
Aziatische Tom Yam soep
Geheel met rauwe ingrediënten
Rauwe groenten bevatten nog de volle energetische waarde van het gewas. Rauw eten of ´raw food´ voedt het lichaam dus ook het beste wat planten te geven hebben. De Tom Yam soep van rawfoodie Amy Rachelle bijvoorbeeld.
Rauw eten heeft energetisch een positieve werking. De kruiden peper, kurkuma en knoflook in deze Tom Yam soep stimuleren de bloedcirculatie. Ook helpen ze je lichaam de voedingsstoffen beter op te nemen.
(Voorbereidingstijd: 3 uur, bereidingstijd 15 minuten)
Nodig (4 koppen):
- 5 blaadjes kafferlimoen (kiefer of kaffir lime)
- 50 gram taugé
- 1 ui
- 1 eetlepel kurkuma
- Trosje Balinese peperkorrels (of 2 theelepels zwarte peperkorrels)
- 2 cm galanganwortel
- 2 eetlepel kokosnootolie
- 200 gr oesterzwam
- 2 knoflooktenen
- 2 eetlepels olijfolie
- halve theelepel komijn (of kummel)
- kwart theelepel chilipoeder (pikant)
- Verder: theelepel zout en 1 liter water
Bereiden:
- Doe de oesterzammen in grof gesneden stukken met wat zout en olijfolie 3 uur in een dehydrater of een elektrische oven die op max 40 graden kan met een ventilator.
- Doe de kafferlimoenblaadjes en de galanganwortel met 1 liter water in de blender op hoge snelheid.
- Zeef het mengsel uit de blender.
- Doe het gezeefde mengsel terug in de blender, voeg eetlepel kurkuma, peperkorrels, knoflooktenen, komijn, zout, chilipoeder en kokosnootolie toe. Blend dit enige tijd op hoge snelheid.
- Verdeel de gedehydrateerde oesterzammen over de soepkoppen, verdeel het mengsel uit de blender er overheen.
- Optie: doe per kop een ruime eetlepel muntsaus erbovenop (kopje verse munt en een eetlepel Irisch mosh pasta (witte verse zeewier) in een blender met een snuf zout).
Meer: www.amyrachelle.com.
Tags:
Meer van: Redactie