Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tweede generatie aan roer van jubilerend Mirror Centre

/
/
/
692 Views

Eigenaar Bert Huiberts draagt op 20 mei het beheer over aan zijn dochters

 

Met een drilboor liep eigenaar Bert Huiberts in 2004 kort na de opening door zijn Mirror Centre om wanden te slopen en zijn idee voor de wereld vorm te geven. Nu bij het tweede lustrum draagt hij de Amsterdamse ‘tent’ over aan zijn dochters Simone, Tamara en Marcia.

 

Je mag hem gerust de spirituele cowboy van Nederland noemen. Lange blonde lokken, beweeglijke mimiek, snelle BMW, zeiljacht en bijzonder succesvol met zijn technische en innovatieve bedrijven. Stier, ascendant Leeuw, nou dan weet je het wel: iemand die een aardse en praktische oriëntatie kan combineren met een scheut creativiteit en ijdelheid.

Toen Bert Huiberts in 2002 door vipassana meditatie werd geraakt, besloot hij ‘iets’ te doen met zijn nieuwe inzicht. Het duurde tot eind jaren negentig voor zijn boek ‘Gelul in de ruimte’ klaar was. Helaas is dit nu uitverkocht, al leest Bert je gevraagd en ongevraagd graag voor uit eigen werk. Stel je voor: technisch ondernemer gaat schrijven over een wereld die ver staat van techneuten en zakenlui. ‘Zweverig’ en ‘geitenwollensokken’ was dan ook de feedback die hij aanvankelijk oogstte. Maar Bert zette door en richtte zijn toenmalige kantoor naast het Muiderpoortstation in 2004 gedeeltelijk in voor bijeenkomsten voor bewustwording. En in 2007 – nadat alle technische activiteiten voor miljoenen waren verkocht – richtte hij de rest van het pand in tot het huidige spirituele centrum Mirror Centre. ‘Het centrum is als een spiegel. Jij kan alles; jij bent immers degene die het beeld bepaalt.’

Maar aan alles komt een eind. Bert heeft besloten het beheer over te dragen aan zijn dochters Simone (24), Tamara (23) en Marcia (21).

Gezondheidsredenen?

Bert: ‘Ik heb een uitgezaaide melanoom, dat wel. Maar deze heb ik overwonnen met positiviteit tot de huidige lage waarde. Die is zo laag dat het amper meetbaar is dat de melanoom er nog is. Maar gezondheid is niet de reden om te stoppen.’

 

Wat dan wel?

‘Het wordt tijd dat een nieuwe generatie het gaat proberen. Ik vind dat ik met het centrum niet succesvol ben geweest. Er is bijvoorbeeld nooit winst gemaakt. Enerzijds de meditatie- en de ‘zijn-kant’ van het spirituele, aan de andere kant het dóen: salsa, dansen etc. Bewustwording is beide aspecten, doen en zijn. Die twee hier te integreren lukte me niet. Nou ja, het wordt niet herkénd. Zelfs niet nadat ik de omschrijving van de bijeenkomsten had teruggebracht naar een eenvoudiger niveau: ont-wikkeling, kern van wie je bent etc.’

Ooit zaten hier tal van therapeuten…

 ‘Ja die vonden mij ‘niet spiritueel genoeg’ om het centrum te leiden. Ik pakte een whisky en zei: dit is óók spiritueel!’ Een samenwerking bleek uiteindelijk niet te werken dus hebben we rond 2007 afscheid van elkaar genomen. Nogal confronterend. Ik noem het oude-generatie-spiritualiteit. Toch is het neerzetten van de boodschap – spiritualiteit is zijn én doen – me nog niet gelukt, vind ik. Vandaar dat het tijd wordt voor een nieuwe generatie.’

Daarmee bedoelt hij zijn drie dochters. Mooie eigentijdse updressed twintigers met opleidingen in management, sociaal-maatschappelijk werk en mode: respectievelijk Simone, Tamara en Marcia. De oudste, Simone, via skype vanuit Londen, waar ze parttime marketing en management studeert: “We zijn erg enthousiast en hebben er zin in om een frisse wind door het Mirror Centre te laten waaien. We willen het centrum meer onder de aandacht brengen van de jongere generatie. Overdag willen we de programmering vullen door onder meer innovatieve samenwerkingen.”

 

Blijft Mirror Centre een spiritueel centrum?

 Simone: ‘‘Het centrum is een plek die een eigen invulling vraagt. Voor spirituele én andere doelgroepen die iets nieuws willen proberen.”

Tamara: “In het Mirror Centre is iedereen welkom en moet ieder zich thuis voelen. Het centrum sluit aan bij zowel maatschappelijke als persoonlijke ontwikkelingen. Met mijn hulpverleningsachtergrond heb ik daarvoor  inzichtelijke ideeën.”

Marcia: “Balans tussen lichaam en geest staat hier centraal. We willen meer de spirituele kant van het centrum belichten en daarvoor een ruimer publiek aanspreken. Ook de jongere generatie heeft hieraan steeds meer behoefte. Wat het Mirror Centre bijzonder maakt is het persoonlijke contact met de bezoekers.”

 

Wat verandert er dan?

Tamara: ‘Een nieuwe generatie leiding én bezoekers. We hanteren een andere, nieuwe, taal. Vertrouwd met social media. En dus interactief en op klantenservice georiënteerd.’

Marcia: ‘De introductie van alternatieve geneeswijzen, daarnaast schaken, dansen en een buurtfeest, meer aardse spiritualiteit.’

Bert: Neale Donald Walsch komt hier geregeld, iceman Wim Hof doet hier zijn seminars en cursussen, de bijeenkomsten van ‘superwise me’ houden ze hier; we hebben al heel wat in huis!’

 

En wat gaat de oprichter doen na de overdracht op 20 mei?

Bert: ‘Eerst krijgen zij de ontdek-je-plekje-fase. Ze gaan als bestuurders hun rol en functie nog vinden. Ik ga naar de achtergrond. Er is hier al een goede directie, dat scheelt. Voor mij is het genoeg geweest. Ik ga meer reizen en me bezig houden met mijn home-automationbedrijf Be Next. Dat is het automatiseren van je woning waarbij je tal van functies op afstand en mobiel kan regelen. Van verlichting en verwarming tot wasmachine. Of misschien ga ik wel kastelen kopen en runnen om daar hetzelfde te doen als in Mirror Centre: het faciliteren van het ontmoeten van jezelf. Want daarover gaat spiritualiteit: meer in verbinding komen met jezelf en de ander. De nieuwe generatie is aan zet.’

 

Meer: www.mirrorcentre.nl.

 

 

Bij foto:

Oprichter Mirror Center Bert Huiberts met zijn dochters, die hem als beheerder op 20 mei gaan opvolgen: ‘Meer in verbinding komen met jezelf en de ander. De nieuwe generatie is aan zet.’

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest