Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lasagne van de kouwe grond

/
/
/
621 Views

Niet verwarmen en toch een lasagne? Dat kan! Rawfoodie Amy Rachelle heeft weer een smakelijke en bijzonder voedzame tip.

Benodigdheden:

  • 2 courgettes
  • 1 handvol spinazie
  • 1 kop macadamia’s
  • 1/4 kop pijnboompitten
  • 3 tomaten
  • 1 1/2 gedroogde tomaten
  • 1 1/4 kop water
  • 1 takje verse basilicum en 1 theelepel gedroogd
  • 1 takje verse tijm en 1 theelepel gedroogd
  • 1 takje verse oregano en 1 theelepel gedroogd
  • 3/8 kop olijfolie
  • 3/8 theelepel zeezout

Bereiden:

Week de gedroogde tomaten 15 minuten tot ze zacht zijn.

Mix in de keukenprocessor de spinazie, pijnboompitten, 1/8 theelepel zeezout en 1/8 kop olijfolie tot een grove en romige textuur. Wanneer je een blender gebruikt, voeg je een 1/2 kop water toe. Zet het mengsel aan de kant.

Blend macadamia’s, 1 kop water, 1/8 theelepel zeezout en 1/8 kop olijfolie tot een romige textuur. Zet ook dit aan de kant.

Blend 2 tomaten, de geweekte gedroogde tomaten, 1/4 kop water, de kruiden, 1/8 theelepel zeezout en 1/8 kop olijfolie. Zet aan de kant.

Snij de overgebleven tomaat in ronde plakjes en zet aan de kant.

Snij de courgette in lange dunne plakken (voor noodles) met een kaasschaaf. Zet aan de kant.

Leg de plakken courgette naast elkaar en bedek de bodem van een lage (oven)schaal (liefst van glas). Bovenop deze laag creëer je een dunne tot mediumdikke laag van de tomatenmix.

Leg daarop een laagje spinazie en daarop weer een laag tomatenmix.

Top af met een laag van gesneden tomaten.

Plaats hierop nog een laag van courgettes en herhaal de lagen.

Top het geheel af met gesneden tomaten.

Klaar om te serveren. Ook kan je de lasagne 30 minuten warm maken in de dehydrater op 48 graden celsius.

Let op: als je klaar bent, wacht dan niet te lang met serveren, want het gerecht bevat veel vocht dat eruit kan gaan lopen.

Meer info: www.amyrachelle.com.



Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest