Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Met internet wijzer worden

/
/
/
395 Views

Spirituele websites en Facebookpagina’s die de moeite waard zijn

Met de komst van internet kwam er veel kennis ter beschikking die voorheen moeilijk te krijgen was. Ook de spirituele websites schoten als paddenstoelen uit de grond. Het zijn er inmiddels zoveel, dat het niet gemakkelijk is om een goede en betrouwbare site te vinden. Waar moet je ’s gaan kijken?

Door Elodie Hunting

Er zijn de laatste jaren ook zogenaamde communities ontstaan, waar mensen met een gemeenschappelijke interesse elkaar vinden. Facebook is daar een uitgesproken voorbeeld van. Koorddanser heeft ook een pagina op Facebook. We hebben onze online vrienden gevraagd welke websites voor hen bijzonder zijn. Waar ga je op internet heen om inspiratie op te doen, een wijs woord te lezen of in contact te komen met een spirituele hulpverlener? Op onze oproep kwamen heel veel reacties van de lezers. Let wel, we geven géén keurmerk en geen oordeel over de door jullie aangereikte sites. Hier volgt een selectie uit jullie suggesties met sites die de moeite waard zijn.

www.tsuki.org
Tsuki komt uit een Japans zengedicht en betekent ‘maan’. Op deze website vind je de leer van Jeru Kabbal, die mensen wil leren in het nu te zijn: ‘Bevrijding komt niet door iets te veranderen, maar door de illusies van het denken te doorzien.’ Op de site wordt beschreven uit welke vijf fasen deze weg bestaat en wat het voor je kan doen: ontdekken – ontvouwen – vrijheid – eenheid – helderheid.
Je vindt hier waar je workshops kunt volgen en leest ervaringen en vragen van deelnemers.

http://kabbalah.com
De naam van de website zegt het al: dit gaat over kabbalah. Er is veel te vinden op internet over kabbalah en als je het een beetje bestudeert, ontdek je dat er binnen de kabbalah vele stromingen zijn. Vergelijk maar met het christendom, ook daar zijn er allerlei kerken met elk een eigen variant op het christen zijn. Deze kabbalahsite is internationaal en kent een grote achterban; ‘Kabbalah – the world’s oldest body of spiritual wisdom – contains the long-hidden keys to the secrets of the universe as well as to the mysteries of the human heart and soul. Kabbalistic teachings explain the complexities of the material and the nonmaterial universe, along with the physical and spiritual nature of all humanity. Kabbalah shows in detail how to navigate that vast terrain in order to remove every form of chaos, pain, and suffering.’
Je vindt hier informatie over kabbalah, kunt online lessen volgen en je doet inspiratie op bij levensvragen. Kabbalah is een discipline die je kunt bestuderen, alleen of in een groep.

www.lichtpuntjekristallen.nl
Deze site is van een online winkel die ook op spirituele beurzen te vinden is. Er staat een actuele blog op, waar beschreven wordt hoe de kristallen verkregen zijn. De blogs zijn uitgebreid en vertellen waar de kristallen vandaan komen en wat de werking is.
‘De hoge lichtfrequentie wordt middels het staafje gechanneld in je systeem, waarbij het diepgaande transformaties brengt om het hoger licht uiteindelijk volledig te kunnen opnemen en uitstralen in heel je wezen en elk chakra. Het kristal ondersteunt je immuunsysteem. Dit delicate kristal zal een herkenning zijn voor hen die hun oorsprong niet op deze aarde hebben. Buiten hun verbinding met de hogere dimensies, andere planeten, ook die buiten dit stelsel en de engelenwerelden zijn ze ook verbonden met de Deva-wereld rond onze Aarde. Dit kristal zal je roepen als het specifieke informatie voor jou heeft. Dit is een prachtig nieuwetijdskristal met een vibratie die uniek is en je diep zal raken als het bij jou hoort.’

http://www.earth-matters.nl
Dit is een zeer uitgebreide website met talloze onderwerpen die allemaal een raakvlak hebben met bewust leven. Er zijn momenteel 50 mensen betrokken bij het maken van deze site. Na 2 jaar staan er meer dan 6000 artikelen op, waarvan er 600 zijn geschreven door medewerkers. De site groeit nog steeds en zoekt vrijwilligers(!).
Wil je iets weten over kunst, voeding, spiritualiteit, gezondheid en (verborgen) nieuws, grenswetenschap of duurzaam, dan voorziet deze site je van informatie.
‘Op de redactie van Earth Matters bewegen we ons in een dynamisch centrum van veel inspiratie en confrontatie. Deze belangrijke geluiden willen we zo helder en actueel mogelijk beschikbaar stellen. Onze non-profit organisatie is 2 jaar jong en de content bereikt inmiddels zo’n vierhonderdduizend mensen per maand. We hebben al heel wat neergezet en hebben nog veel meer plannen.’

https://www.facebook.com/destinyoflife.nl
Verreweg de meeste van onze Facebookvrienden gaven deze site door als hun favoriet. Uit de vele reacties blijkt dat mensen de site en de vrouw, Iris, die erachter staat allemaal erg lief, bijzonder en deskundig vinden. Ze heeft al vele mensen geholpen door met hen te praten of bijvoorbeeld een afstandshealing te geven. Iris ziet zichzelf als lichtdrager die het lantaarntje doorgeeft. Als kind was ze al helderziend/horend/ruikend/wetend/voelend. Op Facebook is ze zeer actief met het plaatsen van afbeeldingen voorzien van een hoopgevende tekst. Daarnaast onderhoudt ze een intensief contact met haar Facebookvrienden. Ze zegt zelf dat ze met één been op aarde staat en met het andere in de hemel. Omdat ze zo populair is onder de Facebookers gaan we in een volgende editie uitgebreider in op Iris.

Zijn we een website vergeten die echt het vermelden waard is? Laat het ons dan weten via www.facebook.com/koorddanser.

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest