Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Eerlijke handel

/
/
/
388 Views

Wie ben ik?

Deborah Post (tweelingen, 1975) woont in Den Haag vlakbij een lommerrijk gelegen voormalige tuindersvilla en houdt zich bezig met eerlijke handel.

 Je missie?
‘Eerlijke handel in eigen land met biologische producten van het merk Rootz. Rootz ‘Fairtrade uit de polder’. Zoals speltappeltaart met honing, gebakken in een ambachtelijke zorgbakkerij. Alleen Nederlandse ingrediënten. Of tap je appelsap: 5 liter appelsap lokaal geperst en verpakt. En fruitsmoothies. Daarnaast ben ik biodynamisch imker, en organiseer ik bijendiners op landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden. Verder verzorg ik leiderschapscursussen met mijn kudde Friese paarden. Ik geef met mijn paarden workshops en trainingen in leiderschap aan ondernemers, directies, managers en particulieren.’

Wat is je levensmotto?
‘Wij leven met elkaar in een enorme rijkdom in Nederland. Ook hier hebben wij schitterende natuur. Laten we die houden zoals die is. Laten we samenwerken met de natuur en met ‘de polder’ om de producten naar de mensen in de stad te brengen.’

Wat is je diepste overtuiging?
‘Onvoorwaardelijke liefde.’

Vertel iets over je ziel…
‘Ik ben enorm gezegend met mijn vrijheid, mijn familie, de mensen die me helpen een markt te creëren voor mijn ideaal, gewoon het hier en het nu, met de vlinder die terwijl ik dit schrijf tegen het raam vliegt.’

Welk boek ben je aan het lezen?
‘Afrika & het beloofde land van Adriaan van Dis. Wat wij westerlingen verstoord hebben in de manier waarop inwoners van Afrika en Brazilië zelf voor hun land zorgden, handel dreven met elkaar.  Ja. Wij leven in Nederland in een paradijs, ieder mens kan in zijn eigen omgeving zorgen voor een stukje van moeder aarde.’

Wat leer je nu?
‘Wat ik moet gaan doen om een grotere groep mensen te bereiken, door ze zover te krijgen dat ze gaan betalen voor eerlijke bio-logische producten van Hollandse bodem. Ik ervaar het als spiritueel om samenwerkende kleinschalige boeren en telers te helpen met de natuur.’

Noem een gelukkig moment in je leven…
‘In april en mei dit jaar op een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Het is een wandeltocht dwars door de natuur, een paradijs. Wat er allemaal groeit en bloeit! En dan de dieren: koeien, paarden, geiten die vrij in de bergpassen lopen te grazen. De kathedralen en kerkjes waar de deur altijd openstaat, de dorpjes met huizen die alleen maar gemaakt zijn van natuurlijke materialen. De geschiedenis waar je dwars doorheen loopt. Je voelt je lichaam van beneden tot boven! En het is vrijheid. Maar ook pas geleden: ‘s morgens stormde het, het was springtij. Ik ging hardlopen op het strand, hagel, rennen langs de zee, natte schoenen, een zeehond, een meeuw in de lucht. Geluk!’

Hoe ziet God eruit?
‘Ik weet niet hoe God eruit ziet! We kunnen toch ook niet weten hoe God eruit ziet? Als ik per se hierop een antwoord moet geven: dan bestaat de wereld waarin ik leef uit mijn gevoel, de natuur, God.’

Wat wil je graag aan mensen meegeven?
‘Met jouw geld stem je. Naar welke winkel ga je voor je boodschappen? Uit welk land komt wat je koopt? Wat voor kleding draag je? Waar ga je uit eten?’

Meer: www.leadinghorses.nl en www.rootzpurefruits.com.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest