leven. Dan wordt de kleuring van je ziel nog iets intenser, dieper, en verrijkt jouw tint de schoonheid van de Liefde, Openheid en Waarheid zelfs.
Tot je volgende valkuil. Waarna het thuiskomen sneller zal gaan. Steeds sneller, steeds wijzer, steeds meer in Waarheid, Openheid en Liefde.
Never give up.

Reageer ‘s: redactie@kd.nl of hieronder.

 


Tags: ,
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest