Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De Hemel: ‘Ja maar… hij begon!’ – Astrologische start van 2014

/
/
/
400 Views

Er ligt een maagdelijk nieuw jaar aan onze voeten, dat we dag voor dag, uur voor uur, minuut voor minuut gaan betreden. We beginnen met hoop, want er zijn onzekerheden. Ook al liggen dingen vast dan nog blijft er altijd een onzekere factor. Overmacht, of we maken op het laatste moment een andere keuze die ons leven een nieuwe richting geeft. Vrijheid, noemen we dat. Maar bestaat die vrijheid wel?

Door Elodie Hunting

In de astrologie liggen de planeetstanden vast voor de toekomst. Dit houdt in dat we een beperkte vrijheid hebben. Komt Pluto op bezoek in je geboortehoroscoop dan hebben we binnen het energieveld van Pluto een beperkt aantal keuzemogelijkheden. In dit geval van diepgaande transformatie tot jaloezie en pessimisme. Dat klinkt een beetje ontmoedigend, alsof we poppetjes aan touwtjes zijn zonder wil of zeggenschap. Dat is één kant van de waarheid, geredeneerd vanuit ons dagelijks bewustzijn en ego. Het ego wordt in onze kringen vaak vervloekt en miskend. Jammer, want het is een noodzakelijk bewustzijn om je staande te houden in het leven. Heeft het ego echter alle macht dan worden we zijn slaaf. Als we dit kunnen omdraaien dan wordt ons ego een instrument waarmee we kunnen handhaven en waardoor we goddelijke energie door kunnen geven. Het ego wordt dan buigzaam en transparant en de energie van de planeten kan doorkomen zoals bedoeld is. Niet wat wij afdwingen, wensen of hopen zal geschieden, maar Uw wil. Het ‘Ken U Zelve’ gaat daarover.

In januari dansen Venus en Mars om elkaar heen. Venus staat retrograde (schijnbaar achteruit lopend) in het teken Steenbok. Hier wordt Venus formeel, klassiek en heeft ze een hoge ethiek. Steenbok beklimt langzaam de meest steile bergen en bereikt uiteindelijk behoedzaam de top. Venus in Steenbok is zorgvuldig in haar relaties en hanteert hier strikte normen en waarden. Maar Venus loopt retrograde. Dit betekent dat ze zich begeeft in haar innerlijke wereld. Als Venus naar binnen keert, betekent dit dat ze niet werkzaam is in het dagelijkse leven. Ze is letterlijk van het toneel verdwenen want ze verdwijnt als avondster aan de hemel. Vanaf 18 januari komt ze op als ochtendster, maar loopt dan nog steeds retrograde. Gaat het om Venuszaken zoals de liefde, aantrekkingskracht en lopende geldzaken, dan laat Venus verstek gaan. Reken niet op de zegen van Venus voor aardse zaken, maar vind haar in heldere dromen, visioenen of meditaties. Dáár laat ze haar ware, schone energie zien. Zonder aannames, zonder oordelen, zonder verwachtingen of maniertjes. Puur. Ze gaat op zoek naar de esoterische betekenis van Steenbok en vindt daar de kennis die door de goden aan de mensheid is gegeven. De Steenbok wordt ook wel de Geit-Vis genoemd.
Het achterlijf is een staart en verwijst naar de wijsheid die dit wezen heeft gehaald uit de archetypische laag. Deze bewustzijnslaag is het grote collectieve onbewuste waar alle informatie van de goden en de mensen ligt opgeslagen. Goddelijke kennis ligt hier voor het oprapen. Dit is een kwaliteit van Steenbok. Nu Venus in dit teken reist, kunnen wij onze transpersoonlijke kennis over liefde vinden. Hoe verbinden we ons? Van waaruit en met welk doel? Hoe trekken we aan? In januari krijgen we een kans om dit gebied in onszelf wakker te maken en naar het aardse leven te transporteren. Er is één voorwaarde: we moeten ons ego als kanaal gebruiken. Anders staat het in de weg en stuiten we op een muur van ‘ja maar’ en ‘hij begon’. Venus retrograde in Steenbok biedt een mogelijkheid tot reizen in de geest met als doel de ware aard van liefde in al haar facetten te ontdekken en in ons hart te sluiten. Op een waardige, aandachtige en rustige Steenbokmanier.

Mars staat in januari in het teken Weegschaal en daar heeft hij een zogenaamde Long Stay. Mars loopt tot en met 26 juli 2014 in Weegschaal. Dat is ontzettend lang! Onderweg ontmoet hij verschillende andere planeten en gaat daar een strijd mee leveren. Want Mars strijdt altijd. Op 1 januari en de paar dagen daarna, staat Mars vierkant op Pluto. Dit geeft een machtsstrijd, waarin Mars het onderspit delft. Mars is meestal eerlijk maar in Weegschaal is hij liever aardig dan eerlijk. Hij strijdt ervoor om zijn relaties goed te houden en onder de druk van Pluto pikt hij veel meer dan gebruikelijk. Pluto dwingt verandering af, en Mars zegt zonder te protesteren ‘ja’. Mars voelt zich helemaal niet thuis in Weegschaal, want de diplomatieke en verbindende aard van Weegschaal staat haaks op de daadkrachtige en solistische energie van Mars. Mars wil vooruit en er tegenaan. Hij gaat confrontaties aan en niet uit de weg, zoals Weegschaal dat doet. Weegschaal balanceert deze Marskracht en remt hem af. Weegschaal vraagt hem vriendelijk doch dwingend zijn roepende ego te beteugelen en rekening met anderen te houden. Weegschaal streeft naar een statische balans en moet leren er een dynamische balans van te maken. Dit veroorzaakt twijfel en kan leiden tot inertie. Die balans bestaat uit het goede en het kwade. Liever heeft Weegschaal het goede en vergoelijkt ze het kwade. Dat is een mission impossible, zo komt Mars haar hier vertellen. Mars wil actie en indien nodig destructie.
De spanning tussen deze twee tegengestelde krachten is de hele maand voelbaar. Er is energie genoeg, maar het moet in nette kanalen worden gedreven. Mars moet op zijn tellen passen.
Weegschaal heeft als bijbehorende planeet Venus. We hebben gezien dat Venus aan het reflecteren is in de innerlijke werelden en op zoek naar de diepste lagen van het menselijk bewustzijn.
Mars bezoekt haar teken op een onstuimige manier. Dit kan irritatie en spanningen geven, mits Mars inziet dat hij zijn vitale energie kan inzetten om Venus gaande te houden als ze het moeilijk heeft. Haar te motiveren om door te gaan en niet bang te zijn. Dit spel speelt zich in januari aan de hemel af. Het is hollen en stilstaan, remmen en gas geven op zoek naar de juiste balans.

Onze held de Zon staat tot en met 20 januari in Steenbok. Deze Zon komt van zijn dieptepunt op 21 december en klimt nu weer omhoog. Gaat Venus naar binnen, de Zon brengt het Licht naar buiten. Nog niet helemaal want dat gebeurt op de lente-equinox. De Zon verlicht de weg terug naar het Licht. Zo ontstaat een mooi kanaal naar binnen door Venus en naar buiten door de Zon. We verbinden van binnen en laten dat naar buiten stralen. Je zou kunnen spreken van eigenliefde van het hoogste niveau, waarmee het ook naastenliefde wordt.
Ondertussen begint Mercurius zijn reis in het teken Steenbok. Hij begeleidt Venus door de innerlijke gebieden en als zij daar aangekomen is op 8 januari, gaat hij alleen verder op weg naar het teken Waterman. Waterman giet de spirituele energie uit over de ontvankelijke akkers van het menselijk bewustzijn. Mercurius plant hier zaadjes in dat bewustzijn. We gaan zien hoe we verbonden zijn met het Grotere Geheel. Waterman is van de mensen. Hij heeft niet zoveel pretenties en realiseert zich heel goed dat hij in de kern net zo is als iedereen. Dit zaadje komt Mercurius planten.
Gecombineerd met de dans van Venus en Mars geeft dit een prachtig energieveld dat van individu naar de collectiviteit loopt. Persoonlijke ontwikkeling is niet alleen heilzaam voor jou alleen, maar straalt ook af op de mensen om je heen. Je kunt kennis, ervaring en wijsheid door gaan geven. Niet als een leraar, maar als een voorbeeld.

Elodie Hunting (www.elodiehunting.nl) is docent astrologie en verzorgt persoonlijke consulten.

 

Wat betekent….

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Steenbok Dierenriemteken Steenbok is rustig en betrouwbaar. Steenbok heeft een doel en alle tijd om dat te bereiken. Als de Zon in dit teken loopt, wordt het nieuwe licht geboren. Steenbok is ook het punt van incarnatie in de dierenriem. Steenbok is een van de drie aardetekens in de dierenriem en is erg praktisch. Steenbok is de grote vader en heeft een natuurlijk overwicht. Steenbok is meestal van de oude stempel en houdt niet zo van moderne veranderingen. Steenbok is ambitieus en bereikt vaak een hoge positie.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Weegschaal. Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig.

Zon: De held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest