Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologische hemel: Schorpioenentijd – Inkeertijd

/
/
/
316 Views

De Zon loopt deze novembermaand van 2017 in Schorpioen en dat is altijd een intense tijd waarin inkeer een thema is. Aan de astrologische hemel komen confronterende zaken onherroepelijk naar de oppervlakte. Het komt erop aan, de grens is bereikt, het scherpst van de snede, klaar met onzinnigheden en dan … een Niemandsland.

 

Door Elodie Hunting

 

Er is geen zicht op iets nieuws ook al weet je dat dit onvermijdelijk is. De dagen worden korter en het licht verblijft steeds langer en dieper onder de oppervlakte. Dit is het ultieme loslaten dat alleen maar kan bij ultiem vertrouwen terwijl je geen concrete details kent en er geen vuurtoren is zodat je je nog enigszins kunt oriënteren.

Het sterft af. Dat is wat er aan de hand is. Gelukkig weten we dat alles cyclisch is en dat de dag komt waarop de Zon zijn terugkeer in zal zetten. Maar nu nog even niet.

Jupiter heeft vorige maand zijn entree gemaakt in Schorpioen en komt daar wijsheden en inzichten brengen.

 

Ken je de stand van je Maan en je ascendant? Of weet je wat naast je sterrenbeeld het andere dierenriemteken is dat sterk bezet is in je persoonlijke horoscoop? Lees die teksten voor de volledigheid dan ook.

 

Ram

Mooi en verheffend al die wijsheden die je nu geacht wordt te zien en te begrijpen. Je hebt er best wat aan omdat het zin geeft aan de afwegingen die je aan het maken bent. Maar het moet wel concreet gaan worden zodat je er iets mee kunt in je gewone leven. Je hebt geen krachtige maand en er zitten dagen tussen dat je niet zoveel energie hebt. Tijd genoeg om na en vooruit te denken. Je bent veel onderweg en legt nieuwe contacten. Voor jouw doen ben je zeer sociaal en sta je eens niet met je neus vooraan.

 

Stier

De maand begint goed en je voelt je ontspannen en geliefd. Heerlijk. Maar na de eerste week ervaar je meer druk in je relaties. Je wordt ter verantwoording geroepen en hebt een en ander uit te leggen over je gedrag. Dit gaat vooral over het ongeduld van de ander want jij snapt werkelijk niet wat het probleem is. Toch raakt het je meer dan je in eerste instantie in de gaten hebt. Een relatie die niet zo stevig is wordt nu nog instabieler. Dit kan ook de relatie met jezelf zijn! Je trekt je meer en meer terug want je wilt de tijd en rust om eens goed na te denken voor je de volgende, definitieve stap zet.

 

Tweelingen

Je bent al een paar weken bezig met een innige zelfreflectie. Je hebt jezelf onder de loep genomen en heel precies gekeken naar waar je veranderingen aan wilt brengen in je leven. Dat proces is nog niet klaar. Er moet nog iets. In de tweede helft van deze maand richt jij je langzaamaan steeds meer naar buiten. Je wordt vrolijker en hebt weer zin in iets nieuws. Een reis of een studieonderwerp inspireert je enorm. Blijf niet teveel hangen in het verleden want meer als een referentiekader is het niet. De werkelijkheid ligt voor het oprapen.

 

Kreeft

Alles wat je door ervaring hebt geleerd in je leven is deze maand heel belangrijk. Het biedt je een context om te begrijpen waarom je gevoelens zo intens zijn. Je doorgrondt het grote waarom en weet dat rationele kennis beperkingen heeft. Dat je soms gewoon moet aanvaarden en moet buigen voor een groter geheel dat nooit volledig gekend zal worden. De inzichten die je deze maand ontvangt hebben een ongekende diepte en geven je een schone berusting. En oh ja, het gewone leven. Dat trekt aan je voorbij en je ziet dat het goed is.

 

Leeuw

Jij zit heel goed in je vel! Je weet wat je waard bent en dat je veel meer bent dan alleen je uiterlijke vertoning. Je laat je van je meest wijze kant zien en kunt daarmee licht brengen in de duisternis. Omdat je heel goed snapt hoe belangrijk dit soort emotionele zaken zijn ben je behoedzaam. Je energie is al snel teveel en te heftig. Leeuwen die nog iets te bewijzen hebben vallen door de mand. Deze maand liggen innerlijke waarden en normen en hoe je die gestalte geeft onder het vergrootglas. Je ego is je instrument en je bescherming maar wel met je hart als de opdrachtgever. Want anders …

 

Maagd

Jij bent bezig met zekerheden en dan met name financiële zekerheden. Je kunt wat nerveus worden omdat de situatie niet zo is zoals je ‘m graag zou willen. En dan ga je afdwingen. Wordt niemand gelukkig van en helpt ook niets. Maagden die tegen de bodem van de schatkist aan kijken krijgen hulp van familie. Wil je deze bewegingen in een grotere context zien dan is het thema angst en vertrouwen. Makkelijk gezegd maar nog lang niet zo makkelijk gedaan. Erover praten met een Wijze kan je wat meer lucht geven en helpen de dingen te relativeren.

 

Weegschaal

Jij houdt het graag allemaal wat luchtiger. Je zit goed in je energie en in de liefde zit je op een hemelse stroom. In de tweede helft van deze maand november veranderen er dingen. Je ziet je onzekerheden en je angsten onder ogen. Als het je lukt om mild te blijven kun je hier veel van leren. Het is dan een ware openbaring die je bewustzijn flink oprekt. Enige spirituele of filosofische kennis helpt je om het niet direct persoonlijk te nemen maar het te zien voor wat het is; natuurlijke levensbewegingen en bewustwordingsprocessen.

 

Schorpioen

Huis en haard. Je bent er graag en je ontleent er bestaanszekerheid aan. Je familie kan je beperken en je kunt je een vreemde eend in de bijt voelen, maar deze maand niet. Deze maand waardeer je je familie juist. Dit is een uitstekende periode om op zoek te gaan naar je voorouders zowel de fysieke als ook de spirituele. In welke spirituele traditie voel jij je thuis? De keuze die voor je ligt is of je dit aards op gaat pakken als een Schorpioen, of als de getransformeerde Schorpioen, de adelaar.

 

Boogschutter

De energie deze maand is behoorlijk zwaar en daar heb jij niet altijd zin in. Je wil het leven vieren en kijkt zo positief mogelijk. Dit tilt niet alleen jouw gemoed op, maar ook van de mensen om je heen. Als geen ander laat je zien wat het principe van perceptie is. Humor is een van je talenten en nu zet je dat effectief in. Wel krijg je te maken met familiezaken waar je niet altijd even blij mee bent. Zie het als een kans om je los te maken van patronen of verwachtingen die je beperken.

 

Steenbok

Je werk heeft je aandacht. Je kunt eronder bedolven raken en dat pas later in de gaten hebben. Plannen is belangrijk dus. Naast je dagelijkse bezigheden ben je bezig om de grote lijnen voor je toekomst uit te zetten. Die toekomst begint sneller dan je denkt! Volgende maand ziet het er voor de vroege Steenbokken al heel anders uit. Ook je gezondheid is nu belangrijk. Je vindt dat er wel wat mag veranderen in je levensstijl maar hebt (nog) niet de motivatie om het grondig aan te pakken.

 

Waterman

Feedback die je krijgt verbaast je. Het is een vrij directe boodschap die zowel positief als negatief kan zijn. Het zet je in ieder geval goed aan het denken. Je relatie is deze maand belangrijk voor je. Is alles wat serieus aan het worden? Dan breng jij er meer plezier en lol in. Als het aan jou ligt krijgt de sleur geen kans. Heb je geen relatie? Dan is een verliefdheid snel gebeurd! Jij wilt leven in de brouwerij en keert je af van mensen die negatief doen. Je kunt prima leven met het feit dat dingen moeten eindigen. Maar lijdzaam afwachten op een nieuw begin gaat je te ver.

 

Vissen

Als Vissen ben je empathisch en sta je altijd klaar voor een ieder die dat wil. Deze maand krijg je te maken met heftige dingen, maar je deinst er niet voor terug. Moedig maak je contact met zowel je eigen als ook andermans emoties. En het lukt je om zonder oordeel te luisteren en compassie te tonen. Het zijn de mensen zoals jij die nu nodig zijn. Meer als er zijn hoeft echt niet en dat weet jij maar al te goed.

Zelf beleef je van alles van binnen. Je bent er niet zo open over omdat het erg gevoelig ligt.

 

Elodie Hunting is astroloog. Meer: www.elodiehunting.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest