Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Game over voor Inspire Festival

/
/
/
510 Views

Grote ambities niet waargemaakt

Wat in één klap het grootste spiri-festival in ons land moest worden, en misschien wel van Europa, is met een even diep zucht afgelast. ‘Niet geannuleerd, maar uitgesteld’, schrijft de site inspirefestival.nl van de organisatie optimistisch. Maar degenen die al kaarten hadden gekocht krijgen wel hun hele geld terug. En een nieuwe datum wordt niet gegeven. Voor Inspire festival is het ‘game over’.

Het marketingteam van de bundeling van concertorganisator Mojo Concerts, winkelketen EkoPlaza en cosmeticamerk Rituals had het zo mooi bedacht. Met vereende krachten zouden ze van 5 t/m 7 juli een nummer één spiri-festival ‘neerzetten’ waar entertainment, merkbeleving en bewustwording samen moesten komen. Jong, hip en inhoudelijk. Maar ‘ze’ kwamen niet. Wie? De hardcore spirituelen die al jaren alle spirituele evenementen bevolken. Die voor een goeie intieme, leuke en inhoudelijke workshop best een paar tientjes wil betalen. Een groep die zich niet en masse aangetrokken voelt tot de stampende muziek à la Lowlands of Pinkpop. Deze groep kwam dan ook niet naar Inspire. Hoe hadden ze er ook vanaf moeten weten: de festivalorganisatie informeerde deze doelgroep ook via de Nederlandstalige spirituele bladen.

Wie waren dan wel de doelgroep van dit festival? De hippe dertigers? De twintigers? Maar die geven nog amper geld uit aan persoonlijke ontwikkeling; die hebben eerst een paar stevige tegenslagen nodig voor ze geld en tijd gaan besteden aan bewustwording.
Het ware beter geweest indien de organisatie samen met het blad Happinez, dat in september weer een eigen tweedaags events houdt, zou hebben samengewerkt. Naar de reden hiervan kan men slechts gissen.
Ongeslagen spiri-festivalkampioen blijft hierdoor het onlangs gehouden Eigentijds Festival in Vierhouten met ca 2000 deelnemers en het tweedaagse Happinez Event (geen overnachtingen mogelijk) in september met ca 3500 deelnemers.

Info: www.eigentijdsfestival.nl, www.inspirefestival.nl, www.happinez.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest