
Zomerse salade in een handomdraai
Rauw eten doen we allemaal we eens: wie kent niet een smakelijke zomerse salade? Rawfoodie Amy Rachelle maakte er eentje voor Koorddanser. Lekker makkelijk.
Nodig:
- 1 rijpe avocado
- 1 prei
- 1 zakje sango, paarse rettich
- 1 zakje rucola
- radisio (kleine rodekoolachtige sla)
- kop witte zeewier (Irisch Mosh-pasta, eventueel champignons)
- 1/8 kop olie
- 2 koppen water
- ½ eetlepel zout
- 2 citroenen
- ½ eetlepel roze peperkorrels (‘schinus molle’), (zelf malen)
- ¼ kop kani suiker (of honing of theelepeltje stevia)
- zwarte peper
Bereiden:
- Snijd de avocado in repen.
- Snijd de prei in ringen, de rettich in kleinere stukken en voeg de rucola en radisio toe in een grote slakom. Leg de avocado erop.
- Doe olie, water, zout, peper, Irisch Moss-pasta, sap uit beide citroenen, en suiker in de blender. Laten draaien en op smaak brengen met eventueel extra peper en zout.
- Giet voor het opdienen het mengsel in de blender over de sla.
Eet smakelijk!
Meer info: www.amyrachelle.com
Tags:
Meer van: Redactie