Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Zinderend verlangen

/
/
/
193 Views

Met het voorjaar komen ook de kriebels. De dagen zijn net zo lang als de nachten. De plannen voor de zomer worden gesmeed. Er zijn misschien studievoornemens. En de beslissing om die ene ‘koe’ maar ’s bij de hoorns te vatten wordt eindelijk genomen. Na de verstillende diepvrieskou van de winter, beginnen niet alleen het water en de warmte te stromen. De voorjaarsenergie kriebelt vooral van verlangen.

“Je verlangen schept je lot”, vond een wijze meester.
“Om me heen kijkend zie ik dat de omvang van het overbodige lijden schrikbarend is”, zei de leerling tot de meester, “stel je eens een grote ziekenzaal voor, vol ongeneeslijk zieke mensen die liggen te kermen. Meester, als u het gezag had om ze allemaal te doden en uit hun lijden te helpen, zou u dat dan niet doen?”
De meester: “Ik zou het aan hen zelf overlaten om te beslissen.”
“Maar u bent er toch voor om het lijden te verzachten, zelfs door het doden van een ongeneeslijk ziek lichaam”, aldus de leerling.
“Je kijkt van de buitenkant – ik kijk van binnenuit. Ik zie niet ‘iemand’ die lijdt, ik ben de lijdende. Ik ken hem van binnenuit, en ik doe spontaan en zonder inspanning wat juist is. Ik volg geen regels en schrijf er ook geen voor. Ik stroom met het leven mee – trouw en onweerstaanbaar”, aldus de meester.

In de stroom van het leven ontmoet de voorjaarsenergie een even krachtig tegendeel: het leven moet namelijk eerst worden afgelegd om tot bloei te komen. Het zinderende verlangen moet getemd, zo niet gedood worden. Zou het daarom zijn dat in deze tijd van het jaar het Pasen is gepland? Zelfs in de pre-christelijke tijd werd in het voorjaar een vergelijkbaar feest gevierd. Het gaat in dit jaargetijde over zaaien voor een nieuwe oogst.

Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, kan zij geen vrucht dragen, zei Jezus ooit. Even verdwijnt de korrel helemaal, om in de zomer des te rijker terug te komen als vele korrels. Het is een noodzakelijke loutering voordat het leven weer kan gaan stromen. Zodat onze compassie en mede-lijden van het zuiverste niveau kunnen worden waarbij we één zijn met de lijdenden in deze wereld.
Waardoor we de Stroom het roer in handen kunnen geven en die Stroom alles in bloei kan zetten. Maar nu eerst zaaien.

Een inspirerende aprilmaand gewenst.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest