Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologie – Het staat in de sterren geschreven… – Je vaste sterren zeggen iets over je levensthema’s

/
/
/
989 Views

De hemel staat vol sterren in patronen die wij kennen als de sterrenbeelden. Deze zogeheten vaste sterren vertellen iets over je leven. Bij onze geboorte worden er twee sterren verbonden met onze horoscoop en die geven aan welke levensthema’s er spelen en welke mythen er bij jou horen. In december zijn dat Antares en Alcyone.

 

 

Door Ineke Bergman

 

De twaalf dierenriemtekens van Ram tot en met Vissen kent iedereen. Deze liggen langs de baan die de zon in een jaar om de aarde lijkt af te leggen. Hiermee werken astrologen als ze een horoscoop berekenen. We kunnen de dierenriem niet zien aan de hemel. Wat wel zichtbaar is zijn de sterrenbeelden, waaronder Ram tot en met Vissen, die dus dezelfde namen hebben als de tekens van de dierenriem. Maar er zijn nog veel meer sterrenbeelden, denk bijvoorbeeld aan Orion, de Grote en de Kleine Hond, en Pegasus. In deze sterrenbeelden bevinden de vaste sterren zich. Astrologen hebben ontdekt dat ook de vaste sterren veel over ons leven kunnen vertellen. Je geboortedatum in combinatie met je geboorteplaats bepaalt welke vaste sterren er met je horoscoop zijn verbonden. Informatie over jezelf aan de hand van vaste sterren gaat een stapje verder dan alles wat je weet over je horoscoop.

Er zijn twee belangrijke vaste sterren: de heliacaal rijzende en de heliacaal dalende. Als je wordt geboren, is er altijd een ster die vlak voor de zon opkomt (de rijzende) en een ster die voor het eerst weer zichtbaar ondergaat nadat de zon onder is gegaan (de dalende). Welke sterren dat zijn is afhankelijk van het moment en de plaats waar je wordt geboren. De rijzende ster verwijst naar gaven en moeilijkheden die je van je voorouders erfde. De dalende ster duidt op gaven die je meekreeg van de goden. In de oudheid zagen mensen in de opkomende en ondergaande sterren de voorbijtrekkende goden en godinnen die zo contact met de aarde maakten en hier hun gaven brachten. Deze observaties liggen aan de basis van de verschillende mythen. Gelukkig voor ons blijft de wijsheid die onze voorouders op de sterrenbeelden projecteerden altijd toegankelijk omdat ze diep in onze psyche ligt verankerd.

 

Antares rijzend

De sterrenkalender voor de maand december laat zien dat de ster Antares voor onze breedtegraad rijst vanaf 8 december tot 1 januari. Wie in deze periode is geboren deelt deze ster en het bijbehorende levensthema met vele anderen die door de eeuwen heen in dezelfde periode in Nederland of België zijn geboren. Toch leven al die mensen een ander leven, omdat ieder op zijn eigen wijze eenzelfde mythe tot leven kan brengen.

 

 Inanna-mythe verbeeldt de boodschap van de rijzende ster Antares.

 

 

Antares staat in het hart van het sterrenbeeld Schorpioen en Antares is een van de vier koninklijke sterren. Bij Schorpioen horen verschillende mythen. Een ervan is de mythe van de godin Inanna die afdaalt in de onderwereld om haar zuster Ereshkigal te ontmoeten. Om haar te bereiken moet ze door zeven poorten en bij elke poort moet zij iets van haar waardigheid afleggen. Als zij haar zuster onder ogen komt, is deze niet blij haar te zien. Ze doodt Inanna en hangt haar lijk aan de muur. Dankzij een goede vriendin en het levenswater en levensvoedsel van twee kleine wezentjes wordt Inanna weer tot leven gewekt en kan zij de onderwereld verlaten. Zij veranderde door de gebeurtenissen en omarmde haar negatieve eigenschappen. Nu weet ze wie ze is, wat haar talenten zijn en kan ze onderscheiden wie ze wel en niet kan vertrouwen. Heb je Antares als rijzende ster dan ligt het op je pad om net als Inanna af te dalen in de onderwereld. Om alle je afgewezen eigenschappen – inclusief de talenten en positieve eigenschappen – door je ouders, verzorgers, leraren of jezelf te leren accepteren. Zodra je jouw negatieve eigenschappen erkent, werken ze minder destructief uit. Met deze ster rijzend kun je obsessief te werk gaan en op zoek zijn naar drama’s en kicks of je kunt de neiging hebben jezelf steeds te moeten bewijzen. Leren loslaten en leren ontspannen vormen dan belangrijke thema’s in dit leven. Voor iedereen pakt dit anders uit, want er zijn veel meer factoren die je leven bepalen, waaronder opvoeding en cultuur.

Een styliste met Antares rijzend vertelde me het volgende verhaal: “De mythe van Inanna weerspiegelt mijn leven. Ik heb me lang geïdentificeerd met de lichte, vrolijke en mooie godin Inanna. Negatieve eigenschappen als verdriet, angst, boosheid, agressie en jaloezie heb ik lang op andere mensen uit mijn omgeving geprojecteerd. Het heeft een tijd geduurd voor ik mijn schaduwzuster als deel van mezelf kon zien. Bepaalde omstandigheden in mijn leven dwongen me om af te dalen in de onderwereld. Door depressies van mensen in mijn naaste omgeving en de keren dat ik met de dood werd geconfronteerd, ontkwam ik niet aan de confrontatie met mijn schaduw. Maar van de keren dat ik in de onderwereld verbleef en Ereshkigal onder ogen moest zien, keerde ik toch altijd weer terug naar de vrolijke Inanna. Ik had met mezelf de afspraak gemaakt dat ik wilde leven, wat er ook gebeurde. Ik leerde zien dat berusting in mijn lot voor mij de weg terug naar de bovenwereld betekende en dat de confrontatie met mijn schaduw en mijn ‘dood’ mij nieuw leven inblies.”

 

Alcyone dalend

Van 27 november tot 24 december is Alcyone de dalende ster voor onze breedtegraad. Alcyone bevindt zich in het sterrenbeeld Stier in de sterrengroep de Pleiaden, die in nevelen is gehuld. Deze sterrengroep bestaat uit de zeven dochters van Atlas en Pleione, waarvan Alcyone er een is. De nevel legt een link tussen Alcyone en het zien. Doordat nevel je gezichtsvermogen beperkt, ben je meer op je innerlijk gericht. Dit duidt op innerlijk schouwen in de vorm van een visie, inzichten of een derde oog. Mensen met Alcyone als dalende ster hebben de beschikking over een natuurlijke gave om dingen te zien en er inzichten uit te halen die voor zichzelf en anderen waardevol zijn. De zoektocht naar innerlijk weten geeft een bepaalde rusteloosheid. Ze komen vaak in allerlei situaties terecht die nieuwe aanknopingspunten bieden en hen in contact brengen met mensen die hen verder helpen met hun zoektocht. Van jongs af aan hebben deze mensen de behoefte om zich onafhankelijk op te stellen. Ze voelen een diepe verbondenheid met de natuur. Het is voor hen misschien moeilijk om in een tijd te leven waarin mannelijke waarden centraal staan, want in hen sluimert het verlangen naar een leven waarin vrouwelijke kwaliteiten meer nadruk krijgen.

De Duitse dichter Rainer Maria Rilke (1875-1926) heeft Alcyone als dalende ster. Rainer was een rusteloze zoeker, hij leidde een rondtrekkend bestaan en kende geen eigen, vaste plek. Voortdurend knoopte hij relaties aan met vrouwen en vrienden die invloed hadden op wat hij schreef. Gebeurtenissen en ervaringen uit zijn persoonlijke leven zijn te herkennen in zijn gedichten en prozawerk. Zo is de zeventien jaar oudere Lou Andreas-Salomé bepalend geweest voor zijn leven. Zij steunde hem niet alleen, maar door haar bouwde Rilke een netwerk aan waardevolle contacten op dat hij zowel artistiek als financieel goed kon gebruiken. Sommige vriendschappen waren voor het leven, maar andere waren van korte duur. Iedere keer koos hij toch voor de dichter in hem, ondanks het conflict tussen zijn maatschappelijk leven en zijn leven als dichter dat binnenin hem speelde.

Er is een nieuwe interesse in de werken van Rilke, waarin hij zijn visie op de innerlijke wereld van het onbewuste neerzet.

Als je weet welke sterren er bij je horen, kun je achter je persoonlijke verhaal of mythe komen. Dan ontdek je welke boodschap je voorouders en de goden en godinnen aan jou willen overbrengen. Deze kennis stelt je in staat om een dieper inzicht te krijgen in de zin van jouw bestaan, levenslessen en het beantwoorden van levensvragen.

 

Ineke Bergman is Jungiaans astroloog, co-auteur van ‘De sterren van je leven – en het verhaal dat zij te vertellen hebben’, een uitgave van A3 boeken, www.A3boeken.nl/ Zie ook www.desterrenvanjeleven.nl.

 

 

 

 

 

Kalender & software

 

In het boek ‘De sterren van je leven’ staat een sterrenkalender waarin je kunt opzoeken welke sterren er bij jou horen. De kalender geldt alleen voor Nederland en België, die op 51, 52 en 53 graden noorderbreedte liggen.
Bernadette Brady heeft het computerprogramma ‘Starlight’ ontwikkeld, waarmee je – wereldwijd – de vaste sterren in de horoscoop kunt berekenen. Meer: www.zyntara.com.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest