Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hoe hybride ben jij? Op bezoek bij Tanis Helliwell

/
/
/
520 Views

Toen Tanis Helliwell onlangs in ons land was meldde Sarah Elfenbein zich voor de tweedaagse workshop die Tanis gaf over de hybride; kruisingen tussen mensen en intelligente niet-menselijke wezens. Een bijzondere, of mag je zeggen wonderlijke, kennismaking…?

 

Door Sarah Elfenbein

                  

Onlangs gaf Tanis Helliwell, een Canadese psycho-therapeute en schrijfster van boeken over natuurwezens en hybriden een workshop over hydriden. Een hybride is een kruising tussen mens en een intelligent niet-menselijk wezen. Volgens Tanis zijn er wel 22 verschillende soorten van menselijke hybriden. De boeken van Tanis worden in het Nederlands uitgegeven door Peter Saarloos van uitgeverij Hajefa, eveneens aanwezig op de workshop. Hij introduceert Tanis aan de deelnemers en vertelt over zijn ervaring opgedaan tijdens een meditatie, toen hij als dolfijn van de Pleiaden naar de aarde kwam. We zitten er dus meteen midden in. Op de vloer ligt een kleedje met een talking-steen, drie lichten die staan voor liefde, wijsheid en goddelijke wil en een envelop met engelenkaartjes. Er volgt een voorstelrondje en iedereen trekt een engelenkaartje. Tanis heeft gevoel voor humor. Als de man naast mij “geboorte” trekt en ik trek “verwachting” leidt dat tot grapjes  en veel hilariteit. De groep bestaat uit mannen en vrouwen tussen de 30 en 70 jaar. Een aantal heeft eerder workshops gevolgd bij Tanis over natuurwezens. Zo zijn er n deelnemers die persoonlijke contacten hebben met kabouters,  dieren behandelen, landschappen energetisch reinigen, met bomen of met stenen werken.  Met elkaar delen we de liefde voor de aarde en het verlangen naar een dieper bewustzijn.

Elementwezens

De eerste workshopdag gaat over de elementale hybriden zoals o.a. kabouters, elfen, dolfijnen, boomdeva’s. Om zich te vermengen met de menselijke soort moet toestemming gevraagd worden aan de karmische raad, die beslist of het wezen opgewassen is tegen de menselijke wereld. De verdeling tussen menselijke en elementale eigenschappen wordt daar ook aan aangepast.

De tweede workshopdag zal gaan over de vermenging van mens en wezens uit een ander sterrestelsel. We zijn allemaal benieuwd wat dit weekend zal brengen. Wie wil er nu niet weten waar je vandaan komt, wat je bestemming is en wie je nu eigenlijk bent.

We beginnen met wat Tanis noemt de body-elemental, die van leven op leven met ons meegaat en alles wat nodig is aan plan en ontwikkeling in ons systeem programmeert en waarmee we bewust kunnen leren samenwerken.

Informatie wordt afgewisseld met visualisaties en spiritueel werk. Zo onderzoeken en ervaren we het incarnatie-proces en healen de band met de ouders, waarbij je er achter kunt komen welke relatie je had met je ouder in een eerder leven. Zo ontdekte ik dat mijn moeder in een vorig leven mijn kind was geweest, waar ik niet bepaald goed voor had gezorgd. Wat voor mij duidelijkheid bracht waarom ik zo’n moeizame relatie met haar had in dit leven en zij moeite had om mij te accepteren. Het proces van vergeven speelt hierbij een belangrijke rol.

Deze oefening kan ook uitgestrekt worden tot verdere voorouders en je spirituele lineage. Het gaat niet om intellectueel begrijpen, maar om voelen. De ervaring is bij iedereen anders. Je krijgt ook alleen te zien waar je aan toe bent.

Tanis geeft informatie en vertelt ook over eigen ervaringen. Ze vertelt o.a. over crisissen en de” dark night of the soul”  en dat dit op alle nivo’s en steeds weer opnieuw plaatsvindt. Zo is er een dark night op fysiek nivo, sexueel nivo, emotioneel, mentaal en spiritueel nivo. Elke laag heeft zijn eigen vibratie. En dat heeft ook invloed op b.v. het eet-patroon en wat je aan voedsel kunt verdragen. Niet iedereen is hetzelfde. Tot we verlicht zijn, dan maakt het niet meer uit.

Ook hier ontbreekt de humor niet. “I just appear in the room and people have a dark night” waarna ze losbarst in haar onnavolgbare lach. Haar grapje, maar tegelijk ernstig bedoeld, roept herkenning bij me op. Zelf zeg ik altijd:  “ik hoef maar mijn hoofd buiten de deur te steken of er valt alweer een paard dood”. We delen dus een gevoel voor zwarte humor.

Lemurië

Tot zover is het nog goed te volgen. Maar de tweede dag wordt het ingewikkelder. In snel tempo gaat het over de evolutie van de mens, over niet-menselijke intelligenties, teloor gegane beschavingen als Hyperborea, Lemurië, Atlantis. De wezens van Hyperborea konden zich niet verenigen met de powertrip van een deel van hun en doken onder in het midden van de aarde, waar ze werken met kristallen. Sommigen hebben zich vermengd met mensen en zijn dus binnenaarde-hybriden geworden. Andere wezens waren reuzen, die zich gingen vermengen met mensen, zoals ook in het oude testament wordt vermeld.

De Dolfijn-hybride is ook ontstaan in Lemurie. Toen onze planeet nog in nevelen gehuld was nog vóor Atlantis, ontwikkelden zich vele humanoide rassen.

We doen een visualisatie over Lemurie, en bevinden ons in een nevelachtige sfeer. De bedoeling is om erachter te komen of en wat voor soort hybride we wellicht zijn. Hier heb ik een probleem, want ik zie van alles, maar niets lijkt op de ervaring van de anderen die allemaal een van de eerder genoemde elementale hybriden zien. Ik zie ogen in een soort bol, lijkend op een transparante zeepbel, die zich verbindt aan andere bollen. “Onze intentie houdt ons samen” hoor ik. En: “intentie is belangrijker dan actie”. Het blijft steeds verrassend wat er komt en het is vaak totaal onverwachte informatie. Want ik vind juist dat ik te weinig actie ontplooi en bepaald moet werken aan wilsaspecten.

Ondertussen is mijn buurman in slaap gevallen. Niet omdat het saai was, maar het was wellicht teveel en het moet even verwerkt worden.

We doen ook oefeningen om erachter te komen wat voor hybride je kind, ouder, vriend etc. zou kunnen zijn. Dat blijkt makkelijker dan bepalen wat je zelf bent. De eigenschappen van o.a. de engelhybride wordt besproken, zodat je ook in die beschrijving wellicht iets kunt herkennen van jezelf. Zo ook van de elf, draken en andere wezens.

Er zijn zeker vier elementale wezens waarin ik me herken. Tanis legt uit dat sterrewezens meerdere verbindingen kunnen hebben. Dat stelt me enigszins gerust. Want zelf had ik altijd het gevoel van een andere planeet te komen en wel Sirius en dit wordt nu bevestigd door de eigenschappen van bepaalde sterrewezens-hybriden en visualisaties.

Activiteiten van Tanis

Tanis leest enkele van haar gedichten voor. Weer een voorbeeldje van haar zwarte humor:  “Rubarb grows from plant to dessert, unlike us it knows its purpose”.

Over dit thema heeft ze ook een boek geschreven : Manifest your soul’s purpose”. Tanis noemt zichzelf een “planter of seeds”en een “warrior for love”. En refereert aan de boeken van Carlos Castaneda, die ze een warrior of power noemt. Het een is niet beter dan het ander, het heeft allebei zijn goede eigenschappen, zegt ze, maar haar pad is warrior for love. We zijn allemaal bedoeld als co-creators, we zijn als een holografische diamant met veel facetten.

Er wordt veel met elkaar gedeeld en als op het einde van de tweede dag de energie wat is weggezakt, gaan we enkele fysieke oefeningen doen en een vorm van sacred dance in een kring. We eindigen met een laatste engelenkaartje trekken, wat aangeeft waar we nu staan. Ik trok in het begin “expectancy” en trok nu “authenticity” waarmee ik heel tevreden ben.

Tanis komt met een toverstokje aan met een gouden ster op de top, waarmee ze iedereen op het hoofd tikt en zegt: “gefeliciteerd met de ontdekking van je hybrid”.

Iedereen gaat voldaan naar huis, nadat allerlei onderlinge contacten zijn gelegd. Ook vormt er zich een groep die een E-cursus wil volgen van het Instituut voor Innerlijke Transformatie, geleid door Tanis en 1x per maand bijeen wil komen.

Thuisgekomen zie ik op de tv het programma “The mind of the universe “met Robert Dijkgraaf die het heeft over dat we nu éen soort mens hebben, een late versie van de homo sapiens. We leven nu in het antropoceen, een periode waarin de mens de aarde naar zijn hand zet. De technologische ontwikkeling via de quantummechanica gaat razend snel, van quantumteleportatie, waardoor we veel sneller door het universum kunnen reizen, tot het bouwen van quantumcomputers en genetisch modificeren van virussen die weer gebruikt kunnen worden om kanker te genezen. Iedere techniek kan ten kwade gebruikt worden, zegt hij. De vergelijking met Atlantis dringt zich natuurlijk op. Tegelijkertijd spreekt hij over vroegere mensachtigen, waar de wetenschap nog onvoldoende informatie over heeft. We staan nog maar aan het begin om iets van de evolutie te begrijpen, volgens zijn zeggen.

Ik vraag me af wat hij van deze workshop zou vinden.

Meer lezen: Tanis Helliwell: Hybriden, mensen met een ruimer bewustzijn, Uitg. Hajefa

www.tanishelliwell.com.

Meer over Sarah Elfenbein: www.innerlijkescholing.nl.

Reageren? Graag. Meld je aan en plaats hieronder je reactie.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest