Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van april 2023 – Pluto in Waterman: radicaal hetzelfde

/
/
/
101 Views

Over Pluto in Waterman in de horoscoop van april 2023 valt veel te zeggen, maar lang niet alles in positief. Waterman is behalve een teken van verandering en vrijheid ook een teken van ‘in het gareel moeten lopen met een groep of een systeem’. Dat lijkt in tegenspraak met elkaar: hoe kan Waterman het teken van vrijheid zijn, als het tegelijk staat voor groepsdwang?

Jupiter in Ram – Saturnus in Vissen – Chiron in Ram – Uranus in Stier – Neptunus in Vissen – Pluto in Waterman in de horoscoop van april 2023  

Simpel. Waterman is het teken van stromingen, groeperingen. Denk aan de jongerencultuur. Misschien is een deel van de lezers vroeger hippy geweest of punk. Achter deze stromingen zat altijd een roep om vrijheid, radicaal je eigen gang gaan, loskomen van een conservatieve generatie. Maar je moest wel de juiste kleren dragen en de juiste mening hebben om mee te kunnen doen. Anders werd je radicaal afgeserveerd. Aanhangers van de ‘woke’-gedachte volgen ook dit patroon. Ze prediken vrijheid maar doen dat via een route van onvrijheid. Wat dat betreft is er niets nieuw onder de zon en ook niets om je zorgen over te maken. Het is hún tijd.

Vrijheid

Waterman is ook het teken van politieke partijen. Die kennen zoiets als partijdiscipline. Je wordt geacht je persoonlijke mening in te slikken en die te verruilen voor het uniforme geluid van de partij als je naar buiten treedt. Het goede is dat je door samen te werken de vrijheid van een belangengroep kunt bevechten. Maar met individuele vrijheid heeft het weinig te maken. Dat is meer iets dat in het teken Leeuw wordt beleefd.

En wat gaat de kleine dictator Pluto in Waterman doen in de horoscoop van april 2023 en daarna? Die gaat de macht van groepen en structuren omverwerpen en vervolgens vervangen door andere machtige systemen. Zoals dictators wel vaker doen. Internet is zo’n systeem, politieke partijen zijn dat ook. BBB heeft het politieke landschap op de helling gezet met Plutonische wellust.

Veel van de bestaande partijen zullen zich de komende tijd opnieuw moeten uitvinden, moeten transformeren, dat is de kracht van Pluto. Als dat lukt is er een toekomst, zeker als men écht het oude durft los te laten. Maar dat is – zoals altijd als Pluto ingrijpt – een pijnlijk proces. Hetzelfde kan overigens gezegd worden voor verouderde computersystemen (de Belastingdienst…!).

Meest krachtige Waterman-energie nu

Mijn astro-collega Zus Luijckx schreef een boek over DWADS. Kort samengevat geeft zij extra betekenis aan de graden van de dierenriem door de dierenriemtekens onder te verdelen in 3 stukken van 10 graden (Waterman wordt dan Waterman-Waterman, Waterman-Tweelingen en Waterman-Weegschaal). Daaroverheen komt een onderverdeling van 12 stukjes van 2 graden en 30 minuten, die overeenkomen met de 12 tekens van de Dierenriem. Voor de geïnteresseerden: in het boek De Dwads: Zo hard als Staal Zo concreet als Stenen, valt te lezen hoe dat precies werkt.

Voor dit schrijven is het voldoende om te weten dat Pluto momenteel in de horoscoop van april 2023 in de eerste DWAD van Waterman staat. Deze DWAD staat volgens deze theorie voor Waterman-Waterman-Waterman. Dat wil zeggen de meest krachtige Waterman-energie van de dierenriem.

Dat betekent volgens Luijckx dat er heftige dingen kunnen gebeuren, op alle door Waterman geregeerde terreinen zeker als andere planeten Pluto gaan plagen. Dat laatste is in april nog niet het geval. Maar de silhouetten van wat ons te wachten staat kunnen zich wel aftekenen. Het nieuws dat Putin kernkoppen in Belarus wil plaatsen, is dan ook geen geruststellend gegeven. Ook banken die omvallen zijn een veeg teken. Je zou ook kunnen denken aan enorme stroom- en internetstoringen. Met als positieve bijwerking dat we de kwetsbaarheid van deze systemen moeten aanpakken.

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.

(Lees de horoscoop van vorige maand die ook over Pluto en Waterman ging, nog eens na).


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest