Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Zonnewende en kerstgedachte

/
/
/
378 Views

Nog eventjes en de periode van introspectie, reflectie en verinnerlijking is weer ten einde. De opeenvolgende seizoenen lijken op een hele Grote Ademhaling: inademen in het najaar, uitademen in het voorjaar; energetisch (re)vitaliseren gevolgd door uitstromen en creëren, jaar in, jaar uit. Rond Kerst bereiken we het omslagpunt: na de zonnewende en met nieuwe zin start dan weer een nieuw seizoen. De uitstroming kan beginnen: een tijd van opbouw, nieuwe plannen, nieuwe wegen.

Nu zitten we precies op het punt dat de Grote Inademing stopt en de Uitademing nog moet beginnen, even de adem ingehouden, even alles overzien wat er is om dankbaar voor te zijn. Ja, we leven nog.

Nee, de crisis heeft ons niet ‘kapot’ gemaakt. Ja, veranderingen schiepen nieuw bewustzijn. Nee, nergens een reden voor on-dankbaarheid. Ja, is veel meer Licht dan je dacht. Nee, de ‘duisternis’ bestaat helemaal niet als entiteit. Ja, d’r wordt ontzettend veel geheeld bij mensen.

Oké, mensen doen elkaar nog steeds vreselijke dingen aan. In een polariserende sfeer en innerlijke leegte, wordt dagelijks schade toegebracht aan medemensen. Wat staan er tegelijkertijd toch veel mensen klaar om helpende en helende handen uit te steken, het beschadigde te repareren en de ‘losse steekjes’ in de wereld te herstellen. Dankbaarheid blijft toch de grondtoon.

Let op: er gaat wat veranderen. Want dat is de enige zekerheid die er steeds is. Wat, dat weet ik niet precies, niemand overigens, het kan altijd alle kanten opgaan. Het stroomt immers. Verzet je niet, laat je meevoeren. Sterker, geniet ervan en wellicht kun je er een bijdrage aan leveren. Hoe? Begin dichtbij. Met vriendelijk en geduldig te blijven op momenten dat het je niet uitkomt. Zulke dingetjes. ’t is zo makkelijk.

Ik wens je een vriendelijke, geduldige, dankbare, rijk en energiek stromende, adem-rijke en helende Kerst en jaarwisseling toe! May The Force be with you…


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest