Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Eigentijds Festival is terug – Inschrijvingen naderen de 800

/
/
/
456 Views

Het Eigentijds Festival wordt van 7-10 juni opnieuw in Vierhouten georganiseerd nu het aantal ingeschreven deelnemers de 800 nadert volgens de opgave van de organisatie. Al voor de 25e keer vindt dit kleurrijke festival plaats voor spirituele eigenheimers en wijzen. Het festival had zich in tijdens de economische crisis teruggetrokken op de thuisbasis Ecolonie, op het woon- en werkgemeenschap in Noord-Frankrijk waar het enkele jaren een paar handen vol Nederlandsers en Belgen trok.

Maar in het najaar van 2018 leerde navraag onder de oude workshopgevers van het Eigentijds Festival dat de animo groot genoeg was voor een volgende editie op Nederlandse bodem.

En medio april staat het licht overtuigend op groen voor de editie 2019: organisator Henkjan de Blauw: “Met nog twee maanden te gaan zijn we ongeveer 140 deelnemers verwijderd van de 800 deelnemers die we ons als doel hadden gesteld. Statistisch gezien moet dat lukken.  Dit zegt iets over onze continuïteit en duurzame kwaliteit. Dat vanzelfsprekende, wat wel eens vergeten wordt, komt helemaal in beeld als anderen zich stuk bijten op een soortgelijk festival op die plek… Dat vanzelfsprekende, die kwaliteit is goud waard.

Henkjan doelt hier op het Eigenwijs Festival dat na het vertrek van het Eigentijds Festival naar Frankrijk op dezelfde plek in Vierhouten een paar jaar een nieuw spiritueel festival organiseerde en vorig jaar de handdoek in de ring moest gooien wegens gebrek aan baten.Henkjan: “Ontzettend veel mensen waaronder het voorbereidingsteam, de workshopleiders en vrijwilligers, werken zich te pletter om alles tot in de puntjes in orde te brengen. Zeshonderd maaltijden moeten worden verzorgd, tenten gebouwd, programma’s met honderden workshops(zie website) voorbereid en alle neuzen in dezelfde richting. Er worden bergen verzet om die bekende explosie van liefdesenergie te laten ontstaan in dat prachtige energieveld van dit terrein van de Paasheuvel.”De formule van het Eigentijds Festal is ondervanderd gebleven: aanbieders van cursussen, opleidingen en een grote variatie aan therapeuten ook wel ‘lichtwerkers’ genoemd, huren van de organisatie grote festivaltenten waarin ze de festivaldeelnemers met workshops een proeve van hun kunnen zullen aanbieden. Allemaal gratis voor de bezoekers.De festivalbezoekers betalen één toegang en kunnen drie dagen lang (van vrijdagavond tot en met maandagmiddag Tweede Pinksterdag) zich onderdompelen in wijsheid.Het Eigentijds Festival 2019 is van 7-10 juni in het Veluwse Vierhouten.Foto: ClownSpirit dat ook op het festival workshops zal geven.   


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest