Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

‘Paleo’-quiche met broccoli en kip

/
/
/
661 Views

Het paleo- of jager-verzamelaarsdieet is heel oer en tegelijk een ultramodern dieet. Het is samengesteld uit voedingsmiddelen die onze voorouders zo’n 2,5 miljoen tot 10.000 jaar geleden vermoedelijk aten. Vermoedelijk, want wij letten nu liever op puur. 

Volgens de verklaring die Wikipedia geeft van het paleolithisch dieet zou de jager-verzamelaar vooral vis, vlees van grasetende dieren, groenten, fruit, wortels en noten hebben gegeten. In elk geval geen granen, peulvruchten, zuivel, zout, geraffineerde suiker of verwerkte oliën. Hoe zeker weten we dat onze voorouders 10.000 jaar geleden niet af en toe een slokje melk dronken? Naast voeding zijn er meer factoren die bijdragen aan gezond ouder worden. Dus wanneer eet je nu gezond? Ongeacht welk dieet, sleutelwoorden anno nu zijn ‘onbewerkt’, ‘puur’ en ‘matigheid’. Eten zoals de aarde het bedoeld heeft, en niet zoals de product- of brandmanager van een grote voedingsmiddelenproducent uit de analyses van een consumentenonderzoek heeft afgeleid wat wij lekker vinden.
Deze ‘paleo’-quiche bevat voornamelijk de oer-ingrediënten. Maar ook zuivel. Vandaar dat ‘paleo’ tussen aanhalingstekens.

Ingrediënten (biologisch) en bereidingswijze, voor 3-4 personen

Korst (voor een ovenschaal met een diameter van 28 cm):
100 gram amandelmeel
4 el kokosmeel
6 el roomboter, gesmolten
2 eieren

Mix alle ingrediënten goed en druk het deeg in de ovenschaal. Maak de deeglaag ongeveer 0,5 cm dik. Bak de korst 10 minuten op 180 graden Celsius in een voorverwarmde oven.

Vulling:
200 ml slagroom
1 kipfilet, in kleine stukjes en gebakken
1 medium ui, gesnipperd en gebakken
4 medium champignons, gesneden en gebakken
medium stronk broccoli, kort gestoomd en in kleine roosjes
3 eieren
Zeezout naar smaak
Peper naar smaak
100 gram geraspte boerenkaas

Klop de eieren met zout en peper in een grote schaal. Voeg de slagroom toe. Roer de kip, champignons, ui, broccoliroosjes en geraspte kaas erdoor. Giet het mengsel over de voorgebakken korst. Strooi er nog wat geraspte kaas bovenop en bak de quiche 15 minuten op 200 graden Celsius. Verlaag daarna tot 160 graden en bak nog 15 minuten tot het ei gestold is en de bovenkant lichtbruin kleurt. Serveer warm met een frisse salade. Eet smakelijk!

Klik hier voor andere recepten

 

 

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest