Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

“Zeg ‘hallo’ vanuit je hart en je kunt de wereld helen”

/
/
/
1022 Views
(fotografie: Streng Stories)

 

Hans Andeweg laat iedereen levensenergie, uitstraling en aura’s waarnemen

Levensenergie is de basis van alles. Iedereen kan het waarnemen, voelen of zien. En je kunt er ook mee leren werken. Dat is de dagelijkse praktijk voor bioloog en ECOtherapeut Hans Andeweg, die al meer dan twintig jaar natuurgebieden en bedrijven energetisch behandelt. “We hebben leren (ver)delen, maar vanuit ons hart kunnen we de wereld ook weer helen.”

Onbekend is niet alleen onbemind, maar ook ongezien. Turend door de lens van ons zelfgecreëerde ‘ik’ zien we alleen het herkenbare. Toont die lens je zwart-wit beelden, dan neem je nooit kleur waar, hooguit wat grijstinten. Hans Andeweg laat zien dat er ook kleur is. “Iedereen kan levensenergie, uitstraling en aura’s waarnemen. Daar heb je niets bijzonders voor nodig, behalve dat je die mallemolen in je hoofd op een lager pitje zet en je hart opent.” Maar dat stuit nog vaak op onbegrip. Sommige cursisten durven het thuis niet te vertellen, bang om uitgelachen te worden. “Als we hier met z’n allen energieën voelen, zeg ik wel eens gekscherend: ‘samen gek is ook normaal’, maar eigenlijk vind ik het droevig dat we nog steeds niet inzien hoe belangrijk energie is, en hoe het je leven verrijkt. Ik heb het losgelaten om mensen te overtuigen. Kom het zelf maar ervaren. Daaruit kwam de ECOtherapie voort.”
Andeweg leert je allereerst contact met jezelf te maken, je intuïtie te vergroten en je gevoeligheid te beschermen. Zo kun je op een zuivere manier uitstraling en levensenergie waarnemen, interpreteren en verbeteren. Je heelt zo goed als je zelf heel bent, weet Hans uit ervaring. Je kijkt eerst naar je binnenwereld, en daarna bekommer je je pas om de buitenwereld. En dat is iets dat hij al meer dan twintig jaar doet, zowel in binnen- als buitenland.

Vitaliseren via een plattegrond
Voordat hij in 2000 met Rijk Bols het Centrum voor ECOtherapie startte, werkte Hans al tien jaar met energie bij het Duitse Institut für Resonanztherapie. Daar vitaliseerde hij met Gravin Marion Hoensbroech en Irene Lutz, een begaafd natuurgenezeres die ook jarenlang Prins Claus behandelde, op afstand noodlijdende natuurgebieden en bedrijven in heel Europa. Op verzoek van de toenmalig Russisch president Michael Gorbatsjov hebben zij dat zelfs voor het 40.000 hectare grote Niznesvirskyreservaat bij Sint-Petersburg gedaan.
De fysieke afstand wordt overbrugd met behulp van het morfische veld (zie kader). Via de bosplattegrond, die als een antenne met het morfische veld resoneert, kan helende informatie worden doorgegeven. In de resonantietherapie gebeurde dat met radionische apparatuur, een techniek die begin 1900 in de Verenigde Staten werd ontwikkeld. Maar het gebruik daarvan is volgens Hans ingewikkeld en kostbaar. “Je draait net zo lang aan knoppen tot er iets resoneert. Dan blijven je vingers ‘sticken’ of plakken op een rubberen plaat. Het is een ‘black box’. We hebben daarom de radionica en resonantietherapie losgelaten en een werkwijze ontwikkeld, die simpeler en goedkoper is en die iedereen kan leren. We controleren elkaar en geven feedback. In de wetenschap heet dat ‘intersubjectief’. Heel down-to-earth.”

Energetische huisapotheek
In de ECOtherapie wordt tijdens het energetisch balanceren van bedrijven en natuurgebieden gewerkt met onder meer Bachbloesems, kleuren, muziek en mandala’s. Deze zogenaamde ‘informatoren’ zijn een vast onderdeel van de energetische huisapotheek. Ze worden ingezet bij een nieuw ‘probleem’ waarvan de oplossing nog niet in het morfisch veld te vinden is. “De enorme toename van elektrosmog bijvoorbeeld, dwingt een bos om zich razendsnel aan te passen. Wanneer je de plattegrond en een informator in een specifieke stand op elkaar legt, kan het veld van het bos helende informatie opnemen.’’
Voor moderne vitaliteitsproblemen van bedrijven en natuurgebieden worden vaak oeroude symbolen gebruikt zoals yantra’s, Hebreeuwse letters en runentekens. Het blijkt dat in de morfische velden die met deze eeuwenoude symbolen resoneren, de oplossingen voor deze hedendaagse problemen liggen opgeslagen. Met elk symbool, dat krachtig is door zijn eenvoud, resoneert een complex informatieveld. “Neem de crucifix: dit symbool bestaat slechts uit twee gekruiste lijnen, maar het veld van het kruis resoneert met het totale veld van het christendom.”
Naast informatoren worden ook transformatoren ingezet. ‘’Soms wil het bos alleen dat je bepaalde acupunctuurpunten opent zodat het zichzelf daarna kan genezen. Energiepunten en -poorten open je met wachtwoorden en energetische sleutels, of transformatoren. Symbolen waarin heilige geometrie zit functioneren als sleutels, bijvoorbeeld de Flower of Life of graancirkels. Energetische wachtwoorden zitten verborgen in mantra’s en gebeden.’’
Hans en zijn medewerkers bezoeken maandelijks de projecten om te controleren of de balanceringsenergie overal goed aankomt. Blijven er delen achter, dan kunnen ze die op afstand of ter plaatse nog energie geven. Ook krijgt de beheerder instructies over hoe hij zelf de energie op peil kan houden als de therapie is afgelopen.
Een probleem waar Hans steeds vaker mee geconfronteerd wordt, is dat we onze verbinding met de aarde en met onze bestemming aan het verliezen zijn. “Als gevolg van de stralingstoename is de gronding van mensen, dieren, bomen en ook gebouwen het laatste decennium verontrustend minder geworden. Bovenop de natuurlijke straling als wateraders en breukzones in de aarde, komt nog eens de technische straling. Er is geen land ter wereld waar zoveel elektrosmog is als in Nederland. En de telecombedrijven zijn alweer bezig met het implementeren van het G4-netwerk. Die elektrosmog fokt de natuurlijke straling op tot een enorme energetische kakafonie. Dat is te balanceren, maar het is lastig.” Volgens Hans kun je in een gebalanceerd gebouw de meeste straling buiten de deur houden met elementen uit de energetische huisapotheek. Zo helpen niet alleen symbolen om te gronden, maar bijvoorbeeld ook een stuk versteend hout.

Natuurwezens
Tijdens het balanceren werkt Hans, naast zijn gewone medewerkers, ook met ‘wezenlijke’ medewerkers. Daarmee doelt hij op bewustzijnsvormen uit de Geestelijke Wereld. “We leren met deze energieën vertrouwd te raken. In door ons gebalanceerde natuurgebieden als de Oostvaardersplassen of de Kroondomeinen kun je gemakkelijk natuurwezens waarnemen. Als je vanuit je hart ‘hallo’ zegt, dan krijg je direct een krachtige en liefdevolle reactie terug. De meesten willen graag gezien worden en met je samenwerken. Behalve wanneer je verkeerde bedoelingen hebt, dan zie je ze niet. Onze cursisten leren daarom hun projecten bewust, bezield en beheerst te balanceren en altijd respectvol te zijn.”
Hoe neem je een natuurwezen waar? ‘’Iedereen kan energie waarnemen, maar de manifestatievorm is cultureel bepaald. Zo kun je in de energie bij de boomwortels een dwerg zien. En in energie bij de bladerkroon een elf. De één ziet letterlijk een puntmutsje waar de ander alleen een aanwezigheid voelt. De vorm kan een hulp zijn in de communicatie met natuurwezens, maar het beperkt letterlijk en figuurlijk hun bewegingsvrijheid. We laten ze daarom liever vrij en nemen ze waar als een energievortex. Dat is een donutvormige energiewerveling met daarboven een bewustzijnsbol die alles aanstuurt.’’
Het is voor Hans steeds weer spannend om een bos in te lopen en vanuit je hart met een natuurwezen contact te maken. Het is zuiver en hartverwarmend. Maar dat is het niet altijd. “Niet als het iets van je wil en als het blijft plakken. Dan kun je te maken hebben met entiteiten, bijvoorbeeld gestorven zielen die niet zijn overgegaan. Ik heb op verschillende slagvelden gewerkt en daar hangt nog veel rond van eeuwen geleden. Die energie proberen we naar het licht te brengen. Veel van deze wezens zijn uit pijn en leed geboren. En ook tegen hen zeggen we vanuit ons hart ‘hallo’. Je leert uiteindelijk met ze werken. Zijn ze eenmaal in het licht, dan kunnen ze zelfs je bondgenoot worden.”

Ego versus eco
Heeft Hans een ideaalplaatje van hoe een gebalanceerde wereld er uitziet? Ja, en nee. Hij blijft wel realistisch. Een wereld in balans heeft nu eenmaal mooie en minder mooie kanten. Het belangrijkste is dat we leren ons af te stemmen op ons eigen pad of bestemming. “Gebalanceerde energie creëert een ruimte waarin alles zichzelf is. Het is gegrond, gezond, gelukkig, hartelijk en heel. Er komt meer voldoening en blijdschap. In gebalanceerde systemen komen mensen bij zichzelf. Dat is fantastisch om te zien. Veel mensen volgen nog hun egopad in plaats van hun ecopad. Eco in de zin van je natuurlijke staat, je eigen hogere doel. De aarde en de natuur weten heel goed waar ze heen willen, dat geeft mij het vertrouwen dat wij uiteindelijk ook onze bestemming bereiken. We hebben geleerd hoe je met kennis de wereld oneerlijk kunt (ver)delen, maar we kunnen ook leren om op grote schaal te helen.’’

Zie ook kd.nl/wat-is-energie-eigenlijk (Kd 303) voor het artikel over Boviswaarden.

De energetische huisapotheek beschrijft Hans Andeweg in zijn boek ‘In resonantie met de natuur’. In zijn nieuwste boek ‘Scheppend leven’ (Uitgeverij Juwelenschip, ISBN 978 90 215 5009 1), dat dit jaar ook in de VS uitkomt, vind je meer over de grondbeginselen voor energetisch beheer. Meer informatie over de opleiding ECOtherapie: www.ecotherapie.org.

________________________
Morfisch veld: de honderdste aap

Eén van de grootste onoplosbare kwesties in de biologie is de vraag hoe een vorm ontstaat. In het Grieks heet dit fenomeen morfogenese (morfe=vorm en genesis=ontstaan). Hoe wordt een zaadje een grote boom? Hoe weet een lichaamscel dat het een oog moet vormen? Is er een bouwtekening? Diverse biologen gaan er al sinds begin vorige eeuw van uit dat er een morfogenetisch veld bestaat waarin bouwtekeningen, draaiboeken en stappenplannen liggen opgeslagen. De Engelse bioloog en wetenschapper Rupert Sheldrake ging nog een stapje verder: hij beweert dat niet alleen organismen een dergelijk veld hebben, maar ook eco- en bedrijfssystemen. Deze velden noemde hij morfische velden, of vormvelden.
Elk soort, systeem en organisatie heeft een morfisch veld en zodoende een collectief geheugen. Dat geheugen bevat reeds bekende informatie, maar het is ook in staat nieuwe informatie op te slaan. Bekend is het verhaal van de ‘honderdste aap’. Een makaak op een Japans eilandje besloot als enige de zoete aardappelen die de apen van onderzoekers kregen toegeworpen af te wassen in een nabijgelegen stroompje. De andere makaken aten de wortels niet omdat ze vies waren. Al snel leerden de andere apen ook het trucje. Dat kun je imitatiegedrag noemen, maar nadat pakweg de honderdste aap zich deze truc had eigengemaakt, begon de hele apenstam op het eiland plots hetzelfde gedrag te vertonen. En kort daarop ook de apen op andere eilanden, en zelfs op het vasteland. Dit mysterieuze fenomeen kan worden verklaard met behulp van morfische velden.

Uit: ‘Scheppend Leven’, Hans Andeweg.

________________________
Resoneren met bomen

“Je hoeft tegenwoordig niet meer als een medicijnman in trance te raken om met bomen te communiceren”, vertelt Hans. “Dat kan ook in ontspannen toestand vanuit je heldere bewustzijn. Hoe je het ervaart hangt van je geaardheid af. Iedereen heeft op zijn eigen manier contact via beelden, geluiden of gevoelens. Het wordt helderder wanneer je gerichte vragen stelt die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Je kunt ook pendelen. Een boom die niet goed in zijn energie zit, slaapt een beetje. Dan zeg ik er ‘hallo’ tegen en maak er vanuit mijn hart contact mee. Dan kun je voelen hoe het met de boom is: is hij wakker, komt er iets terug, geeft hij energie of is hij ziek?
“Alles is energie en heeft een bepaalde frequentie, en dus ook een grondtoon. Bij een boom hoor je een hele lage. Aan de grondtoon kun je voelen of een boom gegrond is. Is hij letterlijk en figuurlijk ontstemd, dan zing je een paar octaven hoger mee om hem te helpen gronden. Je komt dan met die imposante boom in resonantie. Na een tijdje ga je ook mee in zijn ritme. Het klinkt van binnen als een gigantische didgeridoo. Dat is overweldigend. Zit een boom goed in zijn energie, dan zie je onder zijn stam tussen de wortels intuïtief een energetische, gouden bol verschijnen. Dat is een chakra die weer open gaat, het is als het ware een hart van goud. Op dat moment kun je samen met de boom een spirituele reis gaan maken.”

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest