Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

U heeft uw bestemming bereikt

/
/
/
448 Views

Maansknoop wijst je op het onomkeerbare

Naast de 12 dierenriemtekens, de 10 planeten en de 12 huizen kent de astrologie meer punten. Sommige astrologen werken met asteroïden, manen van andere planeten of denkbeeldige punten die via een formule worden berekend. Een van die denkbeeldige punten is de Maansknoop.

Een Maansknoop bevindt zich op het snijpunt van de baan van de maan en de baan van de zon. Er zijn er twee: de Noordelijke Maansknoop en de Zuidelijke Maansknoop. De Zuidelijke Maansknoop wordt wel gezien als het punt dat informatie geeft over hoe je dit leven binnenkomt. Met welk rugzakje, lading, opdracht of karma. De Noordelijke Maansknoop vertelt iets over je bestemming en waar je naartoe beweegt in dit leven met deze persoonlijke horoscoop. Als er op zo’n punt een bewegend licht (planeet) staat, dan geeft die planeet extra informatie over de aard van de energie en de processen waar je mee te maken hebt.
Deze septembermaand is er aan de hemel een dergelijk fenomeen gaande. Saturnus (ja, daar hebben we ‘m weer) staat op de Noordelijke Maansknoop in het teken Schorpioen. Deze planeetstand geeft aan dat er definitieve en onomkeerbare besluiten worden genomen die diep ingrijpen en energie vreten. Waarom? Omdat ze veelomvattend zijn en zorgen voor een transformatie. Wij als Koorddansers weten dat alles stroomt en niets ooit hetzelfde blijft, behalve dan de onveranderlijke archetypische energieën natuurlijk. Vergelijk het met een pan boerenkool: aardappelen en boerenkool blijven aardappelen en boerenkool maar de uiteindelijke stamppot wil nog wel eens verschillen van smaak of kleur.
Wat in september wordt besloten, al dan niet op eigen initiatief, zal voor een zeer lange periode zo blijven. Astrologisch gezien zal dit ongeveer 28 jaar duren, waarin elke keer na 7 jaar er een herziening of bijstelling zal plaatsvinden. Omdat ook Pluto meedoet in dit verhaal, kan er een zekere druk ontstaan die een opgejaagd en ‘nu of nooit’ gevoel oproept. Je hoeft geen gehoor te geven aan elke drang die zich aandient, maar je kunt deze drukkende energie gebruiken om je de ernst van de situatie te realiseren. En de beheersing op te brengen om een zo zuiver mogelijk standpunt in te nemen. Wat is je focus? Waar wil je vandaan en waar wil je naartoe?
Venus loopt vanaf 12 september ook in Schorpioen en is de olie van de machine. Zij zorgt voor liefdevolle verbindingen en maakt ze mogelijk. Saturnus geeft stabiliteit en Pluto grootsheid en onverbiddelijkheid.

Mars staat in het teken Leeuw en daagt uit wat nu gevormd wordt. Hij stelt prikkelende vragen, zorgt voor interessante omstandigheden en zaait tweedracht tussen ego’s: wie is de sterkste? Wie heeft de grootste? Wie wil er met me vechten?
Het teken Leeuw en Schorpioen hebben samen veel spanning en strijd. Leeuw poneert en vindt het vanzelfsprekend dat hij de baas is. Een alfamannetje, want dat is immers zijn natuur.
Schorpioen trekt dit in twijfel en daagt hem heel subtiel en bijna onzichtbaar uit. Kleine prikjes die pijn doen omdat ze exact op de gevoelige plek terecht komen. Schorpioen test Leeuw of hij zijn ingenomen positie wel waardig is en aankan. Als dat zo is, heeft hij aan Schorpioen een kritische en trouwe rechterhand en Schorpioen heeft er een echte vriend bij die hem waardeert op zijn visie. Iets dat niet vaak gebeurt omdat het zo confronterend kan zijn.
September 2013 is dus een pittige maand waarin zaken beklonken worden na enige interne strijd. In ieders psyche zijn subpersoonlijkheden die allemaal belangrijk gevonden willen worden. De ene (Mars) heeft een luidere stem dan de andere (Venus). Mercurius zorgt voor de communicatie tussen deze subpersoonlijkheden. Hij begint september in Maagd en is daar akelig kritisch. Dit is geen vloeiende communicatie, maar mierenneukerij. Heel goed om te analyseren waar de schoen wringt en de zuivere focus boven water te krijgen, maar killing als het gaat om voortgang en afstemming.
Vanaf 11 september gaat Mercurius naar Weegschaal en daar is hij veel socialer en gericht op het gezamenlijke doel: verbinding. Mercurius geeft alle subpersoonlijkheden een stem en neemt hun boodschap mee in de overweging op weg naar het eindresultaat. Now we’re talking … We komen ergens en gaan zien waar het allemaal naartoe beweegt. Mercurius heeft de vaart er lekker in en loopt in 19 dagen door het hele teken Weegschaal.

Maagd. Ondertussen staat onze held de zon in het teken Maagd. De eerder genoemde Maagdenergie wordt hierdoor versterkt en krijgt een waarachtig karakter. Verschillen zorgen voor verwijdering en dat vindt deze zon wel aangenaam. Deze zon houdt niet zo van intimiteit omdat hij dat al snel als bevlekking ervaart. Deze zon realiseert zich heus wel dat alles één is en er dus in die zin nooit sprake kan zijn van bevlekking, maar dat besef rust diep in zijn kern en is niet altijd toegankelijk voor hem. Het zou fijn dat als dat in deze septembermaand wel mogelijk wordt gemaakt door de dynamiek van de algehele constellatie als bovengenoemd. Vanaf 23 september gaat de zon naar Weegschaal en daar ervaart hij vast en zeker de verbondenheid weer. Er zijn gevoelige dingen besproken en indien nodig veranderd. Relaties bloeien onder deze zonnestand en het vintage All You Need is Love principe wordt weer helemaal hip.
Niet alleen in liefdesrelaties, maar in alle relaties. Liefde is de drijvende kracht, de verbindende schakel en blijft onveranderlijk eeuwig hetzelfde. U heeft uw bestemming bereikt.

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

__________________________

Wat betekent….

Leeuw. Leeuw is de koning van de dierenriem. Hij is warm en hartelijk. Leeuw is de coach bij uitstek omdat hij het goede in mensen naar boven kan halen.

Maagd. Dierenriemteken Maagd is als Truus de Mier. Altijd drukdruk en nederig. Zuiverheid hoort bij Maagd, als interieurverzorgster maar ook als priester(es). Maagd is sober en kritisch. Daar heeft ze vaak zelf het meest last van.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Pluto Planeet Pluto is Hades, de god van de onderwereld. Pluto is traag, maar ontzettend krachtig op het vernietigende af. Pluto transformeert altijd en deinst nergens voor terug. De dood is zijn thema. Niet als einde, maar als noodzakelijk begin van iets nieuws. Deze planeet is confronterend, onontkoombaar en machtig. Pluto kan dwingend zijn, als je niet meegaat met de transformatie die hij wil. Werk je mee? Dan is hij de meest krachtige partner die je je kunt wensen.
Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.

Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is …

Venus de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles dat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig.

Zon is de held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest