Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dierenriemtekens op vakantie

/
/
/
240 Views

Vakantie! Tijd voor ontspanning en een lege agenda zodat de anders zo drukke energie kan uitrusten. ‘Tijd voor een spelletje’, zei de Tweelingen (moi). Hoe herken je de 12 dierenriemtekens als zij op vakantie gaan?

Haast
Ram heeft altijd haast, want hij wil overal haantje de voorste zijn. Bij bezienswaardigheden, rondleidingen en attracties dringt hij door de mensenmassa heen om vooraan te staan. Hij wil niets missen, maar heeft slechts een korte spanningsboog. Omdat hij zich zo snel verveelt, haakt hij af zodra iets anders zijn interesse wekt. Op het strand is hij degene die een grote plek claimt met zijn handdoek (en al zijn tassen, koelboxen en geluidsinstallatie), liefst met een vlag erop zodat iedereen weet dat dit zijn territorium is. Een Ram houdt van kamperen en schrikt niet terug als de camping niet zo luxueus is. Het liefst staat hij in onherbergzaam natuurgebied zodat hij dicht op de krachten van de natuur leeft. De vakantie van een Ram duurt niet zo lang en hij trekt van plek naar plek, in zijn honger naar nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Hij is helemaal in zijn element als hij ‘iets’ gevonden heeft dat niemand eerder zag. Rammen zijn geboren ondernemers, dus boekt hij geen vakantie want hij regelt liever alles zelf.

Luxe
Stier verblijft in een luxe resort in een land met aangename temperatuur. Denk aan witte stranden, blauwe wateren en bediening die hem zijn cocktail komt brengen terwijl hij in een hangmat ligt te soezelen. Stier wil graag lekker en veel eten in sjieke restaurants waar hij als klant de koning is. Dat hij daarvoor zijn creditcard moet trekken, vindt ie niet erg want er staat toch genoeg op. Stier doet het rustig aan als hij op vakantie is. Hij weet precies wat er allemaal te doen is op de plaats van bestemming, en heeft een overzichtelijk en relaxed programma gemaakt. Hij is geïnteresseerd in de plaatselijke cultuur, mits die elan heeft. Volkscultuur vindt hij schattig maar het boeit hem niet echt. Wel vind je hem in musea met een imposante collectie van grote meesters. Italië heeft dit allemaal en is dan ook een favoriete bestemming van de Stier. Maar ook botanische tuinen met exotische planten en als het even kan, neemt hij stekjes en zaden mee naar huis. Stieren zijn namelijk dol op tuinieren.

Smartphone
Tweelingen stapt in zijn auto en bezoekt steden in zijn vakantie. Hij heeft vele plattegronden en een Europees navigatiesysteem zodat hij nooit de weg kwijt raakt. Tweelingen spreekt meerdere talen en knoopt met allerlei plaatselijke bewoners een praatje aan. Hij past zich gemakkelijk aan en stelt niet zulke hoge eisen aan zijn verblijf. Als het moet, slaapt hij in de auto of zet snel een klein tentje op. Hij heeft het tempo erin en trekt rusteloos van de ene naar de andere plek. Nieuwsgierig als hij is, komt hij op interessante plaatsen en in de huizen van mensen die hij net heeft leren kennen. Tweelingen is dol op rondleidingen en stelt honderd vragen aan de gids. Als hij in zijn appartementje zit, leest hij zich alvast in over de plekken die hij de volgende dag gaat bezoeken. In een nieuwe omgeving zoekt hij direct naar het plaatselijke VVV-kantoor en neemt alle folders mee die hij interessant vindt. De markt vindt hij geweldig leuk, zeker als hij gaat afdingen. Daarin is Tweelingen een meester. Niet vanwege het geld maar vanwege het spel. Tweelingen is niet dol op de natuur, want dat is te saai voor hem. Hij houdt van drukte, levendigheid en mensen. Zijn smartphone heeft overal internet, zodat hij voortdurend op de hoogte is van het laatste nieuws en zijn Facebookpagina kan updaten met zijn avonturen. Elke like bevestigt hem zijn bestaan.

Kneuterig
Kreeft herken je direct aan de caravan. Als een slak sleept hij zijn tweede huis met zich mee, met daarin een halve supermarkt aan Nederlandse artikelen. Denk aan hagelslag, appelstroop en de pakken Honig macaroni. Kreeft houdt er niet van om vreemde dingen te eten en gaat in elk land direct op zoek naar een Broodje van Kootje. Kreeften vinden de plaatselijke, kneuterige cultuur erg leuk en dansen vrolijk mee met een volksdans. Eigenlijk gedijt Kreeft niet zo goed buiten de Hollandse grenzen, dus als het even kan blijft hij lekker thuis in de achtertuin in zijn vertrouwde omgeving. Sommige Kreeften hebben een stacaravan op een luidruchtige camping waar de Nederlandstalige muziek uit elke speaker knalt. ’s Avonds speelt hij bingo met zijn nieuwe buren of voert lange gesprekken over zijn kinderen. Een fietsvakantie met het hele gezin, vindt Kreeft ook leuk. Hij zorgt voor broodjes en drinken, rijdt achteraan zodat ie alles goed in de gaten kan houden.

Trakteren
Leeuw zoekt de zon op. Liefst ligt hij de hele dag, kijkt wat, eet wat, leest wat, mijmert wat, laat zich nog eens insmeren en bestelt een drankje. Leeuw is lui en laat zich bedienen door personeel of familie. Hij geniet zichtbaar en zegt meerdere keren per dag hoezeer hij deze luxe verdiend heeft. Hij verblijft in een goed hotel met boxspringbedden en ruime kamers. Hij heeft best interesse in culturele bezienswaardigheden maar is niet snel onder de indruk. En als het teveel inspanning kost om ergens te komen, gaat hij niet en bekijkt op zijn stretcher aan het zwembad de foto’s die anderen ervan hebben gemaakt. Leeuw geeft graag en makkelijk geld uit. Hij laat zich royaal trakteren, maar trakteert anderen ook. Eenmaal thuis schept hij op over zijn reizen naar verre, luxe oorden en onderwerpt elke visite aan een avondje foto’s kijken.

Proper
Maagd gaat liever niet op vakantie, want daar is hij veel te druk voor en hij gunt het zichzelf niet. Een vakantie is nutteloos, tijdsverspilling en een hoop gedoe. Vooraf is hij druk met wassen draaien, boodschappen doen, niet-vergeten lijstjes maken en koffers voor de hele familie inpakken. Maagd heeft geen koffer op wieltjes, want de oude kan nog best een keertje mee. De vakantie van Maagd is sober en liefst gaat hij iets nuttigs doen zoals bv als vrijwilliger helpen in gebieden waar dat nodig is. Maagd heeft liefst een eenvoudig appartementje dat hij uiterst proper houdt en waar hij zijn eigen eten kan koken. Een populair bestemmingsoord van Maagd is een klooster of een spirituele gemeenschap waar hij kan werken en bij mag dragen aan de dagelijkse gang van zaken. Dat hij op zijn vakanties gemeenschappelijke wc’s staat schoon te maken, vindt hij helemaal niet erg. De vakantie van Maagd is kort, want hij wil weer snel naar huis waar hij onmisbaar denkt te zijn.

Sociaal
Weegschaal heeft zijn vakantie al maanden van tevoren geboekt, na lang getwijfeld te hebben over de bestemming. Weegschaal gaat graag naar mooie steden of natuurgebieden die goed gecultiveerd zijn en waar hij aangelegde paden kan lopen. Weegschaal ziet er ook op vakantie tiptop uit of gaat op vakantie om dat te bewerkstelligen. Denk aan klinieken waar hij plastische chirurgie kan laten doen.
De kans dat Weegschaal op een camping staat is erg klein, want pumps blijven steken in de modder. Liever zit hij in een luxe resort aan een groot blauw zwembad achter een grote donkere zonnebril met diamantjes. Het strand vindt hij niet zo fijn, tenzij hij daar een stretcher, parasol en windscherm heeft. Weegschaal is sociaal en altijd correct waardoor hij gemakkelijk contacten legt. Liefst met een potentiële huwelijkspartner, want Weegschaal leeft van de liefde. De plaatselijke cultuur vindt Weegschaal best leuk, maar liever gaat hij naar een museum waar hij mooie beelden kan zien.

Spannend
Schorpioen houdt van de spannende vakanties waar hij in situaties belandt die hij van tevoren niet had kunnen bedenken. Hij heeft een honger naar ervaringen die diep ingrijpen en zal daarom een risicovolle excursie niet schuwen. Hij zoekt naar donkere grotten, liefst nog onontdekt door reisorganisaties. Schorpioen heeft een groot incasseringsvermogen en stelt niet zulke hoge eisen aan zijn verblijfsaccommodatie. Als hij maar een goed bed heeft en een dak boven zijn hoofd. Hij geeft niet zoveel geld uit aan en tijdens zijn vakantie. Schorpioen gaat op zoek naar de kern van de aard van de plaatselijke bevolking en wil daar contact mee maken. Je vindt hem dan ook in donkere kroegjes waar de locals ook zijn. Hij heeft een hekel aan decadente opsmuk van rijke westerlingen en doet alles om daar niet mee geassocieerd te worden. Moet een Schorpioen door omstandigheden zijn vakantie thuis doorbrengen, dan vindt hij dit geen enkel probleem.

Onderweg
Boogschutter. Van alle 12 dierenriemtekens is Boogschutter degene met echt reisbloed. Boogschutter in optimale vorm is een globetrotter die altijd onderweg is van het ene naar het andere oord. Hij kent de wereldkaart op zijn duimpje, weet erg veel over culturen en hun gebruiken en weet precies waar op aarde je moet zijn voor een authentieke beleving. Boogschutters reizen naar plekken waar andere mensen niet komen, omdat het geen vakantiebestemmingen zijn. Liefst verblijft hij bij stammen die nooit een blanke hebben gezien en doet hij mee aan pijnlijke rituelen om het vertrouwen te winnen van deze mensen. Hij wil helemaal opgaan in zijn omgeving, zodat hij vanuit de kern kan ervaren hoe het is om bijvoorbeeld Bosjesman te zijn. Vakantie blijft voor Boogschutter niet beperkt tot de maanden juli en augustus. Sterker nog, hij reist liever buiten dit seizoen, want hij heeft een hekel aan ordinair toerisme en wil zichzelf daar niet mee associëren. Boogschutter spreekt vele vreemde talen, is gekleed in een Indiana Jones outfit, vangt met zijn vlindernetje de meest spraakmakende ervaringen en komt het best tot zijn recht als hij niet thuis is.

Beheerst
Steenbokken houden van bergbeklimmen in ruige, ontoegankelijke oorden. Hij heeft een enorm doorzettingsvermogen en beschikt over de beste uitrusting die er is. Steenbok is rustig en beheerst en neemt geen enkel risico. Hij wil heer en meester worden over de berg wiens top hij wil bereiken en ervaart zijn beklimming als een uitdaging voor zijn klimtalent. Steenbok neemt alle tijd om bovenaan te komen. Rotsen en onherbergzame natuurgebieden zijn favoriet bij Steenbok. Hij maakt graag lange wandelingen op stevige schoenen en een kompas. Onderweg slaat hij een tentje op en maakt hij zijn eigen maaltijd boven een zelfgemaakt vuurtje. Hoewel een vakantie van een Steenbok best spannend is, zal hij daar nooit over opscheppen. Hij reist graag alleen, zonder overbodige ballast in de vorm van mensen of spullen. Soms vind je Steenbokken juist wel in de ultraluxe hotels, maar dat zijn de Steenbokken die in hun keurslijf gevangen zitten. Zij blijven veilig binnen de grenzen van hoe het allemaal hoort en schuwen elke vorm van spanning en adrenaline.

Groupie
Watermannen zijn echte groepsmensen en gaan dan ook graag met vele anderen op vakantie. Liefst met een gezamenlijk doel of hobby. Ze komen nooit op toeristische plekken, maar huren met z’n allen een groot huis. ’s Avonds discussiëren ze over hun idealen en hoe deze te realiseren. Ze maken revolutionaire plannen om hun ongenoegen met de gezapige maatschappij onder de aandacht te brengen. Soms komt het tot daden en bereiken ze met hun acties het nieuws.
Watermannen houden van groepsreizen naar verrassende plekken, buiten het seizoen. Want meedoen met de massa is iets vreselijks voor Waterman. Bovendien betalen ze liever niet teveel om de kas van andere mensen nog rijker te maken. Op internet hebben ze vele internationale contacten en gaan daar graag op bezoek. De gewone mens, daar is de Waterman naar op zoek.
Landen waar een revolutie gaande is, vinden ze interessant want ze houden van demonstreren en opkomen voor de zwakkeren.

Dobberend
Vissen moet water in de buurt hebben en zeilt dan ook graag met een bootje over de rivieren. Vissen houdt van vissen. Lekker rustig langs de waterkant, starend naar de dobber komen zij in een meditatieve staat. En precies dat vindt een Vissen fijn. In het buitenland zoekt hij meteen naar de plaatselijke kerkjes en neemt de tijd om de sfeer tot zich te nemen. Vissen heeft geen haast, hoeft geen luxe en eet alles wat de pot schaft. Als hij maar iets spiritueels kan ervaren op zijn vakantie, is hij tevreden. Een retraite in een klooster, een bootreis over de Nijl of een hutje op de hei. Vissen kan prima alleen op vakantie gaan, maar moet wel oppassen dat hij niet verdwaalt. Dromerig als hij is, raakt hij snel de weg kwijt of vergeet water mee te nemen tijdens uitstapjes.
Vissen is graag creatief bezig en geniet dan ook van de schilderworkshops bij Nederlanders in Frankrijk. De nachten van zijn vakantie zijn lang en gevuld met nogal wat glaasjes wijn.

Vanzelfsprekend past niemand helemaal in bovenstaande profielen. Het dierenriemteken waar de Zon in staat op het moment van jouw geboorte, bepaalt alleen je sterrenbeeld. Daarnaast zijn er nog 9 andere planeten die verdeeld staan over 12 huizen en onderling verschillende contacten met elkaar maken. Zo kan het bijvoorbeeld heel goed dat je van sterrenbeeld een Weegschaal bent, maar je zelf veel meer herkent in bijvoorbeeld Schorpioen. Maar als je dan op een zomers terrasje in Frankrijk zit, is het een leuk spel om door observatie te kijken of je iemands sterrenbeeld kunt achterhalen.

Veel plezier en een fijne vakantie!Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest