Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Uurhoeken: de kracht van voorspellende astrologie

/
/
/
579 Views

Zowel koningen als presidenten maken er gebruik van…

Medische astrologie, mundane astrologie en moderne astrologie zijn voorbeelden van verschillende astrologische disciplines. Had je ooit gehoord van uurhoekastrologie? Dat is wat vroeger de voorspelkunst werd genoemd. Daarover verscheen onlangs een goed boek.

Door Elodie Hunting

Astrologie is een eeuwenoude wetenschap die verschillende takken kent. Er zijn astrologen die zich specialiseren in bijv. medische astrologie. Al is de basis de astrologische kennis, toch wordt deze per tak anders toegepast. Is bijvoorbeeld de maan in de medische astrologie vooral gerelateerd aan de baarmoeder, in de psychologische astrologie staat ze voor ons gevoel van veiligheid en onze gewoonten. De moderne astrologie richt zich vooral op de psychologische processen en karakterkenmerken. Ga je naar een astroloog om je horoscoop te laten duiden, dan krijg je een schets van je karakter. De astroloog geeft een objectieve, frisse blik op jouw levensthema’s en laat je zien waar de (on)mogelijkheden liggen, en in welke fase van ontwikkeling je zit. Mundane astrologie houdt zich vooral bezig met tendensen die voor volkeren of werelddelen gelden, en niet zozeer voor de individuele burger.

Machthebbers
Weer een andere tak binnen de astrologie is de uurhoekastrologie. Deze werd vroeger de voorspelkunst genoemd en dat woord maakt al veel meer duidelijk. Koningen en andere mensen met macht lieten zich adviseren door de astroloog bij het nemen van belangrijke politieke beslissingen. Ook tegenwoordig gebeurt dat nog steeds, maar in het geheim. Van president Ronald Reagan is bekend dat hij zich liet adviseren door een astroloog. Zo kwam hij bijvoorbeeld bij een publiek optreden acht minuten later omdat er dan een gunstigere uurhoek (horoscoop) was. Maar hij heeft het nooit publiekelijk toegegeven, zoals zoveel anderen dat ook niet durven.
Astrologie werd rond 1900 geïsoleerd van astronomie en verbannen van de universiteiten. Opeens werd het beschouwd als een vaag kennisgebied en verloor het vak de wetenschappelijke status. Ten onrechte natuurlijk want het is wel degelijk een wetenschap.
Veel mensen denken dat je ‘in astrologie moet geloven’. Dat kan helemaal niet want astrologie is geen religie maar baseert zich op exact berekende graden en constellaties.
In de oudheid had astrologie wel een religieuze status maar toen zat de samenleving geheel anders in elkaar. Het mythisch bewustzijn was sterker aanwezig dan in deze tijd, waar de wetenschappelijke concrete feiten de nieuwe religie vormen. Astrologie had een serieuze en respectabele plaats in de samenleving en kende een grote gelaagdheid. Van heel praktisch naar hoog spiritueel.
Astrologie is nu vooral bekend onder een grote groep mensen door de horoscopen in de tijdschriften. ‘Weegschaal, u gaat een stormachtige week tegemoet waarin u heel duidelijk moet zijn naar uw partner…’ etc. Dergelijke astrologie is vooral entertainment. Want de mensheid opdelen in 12 types is natuurlijk onmogelijk.

Voorspelkunst
Terug naar de uurhoekastrologie. Astroloog Willem Simmers heeft daar een zeer helder boek over geschreven. Simmers verdiept zich sinds 1974 in de astrologie en heeft zich gespecialiseerd in de Westerse en Indiase astrologie. Daarnaast dus ook in de uurhoekastrologie. Het boek leest lekker weg en vereist geen astrologische kennis vooraf. Ben je een leek? Dan kun je gerust aan dit boek beginnen en jezelf op die manier meester maken van de voorspelkunst.
Voor uurhoekastrologie heb je geen geboortehoroscoop nodig, maar wel een datum, een plaats en een tijd. Stel je wilt antwoord op de vraag: ‘Moet ik van baan veranderen?’ Dan noteer je de datum, de plaats en de exacte tijd.
Nu heb je de gegevens om een horoscoop te maken. Dit kun je online doen bij bijv. astro.com, of als je dat hebt, in je eigen astrologieprogramma op je pc. De horoscooptekening ziet er hetzelfde uit als die van een geboortehoroscoop, maar je geeft er een andere betekenis aan.
Uurhoekastrologie is sterk gebonden aan regels waar eigenlijk niet mee te rommelen valt.
Voorbeeld: om te onderzoeken of een relatie kans van slagen heeft, zal een ‘gewone’ astroloog naar je 7e huis (relatiehuis) kijken en naar dat van je partner. Ook zal hij een relatiehoroscoop maken en zo de aard van de relatie ontleden. Hij weet aan welke voorwaarden zo’n relatiehoroscoop moet voldoen wil dit een levensvatbare relatie zijn.
Een uurhoekastroloog pakt het anders aan. Op het moment dat de vraag gesteld wordt, noteert hij datum, plaats en tijd. En van dát moment maakt hij een horoscooptekening.
Hij weet precies waar hij de partners in die uurhoek kan vinden en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Hij laat er regels op los (vind je allemaal in dit boek) en komt zo tot een sluitend antwoord. Dat is het hele idee achter de uurhoekastrologie: om tot een sluitend antwoord te komen.
Dat biedt perspectieven! Want hoe zit het dan met de uitslagen van grote voetbalwedstrijden? Simmers legt heel simpel uit waarom Engeland wint van Italië tijdens het EK 2012. Zo legt hij ook uit wie er gaat winnen met een weddenschap. Hij relativeert het door uit te leggen dat dit geen waterdichte methode is, al moet hij de eerste misser nog tegenkomen. Belangrijk is dat de vraag op het juiste moment gesteld en geklokt wordt.

Eclectieastrologie
Voor de snuggeren onder ons; dit kun je omdraaien en van tevoren een datum, plaats en tijd kiezen waarbij er een gunstige horoscoop ontstaat. Dit heet electieastrologie. Helaas voor de opportunisten: naast mooie planeetstanden zijn er altijd minder mooie planeetstanden die ook een rol spelen. En zie die maar eens goed weg te zetten. Maar electieastrologie is een zeer handige en accurate methode om een belangrijk moment van tevoren zorgvuldig vast te leggen.
Simmers stelt dat er globaal drie soorten vragen zijn die je kunt stellen:

  1. Toekomstgerichte vragen, zoals ‘Wat zal ervan komen? ‘Word ik aangenomen?’ etc.
  2. Vragen die met het hier en nu verband houden, zoals “Accepteert mijn schoonvader mij of wil hij eigenlijk liever al mijn botten breken?’
  3. Vragen die met het verleden verband houden, zoals “Hoe komt het dat mijn moeder mij uit haar testament heeft geschrapt?’

Ook verwijst hij in zijn boek regelmatig naar de grote meester in de uurhoekastrologie, William Lilly, een astroloog die leefde van 1602 tot 1681. John Frawley is de hedendaagse astroloog waar Simmers naar verwijst omdat Frawley de uurhoekastrologie een nieuwe glans heeft gegeven.
Dit boek is helder en toegankelijk geschreven en zou je moeten inleiden in de uurhoekastrologie. Gelukkig geeft Willem Simmers ook cursussen waarin je dit specifieke en belangrijke vakgebied kunt leren van hemzelf. Simmers is een bevlogen spreker en leraar en heeft heel wat in zijn astrologische Mars. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Voor meer info: www.willemsimmers.nl. Boek: ‘Uurhoekastrologie. De kracht van voorspellende astrologie’, Willem Simmers, Uitgeverij Hajefa, ISBN: 978- 90 – 77677-60-5.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest