Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nobelprijs geneeskunde dankzij traditioneel Chinees recept

/
/
/
311 Views

De Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde is dit jaar gegaan naar drie wetenschappers die nieuwe behandelingen hebben gevonden voor ernstige parasitaire infectieziekten. Eén daarvan is de Chinese arts dr. YouYou Tu met haar ontdekking van Artemisinine, een krachtig middel tegen malaria.

Dr.. Tu en haar team onderzochten traditionele recepten om te kijken of hier aanwijzingen te vinden waren, waaronder oud Chinees medicinaal handboek door Ge Hong (284-346). Dit bracht haar op het idee om Artemisia annua te onderzoeken. Sinds de ontdekking door dr. Tu wordt artemisinine uit Artemisa annua op grote schaal toegepast bij malaria, waardoor de vraag groter is dan het aanbod. Er kan maar een keer per jaar geoogst worden en daarom wordt het artemesinine gen in gistcellen doorgekweekt om zo de opbrengst te vergroten.

En het kruid heeft meer voordelen. Bij gebruik voorkom je bijvoorbeeld ook misselijkheid en braken naast een verlaging van de hoge koorts en de opschoning van de lever. En het is een uitstekend middel tegen Lyme. De plant heet in het Nederlands ‘Zomeralsem’ en is een eenjarige plant die overal ter wereld voor komt. Het zaad en de gele bloemetjes ruiken sterk naar kamfer.

nobelprijsafb


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest