Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hoe kan je loslaten? En vrij en gelukkig worden?

/
/
/
2083 Views

Wat zijn wij mensen toch geniaal in het vasthouden van dingen die we eigenlijk los willen laten. Ik kan dit zo schrijven omdat ik een expert was in het vasthouden, maar gelukkig inmiddels ook een expert ben in het loslaten. Ooit ben ik bijna kapot gegaan aan het vasthouden van emoties waar ik niet blij van werd.

Door Mahatma Revier

Overtuigingen zijn gedachtes die je echt bent gaan geloven omdat je daar een bepaalde ervaring mee hebt opgedaan. Mijn moeder werd in de steek gelaten door mijn vader toen ze zwanger was. Ik belandde in een kindertehuis. Ergens heb ik nog een beeld dat ik als baby in mijn ledikantje aan het schreeuwen ben en dat er niemand is die mij hoort. Niet schrikken, het is goed gekomen met mij hoor.

Dit waren mijn eerste levens ervaringen. Dat ik mijn moeder dus moest loslaten en dat ik alleen was. Op deze wijze werden bij mij gelijk de eerste overtuigingen gevormd, want onbewust kreeg ik de boodschap mee dat ik er niet mocht zijn, dat ik niet geliefd was en de gevoelens van eenzaamheid en pijn denderden zo mijn prille celletjes binnen.

Mijn waarheid

Mijn tere wezentje zal al vol met gevoelens van niet welkom zijn, maar dat werd nog erger toen ik bij mijn moeder en een nieuwe vader in huis kwam. Pappa kwam regelmatig thuis met een lege portemonnee en een stevige borrel op. De rest zal ik je besparen, maar de veiligheid was ver te zoeken. Het loslaten van die ellende ging later echter niet  zo gemakkelijk, want als jong volwassene had ik een dingetje met het loslaten van al die ellende. Al die ervaringen en overtuigingen waar ik mee door het leven ging, geloofde ik echt. Zij waren mijn waarheid en daarmee ook mijn identiteit geworden.

Loslaten van ellende

Ik geloofde bijvoorbeeld dat ik niet deugde en dat ik dom was. Ik was niet dom! Ik herinner mij nog hoe verbaasd mijn vader keek toen ik mijn HAVO diploma had behaald. Niet dankzij de stimulans die ik thuis had gekregen, maar ondanks mijn slechte situatie daar. Er waren inmiddels nog drie kinderen bijgekomen en met afwezige ouders, was het een behoorlijke chaos. Daardoor was thuis leren haast niet mogelijk. Maar toch… ik wilde leren. Daarom had ik mij zelf aangemeld voor een huiswerkklas en ik had doorzettingsvermogen. Dat was genoeg.

Laat toch los, dat schuldgevoel

Schuldgevoel kan je ook loslaten. Ook geloofde ik dat altijd alles mijn schuld was. Of het nu ging om een kopje dat viel, mijn zus die te laat thuis kwam of dat er ergens een brand uitbrak, het was gewoon altijd mijn schuld, ook al kon ik er heulemaal niets aan doen.

Ik geloofde ook dat ik geen liefde en dus zeker geen leuke man waard was, dus ik koos een man uit die mij regelmatig afwees en die mij uiteindelijk ook in de steek liet. Moederziel alleen voelde ik mij, verscheurd tot op het bot. Liefdesverdriet kun je ook los laten.

Richtingwijzers

Dat gevoel dat ik op een moment alles wat ik lief had kwijt was, weet ik nog goed. Dat moment was mijn dark night of the soul. Op dat moment kwam mijn oerkracht naar boven en maakte ik de keuze om die pijnlijke overtuigingen die ergens nog op diep niveau in mij leefde echt te gaan loslaten.
Dat was voor mij het moment van een absolute ommekeer in mijn leven. Maar hoe dan? Hoe laat ik dit los’, dacht ik toen.

Als je een stevige intentie neerzet, komen ook de juiste richtingwijzers op je pad. Dus ik kwam een opleiding over loslaten tegen in Sedona (USA) en daar ben ik gedurende vijf jaar wel 5 á 6 keer per jaar naartoe gevlogen.
Toen heb ik ook leren loslaten (al dat heen-en-weer-vliegen), vermoeidheid van het reizen, werken én en studeren los leren laten, maar ook mijn angst voor tekorten.

Één keer was, terwijl ik met mijn huurauto naar Sedona onderweg was, mijn portemonnee met al mijn geld gestolen. Ik was even gestopt bij zo’n highway restaurant om wat te eten. Mijn geld was ineens weg, mijn portemonnee met al mijn geld weg. Het deed niet alleen pijn omdat ik mijn geld, en dat was wel drie honderd dollar, kwijt was. Nee, het deed ook pijn omdat ik het gevoel van tekort zo goed kende. Dat gevoel werd met een daverende knal naar boven getrild. Gelukkig heb ik altijd nog wel één of andere creditcard op zak.

Geld stroomde

Wat ik nog meer losliet? Veel: het gevoel van tekort, woede en pure frustratie en slachtofferschap.

Ik ging geld aantrekken door los te laten; geld stroomde binnen. Laat maar los… dan kan alles veranderen. Dat loslaten werkt niet alleen bij mij zo hoor. Na die 6 jaar training was ik een expert in het loslaten en kon ik het doorgeven. Inmiddels heb ik alweer duizenden mensen begeleid met het loslaten naar meer innerlijke vrijheid. Weet je wat dan het gave is? Het werkt bij anderen ook zo.

En het gevoel van leegte

Dan was ik vroeger weer eens straal verliefd, maar voordat ik het mij besefte, had die desbetreffende kerel alweer de benen genomen. Tja, die honger, het gevoel van tekort is een dingetje. Daardoor ben ik uiteindelijk vijftien jaar nadat mijn ex de motor had genomen, alleen gebleven. Mijn honger was te groot. Nu niet meer hoor, ik ben alweer vier jaar samen met mijn nieuwe lief, waar ik super blij mee ben. Dus je ziet het, alles kan veranderen.

Zo ook een gevoel van de eenzaamheid  Als je dat gemis aan liefde, die kou in je, namelijk durft te voelen, dan laat die leegte je los. Jij laat die pijn niet los, maar heus, het laat jou los. Dit omdat je in wezen dat kleine kind in jou de erkenning geeft waar het zo naar verlangt. Je geeft je cellen als het ware een update met nieuwe informatie.

Vrijheid & geluk

Já! Loslaten werkt! Het geeft je vrijheid en geluk.  Heb jij nu moeite met voelen, dan wil dat niet zeggen dat jij niet kunt leren loslaten en dat je voor altijd vastzit. Stap voor stap leer ik je zo om los te laten en zit jij straks ook samen met je lief op de bank. Of heb je juist je lief de deur uit gegooid omdat je hem of haar helemaal niet meer zo lief vindt en het hoog tijd is voor een nieuwe vlam.

Loslaten in 8 tips

Ik geef je nu eerst nog 8 tips om los te laten.

1.    Identificeer je niet met je emoties. Je bent je emoties niet… je hebt ze.

2.    Vecht niet met je emoties, maar verwelkom ze juist en laat ze door je heen stromen zonder enig verzet. Dan lossen ze op.

3.    Geloof niet alles wat je denkt.

4.    Geloof de redenen waarom je iets niet los kunt laten, dat wat jouw mind kwaakt, geloof ze niet.

5.    Weet dat de mind bang is voor vrijheid. Alles wat de mind niet kent is per definitie onveilig.

6.    Weet dat jij kunt loslaten en dat dat vrijheid geeft. Kies daarvoor! Het mag en daar word je blij van.

7.    Je hebt maar één reden nodig om los te laten en dat is dat je met dat, wat je nu hebt niet gelukkig bent.

8.    Weet gewoon dat jij kunt loslaten!

Mahatma Revier Goede voornemens
Mahatma Revier

Mahatma Revier is trainer en coach. Ze verzorgt in Spirit Coaching diverse cursussen en trainingen in onder meer het loslaten. Ook heeft ze online een gratis-ebook hierover: https://spirit-coaching.nl/ebook-laat-het-maar-lekker-los/.

www.spirit-coaching.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest