Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Natuurhoroscoop? Zo boven zo beneden… Vragen aan Girbe Buist

/
/
/
513 Views

Astrologie kennen we allemaal, maar had je wel eens van een natuurhoroscoop gehoord? Bloemen, bomen en vogels zijn ook in te delen bij een geboortemoment en schijnen iets over de persoon te vertellen. Ongelooflijk? Publicist en Girbe Buist schreef er een boekje over. Een paar vragen aan hem.

 

Astrologie ‘werkt’ niet; er is geen straling of directe beïnvloeding van de hemellichamen die bepaalde gebeurtenissen voortstuwt. Hoe het dan wel ‘werkt’? Het universum en de hemellichamen bewegen met een vaste regelmaat en vertellen daarmee de energie van ieder moment. Immers ieder moment en situatie is uniek en heeft zijn eigen historie, potentie en energie. Zo kan je niet alleen de hemellichamen – astrologen ijken die hemelse klok al eeuwen – maar ook ieder ander moment. Zo kan je aan de ordening van een woonkamer aardig wat conclusies trekken over de bewoner.

Het is het principe van zo-boven-zo-beneden: het grote geheel (van bijvoorbeeld de huisinrichting of de hemellichamen) vertelt iets over het detail (de persoonlijkheid of de energie van het moment). Dat vaststelling is het maken van een horoscoop (hora = tijd en scoop = kijken), dus het goed kijken naar een tijdstip.

Zo verzamelde Girbe Buist een bloemen, bomen en vogelhoroscoop bij elkaar.

 

Wat was de aanleiding om dit boek te schrijven?

Girbe: “De afgelopen vijf jaar heb ik verschillende onderdelen van de natuurhoroscoop (vogels, bomen, bloemen) afzonderlijk gepubliceerd. Van de publicatie “vogelastrologie” zijn zelfs een aantal herdrukken verschenen. Al deze deelpublicaties waren uitverkocht, terwijl er nog steeds vraag daarnaar is. Daarom heb ik besloten om de deelpublicaties te bundelen in een nieuwe uitgave onder de naam “natuurhoroscoop”.”

 

Hoe kom je aan de informatie?

“De informatie voor het boek heb ik gehaald uit  oude en nieuwe literatuur alsmede van internet.

Ook sprak ik met de bekende wicca heks Marian Green uit Engeland.  De oudste boeken.die ik heb geraadpleegd zijn The white goddess van Robert Graves (1948) en de geurende kruidhof van mevr Blöte Obbes uit 1941.”

 

En je kennis over de Kelten? Die lieten weinig schrijfsels na…

“Onze kennis van de Kelten is gebaseerd op archeologische vondsten en op beschrijvingen van andere volkeren, die wel een schrift kenden zoals de Romeinen. Ook is de mondelinge overlevering een bron. Bij Coligny is bijvoorbeeld een bronzen plaat gevonden met de afbeelding van een boomkalender.”

 

Hoe serieus moeten wij deze natuurhoroscoop nemen ?

“De verschillende onderdelen van de natuurhoroscoop zijn nooit wetenschappelijk getoetst.

Wel herkennen veel mensen zich in de verschillende beschrijvingen. Ik denk wel dat we deze systemen even serieus moet nemen als de “normale” astrologie.”

 

Wat is je eigen teken?

“Volgens de natuurhoroscoop ben ik een zelfverzekerde valk, een  hartstochtelijke riet en een diepzinnig vingerhoedskruid. Ik herken mij vooral in de doelgerichtheid van de valk, het inzicht in mijn eigen goede en zwakke kanten van het riet en de gepassioneerdheid van  het vingerhoedskruid.”

 

Er zijn meer bomenhoroscopen

“Er zijn inderdaad twee systemen van boomastrologie. Het ene systeem , dat ik in mijn publicatie hanteer gaat uit van 13 bomen en struiken en vindt zijn oorsprong in de publicaties van de Engelse schrijver Robert Graves. Het tweede systeem is opgetekend door een Duitse onderzoekster uit de Poolse volksoverlevering. Dit systeem gaat uit van 21 boomsoorten. Boze tongen beweren dat dit systeem niet authentiek is, maar is bedacht door een journaliste uit Parijs.”

Ewald Wagenaar

 

 

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest