Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Groene thee helpt tegen kanker

/
/
/
89 Views

Een stofje in groene thee blijkt mondkankercellen te doden. Daarbij blijven gezonde cellen intact, zo hebben wetenschappers gezegd. Het gaat om het stofje EGCG (epigallocatechinegallaat). EGCG wekt in de mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen, een proces op dat leidt tot celdood. Het team van professor Joshua Lambert van de Amerikaanse Penn State University ontdekte dat EGCG, een polyfenol uit groene thee, deze reactie niet veroorzaakte in gewone, gezonde cellen. Sterker nog: EGCG bleek deze cellen juist beter te beschermen. “Het probleem met chemotherapie is dat de medicijnen alle sneldelende cellen doden”, aldus Lambert. “Kankercellen delen zich snel, maar datzelfde geldt voor cellen in je haarzakjes en je darmen, dus je hebt veel bijwerkingen. Die bijwerkingen zien we niet bij de consumptie van groene thee.”

 

Onderzoek gepubliceerd in Molecular Nutrition and Food Research.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest