Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Happy en high met goede energie

/
/
/
638 Views

Omdat alles energie is. Jij, je planten op de vensterbank, bomen, dieren, je huis en het bedrijf waar je werkt. Je hebt goeie power nodig. Bij lage energie zit je slecht in je vel. Je bent snel moe, eerder boos, bang of verdrietig. Kortom down. Bij een hoog energieniveau gebeurt het omgekeerde; je bent vitaal, vrolijk, je hebt positieve gedachten en je fles is halfvol inplaats van halfleeg.

Daarom is het belangrijk dat er een goede energie is in je huis, op je werk en in de natuur. Bij weinig energie is iedereen duf en down. Bij veel energie high en happy.

Ik meet met Center for ECOintention meer dan 25 jaar organisaties en natuurgebieden of ze goed in hun energie zitten. Dat doen we overal op onze planeet; bossen in Costa Rica, bedrijven in Dubai, Nationale Parken in Hongarije en op veel plaatsen in Nederland.

Alles is energie. Weinig ervan hebben betekent min-min en veel win-win. In oude culturen was dat bekend. Zij spraken over de universele levensenergie die alles doordringt en bezielt: Ch’i, prana, mana, ki enz. De moderne wetenschap en quantummechica bevestigen dat. Zij noemen het nulpuntenergie. Oude en nieuwe kennis; het blijkt één pot nat. Alhoewel nat? Het atoom, de bouwsteen van de materie, bestaat voor 99,999999999% uit ruimte gevuld met levensenergie. Jouw atomen, moleculen en lichaamscellen dus ook. Eigenlijk zijn we met z’n allen nog minder dan gebakken lucht.

Gevoelig

Natuurlijk ben je verantwoordelijk voor je eigen energie, maar de omgeving is ook van grote invloed. Iedereen kent plekken of ruimtes waar je ineens moe wordt of een slecht humeur krijgt. Het omgekeerde gebeurt ook; het strand met de ruisende zee, een wandeling door de bergen of een prachtig bos, daar krijg je power van! Over het algemeen heeft de natuur een hoog energieniveau, daar laad je op. Daarentegen blijken veel gebouwen en plekken een lage energie te hebben. Als je gevoelig bent en je eigen energie niet goed afschermt, loop je daar snel leeg.

Gebouwen en bedrijven hebben vaak een lage energie omdat de oude niet wordt opgeruimd. Energie slaat informatie op. Boze buien en donderwolken blijven daardoor hangen. Als je die niet met een energetische stofdoek wist, slibt alles dicht, daalt de energie en zit je voortdurend in de negatieve sfeer van je voorgangers. De straling van onze elektrische apparaten en zenders versterkt dit. Daarvan komen er elke dag meer! Al met al is er tegenwoordig op veel plaatsen een energetisch klimaat waar je niet vrolijk van wordt.

Te leren

Oude rituelen, zoals het branden van salie en wierrook helpen om de energie schoon te maken. Maar ja, dat is lastig in een groot gebouw en vooral als je chef niet van zo’n opfrissend geurtje houdt. Dat is precies waar je kan helpt; met een methode zuiver je de energie in organisaties en natuurgebieden. Vervolgens vul je die aan met nieuwe, schone energie zodat flow, vitaliteit en creativiteit terug keren. Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit en arbeidsvreugde toenemen. In het bos doen de bomen en dieren het beter.

Iedereen kan dit leren. Dat maakt mij optimistisch en hoopvol naar de toekomst. We weten nu hoe we de wereld kunnen delen, maar we kunnen haar ook helen, op kleine en grote schaal. Ik neem tegenwoordig zoveel boosheid om mij heen waar. Dat is ook een gevolg van een laag energieniveau. Daarom is goede energie zo hard nodig, want alleen met lol houd je het vol.

Hans Andeweg

Oprichter van opleidingsinstituut Center for ECOintention

Op 5, 6 en 7 maart startten bij nieuwe ECOintention nieuwe cursussen. Kijk daarvoor op www.ecointention.com.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest