Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Help, mijn man is klusser

/
/
/
271 Views

Nog een keer die dekselse Saturnus

Ook al heeft de hoofdredactie me gezegd dat ik niet de hele tijd over Saturnus mag schrijven omdat ‘we het nu wel weten’, toch doe ik het weer. Omdat Saturnus nu zo bepalend is voor de actuele heersende energie en we er allemaal mee te maken hebben.

Eerder meldde ik al dat de crisis echt voelbaar is sinds oktober 2012 en dat nog zo zal blijven tot eind 2014, omdat Saturnus in deze periode in Schorpioen loopt. Maar er is meer met Saturnus in Schorpioen. Schorpioen is hét teken van transformatie en dat willen we allemaal! TV en reclame denkt dat we willen zien hoe mensen in ongeveer 50 minuten uitzendtijd veranderen van een lelijk eendje in een onweerstaanbare zwaan. Laatste trend is dat de transformerende vrouwen zich ook van binnen gelukkig moeten voelen. Hier kom ik later op terug.
En als die vrouwen zich thuis niet happy voelen, omdat hun man al klussend het overzicht kwijt raakt en zijn gezin in chaos stort, komt John de Helper die alles begrijpt en manlief eens flink aanpakt. Arme mannen … wat heeft Jan des Bouvrie toch allemaal aangericht met zijn dwingende norm van licht en symmetrie in de huiskamer? Een willekeurig autoritje door Nederlandse straten is vrij eentonig omdat achter elk huiskamerraam minstens twee dezelfde objecten staan.
Mannen moeten hun vrouw een mooie en stijlvolle huiskamer bieden. En als ze dat niet kunnen, schrijft vrouwlief naar John. O zo. Of dochterlief schrijft aan Gordon dat ze niet meer met haar moeder over straat durft omdat ze zich schaamt omdat moeder wanhopige pogingen doet haar jeugd te behouden.
En als het ze zelf wel lukt er goed uit te zien, mogen ze op een van de vele podiums klimmen om een liedje te zingen of een dansje te doen.

Ook al klinkt het bovenstaande nogal profaan, toch zien we een hier een diepere behoefte die ons allen drijft. We willen een beter mens worden. We willen ontwikkelen, onze mogelijkheden vergroten en onze minder leuke kant beteugelen. Hoe doen we dat? Als gezegd, wordt er bij bovenstaande tv-programma’s aandacht besteed aan hoe de kandidaat zich voelt en hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. Deels ligt dat gewoon aan de media die een door modeontwerpers beeld als dogma in onze mind hebben geïmplementeerd toen we sliepen, maar het zou nooit zo’n hoge vlucht hebben genomen als we er niet gevoelig voor zijn.
Want gelukkig zijn willen we allemaal, maar soms weten we niet hoe.

Het motto Ken Uzelve is als eeuwenoud en stond boven tempelingangen in Griekenland als Gnothi Seauton. Mystici spenderen er hun leven aan. Zij geven gehoor aan een innerlijk gloeien waar ze niet omheen kunnen. Er is iets dat gekend en ervaren wil worden. Dat ‘iets’ is de sleutel naar zelfverwezenlijking en naar opperste extase.
Om dit te bereiken, moeten we eerst weten wie we zijn. Eenmaal op dat pad komen we erachter dat we aangekleed zijn met allerlei gedachten, gevoelens en overtuigingen die gevoed zijn door onze omgeving in de ruimste zin van het woord.
Die omgeving is als een labyrint die soms aangenaam is en soms verschrikkelijk. De volgende stap is dat we ontdekken dat wij niet het labyrint zijn maar er slechts een rol in spelen.
Saturnus in Schorpioen is een uitermate geschikte stand om ons te ontdoen van alles dat afleidt van wie we ten diepste zijn. Alles wat ons zicht verhindert en onze ontwikkeling belemmert, wordt genadeloos door Saturnus in Schorpioen vernietigd. Dat de bovengenoemde tv-programma’s sinds kort aandacht besteden aan het innerlijk welbevinden komt door deze planeetstand. Het is een prille trend.

Veel mensen met Schorpioeninvloed in hun horoscoop krijgen het in deze twee jaar flink voor hun kiezen. Zeker als ze nog wat unfinished business te doen hadden. Alles komt in het licht en wordt gewogen op de schaal van Ma’at; is het licht genoeg dan mag het blijven leven, is het bezwaard en beladen dan wordt het afgevoerd naar een allesverslindend monster.
Astrologie is een instrument om duidelijk te krijgen welke omwikkelingen gewogen moeten worden. Deze omwikkelingen zijn zwaar, negatief en ondoorzichtig. Als we weten hoe deze blokkades werken, worden ze transparant en vinden we een oorspronkelijke balans terug. We noemen dit ont-wikkelen en Zelfverwezenlijking. Is die balans er, dan komen we een stap dichter bij ons doel om het goddelijke gloeien te gaan ervaren. In een persoonlijke horoscoop, een zogenaamde radix, kan de astroloog precies aanwijzen waar knooppunten zitten en hoe die te ontknopen.

Overige planeetstanden in juni 2013: De Zon loopt in Tweelingen tot en met 20 juni. Dit is een vrolijke, positieve en communicatieve Zon die van korte reizen houdt. Jupiter staat nog steeds in Tweelingen, en vanaf 16 juni ook Mercurius die daarmee in zijn eigen teken staat. Venus staat vanaf 10 juni in Tweelingen. Dat is heel veel Tweelingenergie die voor relativeren zorgt. In het licht van bovenstaand verhaal, krijgen we nu de kans om zaken die ons omwikkelen en belemmeren te relativeren en ze te zien voor wat ze zijn: verleidingen. Het Faustverhaal in volle glorie. Zoveel Tweelingenenergie is een goede energie om te lachen om de bizarre dogma’s, pijnlijke trauma’s uit het verleden en beperkende overtuigingen die we hebben. Lach ze weg, maak ze be-lachelijk. Daarmee bied je een positieve tegenwicht aan zware negatieve energie en herstel je een balans.
Mars loopt de hele maand in Stier en zorgt hiermee voor duurzaamheid en uithoudingsvermogen.
De Zon is op 21 juni op zijn hoogtepunt tijdens de zonnewende. Een climax in de reis van de Held (en dat ben je nog altijd zelf). De Maan staat op die dag in Weegschaal en maakt een harmonische verbinding met de Zon. Weegschaal wil niets liever dan de balans houden en voelt feilloos aan wanneer de energie neutraal is geworden. Fixeer dat moment in de nacht van 20 op 21 juni met een ritueel. De energie die je verzamelt, laad je in bijvoorbeeld een (half)edelsteen van een gele, gouden of oranje kleur. Zo heb je het hele jaar door je eigen Volle Zon tot je beschikking.

Meer: www.elodiehunting.nl.

___________________________

Wat betekent….

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.

Tweelingen is een luchtteken en heeft te maken met communicatie, handel en taal. Ze ziin dol op woordgrapjes en gebruiken taal om dingen te relativeren en benoemen. Als iets een naam heeft, is het sterker aanwezig. Tweelingen zijn nieuws- en leergierig en goed geïnformeerd over de laatste nieuwtjes/roddels. Omdat het flapuits zijn, kunnen ze geheimen maar moeilijk bewaren.
Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreidt graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.
De maan heeft vele gezichten, 28 om precies te zijn. Dit maakt haar een grillige planeet die zeer gevoelig is voor emoties en haar omgeving. De maan zorgt voor veiligheid. Het principe ‘moeder’ valt onder de maan. De Maan is een waterplaneet en past zich als vanzelf aan aan haar omgeving. Uitgesproken vrouwelijk.

Stier is het tweede teken in de dierenriem en doet het rustig aan. Het zaad dat in Ram is afgevuurd wordt opgevangen door Stier en kan door gaan groeien. Dat heeft tijd nodig. Stier is de econoom, de liefhebber van kunst, de Bourgondiër en de genieter van alles wat lekker is.

Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is …

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest