Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De eerste eclips van de Zon

/
/
/
625 Views

Het begin van zes intensieve maanden met veel veranderingen

Het belangrijkste maar vaak als ‘slecht voorteken’ ervaren hemelverschijnsel in mei is de zoneclips op 10 mei 2013. Wij in Europa kunnen die niet zien maar mensen in Australië wel. Deze eclips duurt ruim 6 minuten.

Een eclips is een zeer interessant fenomeen dat tot de verbeelding spreekt. Vaak werd dit gezien als een slecht omen omdat het licht plotsklaps verdween en de aarde gehuld werd in duisternis. Het bekendste voorbeeld hiervan is de eclips tijdens de kruisiging van Jezus Christus.
Maar is een eclips wel zo’n slecht omen? Ik denk van niet, integendeel zelfs. Tijdens een eclips liggen de Zon, de Maan en de aarde op één lijn. Gezien vanaf de aarde is de Zon verborgen en zien we omtrek van de Maan en de Zon. De Zon lijkt zwart en dat is een belangrijke aanwijzing dat we hier te maken hebben met de Zon achter de Zon. The Sun behind the Sun is de spirituele Zon. Dit is een esoterisch principe dat we o.a. terugvinden bij Philo van Alexandrië,  (20 v.Chr.– 50 A.D.) een hellenistische joodse filosoof uit Alexandrië. Hij stelt ook dat Jezus Christus een symbool van die spirituele Zon is. Niet verwonderlijk dat er een eclips tijdens de kruisiging (een fase van een zeer hoge inwijding) plaatsvindt dus, verondersteld dat de bijbel vol staat met mythes en esoterische lessen.
Tijdens een eclips is de poort naar een hoog bewustzijn (kabbalistisch gezien voorbij Tipharet) open. Dat is bijzonder. Overigens wil dit gegeven niet zeggen dat deze poort op andere momenten níet open is. Een eclips is een symbolische voorstelling van een belangrijk, zeer oud esoterisch inwijdingsprincipe. In de oudheid was de koppeling tussen hemel en aarde vanzelfsprekend en gebruikte men hemelverschijnselen als symboliek. Zo boven, zo beneden. Astrologen waren veel meer dan alleen voorspellers, zij waren ingewijden. Iets totaal anders dan tegenwoordig dus. Astrologie kan eigenlijk niet los worden gezien van esoterie en dient o.a. als een systeem waarbinnen alle esoterische aspecten worden begrepen, ervaren en verklaard.
Een eclips ontgaat niemand en maakt een grote indruk. Wie herinnert zich niet de eclips van de zomer van 1999?

Gespannen stand Terug naar de poort die openstaat. Door te kijken naar de dierenriemtekens waarin de eclips plaatsvindt, zien we iets over de aard van deze eclips. Het gaat nu om de as Stier – Schorpioen. Mercurius en Mars doen ook mee, omdat deze in Stier staan – op de Zon en de Maan. Saturnus staat er recht tegenover in Schorpioen. Dit is een zeer gespannen planeetstand waarbij de druk maximaal wordt opgevoerd. Ben je Stier of Schorpioen, dan ontgaat deze stand je zeker niet. Vanaf eind april begint de druk al groter te worden, omdat dan Mars recht tegenover Saturnus komt te staan. Dit voelt als een uitputtingsslag die zijn hoogtepunt en einde vindt. Er knapt iets. Omdat ook Mercurius hierbij betrokken is, volgt er direct actie en beweging. De eclips volgt kort daarna en dit maakt dat er een duidelijk nieuw begin wordt gemaakt. De aanloop was lang en moeilijk, het hoogtepunt indrukwekkend en ingrijpend, het nieuwe begin kan groots en veelbelovend zijn. Mits … je de boodschap begrepen hebt en deze kans grijpt om tot een grote bewustzijn en een dieper besef te komen. Een eclips opent de poort waardoor je achter de fysieke werkelijkheid kunt kijken en kunt zien waar alles aangestuurd wordt. Heel aards gezegd: Het kwartje valt, en goed ook.
Mei is dus een interessante maand die gemarkeerd kan worden als een scharnier in je leven. Ook als je geen Stier of Schorpioen bent! Dit is transpersoonlijk en zeer fijnstoffelijk.

Groei Het thema van deze eclips is groei (Stier) en afbraak (Schorpioen). Leven en dood, begin en einde, materie en psyche, en in die volgorde. Wat opgebouwd is, wordt afgebroken. De diepere betekenis van Schorpioen is transformatie en dat is precies de kans die hier ligt. Het oude is voorbij, en nu kan het naar een hoger plan worden gebracht. Saturnus heeft ons sinds oktober 2012 diep in de crisis gebracht en nu gaan we inzien dat drastische hervormingen voorbij wenselijk, noodzakelijk zijn geworden. Op 3 november 2013 is er weer een eclips en dan zal de transformatie klaar zijn. We gaan dus zes intensieve maanden tegemoet met veel veranderingen op aards niveau (die vooral te maken hebben met de schuldencrisis en de armoede) maar ook spiritueel. Een Hoger Bewustzijn laat zich zien, voor hen die ogen hebben. De materie kan ontstegen worden waarmee de aardse ellende in een veel groter (tijds)perspectief wordt gezet en zichtbaar wordt dat we terug worden gedirigeerd naar humane normen en waarden die vrij weinig te maken hebben met hypotheken en bonussen. De waanzin van excessief geldgedrag krijgt eindelijk een universele psychiatrische diagnose (knettergek) en de genezing kan beginnen.

Inzichten Deze eclips is een essentieel punt in het herstel van de balans. We zijn te diep de materie ingegaan, en dat heeft naast fantastische wetenschappelijke en medische inzichten ook geleid tot vraatzucht en gierigheid. Dat ‘Obese’ nu een internationale tv-hit is, is uiterst pijnlijk. Bankdirecteuren hun bonussen, werknemers hun Obese. Iedereen ziet dat dit niet normaal is. De positieve kant hiervan is dat we er niet meer omheen kunnen en dat we moeten ingrijpen uit het oogpunt van medemenselijkheid en ook vanuit een spirituele balans. Zie daar, de eclipsen lachen ons toe en maken het mogelijk. Kost niks, behalve afstemming, inzicht en veranderen van de mindset.
Ga je mediteren? Visualiseer de eclips dan als de spirituele zon en tap uit deze grote bron. Het is weldadig en genezend.

Gezellig Op 21 mei gaat de Zon naar Tweelingen, op 10 mei gaat Venus naar Tweelingen, op 16 mei gaat Mercurius naar Tweelingen en Jupiter staat al maanden in Tweelingen. Gezellig! Want Tweelingen is een vrolijke energie die goed kan relativeren en dient als de pauzemomentjes in alle zwaarte als boven beschreven. Tweelingen is een communicatiekanaal tussen Boven en Beneden waarin boodschappen reizen. Mei wordt een ingrijpende en interessante maand. Met een vleugje humor van Tweelingen. Wat is astrologie toch een mooi en rijk kennisgebied …

Meer: elodiehunting.nl

 

Wat betekent….

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.

Tweelingen is een luchtteken en heeft te maken met communicatie, handel en taal. Ze ziin dol op woordgrapjes en gebruiken taal om dingen te relativeren en benoemen. Als iets een naam heeft, is het sterker aanwezig. Tweelingen zijn nieuws- en leergierig en goed geïnformeerd over de laatste nieuwtjes/roddels. Omdat het flapuits zijn, kunnen ze geheimen maar moeilijk bewaren.
Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreid graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.
De maan heeft vele gezichten, 28 om precies te zijn. Dit maakt haar een grillige planeet die zeer gevoelig is voor emoties en haar omgeving. De maan zorgt voor veiligheid. Het principe ‘moeder’ valt onder de maan. De Maan is een waterplaneet en past zich als vanzelf aan aan haar omgeving. Uitgesproken vrouwelijk.

Stier is het tweede teken in de dierenriem en doet het rustig aan. Het zaad dat in Ram is afgevuurd wordt opgevangen door Stier en kan door gaan groeien. Dat heeft tijd nodig. Stier is de econoom, de liefhebber van kunst, de Bourgondiër en de genieter van alles wat lekker is.

Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is…

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest