Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

‘Stel jezelf open voor aardespiritualiteit’

/
/
/
873 Views

David Wolfe over de subtiele energie van onze voeding

“Mag ik je zo te woord staan?” vraagt hij terwijl hij zich behaaglijk achterover laat zakken, handen achter zijn hoofd en blote voeten op de hoge leuning van een van de witte designbankjes in de lounge van het Park Plaza hotel in Lijnen. Het is een mistige dag en het haardvuur brandt. David Wolfe (6 augustus 1970, 11.43 uur, leeuw) is in Nederland om zijn boek ‘Superfoods’ te promoten.

Wolfe staat bekend om zijn charismatische energie. Bij nader inzien zit  ‘m dat vooral in de intense blik in zijn ogen, waarmee hij nauwelijks knippert. Zijn indrukwekkende kennis over en zijn passie voor voeding, gezondheid en het lot van onze aarde wakkert een vuur in hem aan dat door honderdduizenden mensen over de hele wereld wordt gevoeld. Ook door verschillende Hollywood-celebs als Woody Harrelson en Demi Moore.
Met David praten we nu eens niet over supervoeding, maar over de energetische invloed van voeding op onze geest. De Amerikaanse voedingsgoeroe is namelijk een actief pleitbezorger van ‘aardespiritualiteit’, zoals hij het noemt. Moeiteloos leidt hij ons een uur lang via onderwerpen als de matrix en alchemie naar biologisch dynamische landbouw en het bemesten van je tuin met eigen uitwerpselen. We bedoelen maar.

Je bent wat je eet. Hoe is onze relatie met voeding, en hoe zou die moeten zijn?
“We worden lichamelijk en geestelijk ziek van eten. Na duizenden lezingen en seminars wereldwijd is het me wel duidelijk dat het inmiddels om miljoenen mensen gaat die helemaal klaar zijn met het bewerkte eten waarmee ze zijn opgegroeid. Dat resulteert vaak in een intensieve zoektocht naar alternatieven. En die brengt ons uiteindelijk terug naar de opvatting dat voeding heilig is, naar het belang van het verbouwen van eigen voeding en het voelen van een heilige, energetische verbondenheid met de bodem waarin het zaadje is gepland tot het eindresultaat op je bord. Belangrijker nog dan de energiewaarde is de subtiele energie van voeding. Dus hoe het is geteeld, waar het is geteeld, en de intenties van degene die het zaadje in de grond stopt. En wie kan dat beter dan jijzelf?”

Dat is het ideaalplaatje.
“Helaas wel. We zijn die heilige verbondenheid totaal kwijt. In werkelijkheid is er al jaren één groot voedselexperiment gaande. Als we zo doorgaan stort onze industriële samenleving binnen nu en honderd jaar in. Dan is het op. Net als het Romeinse en Griekse rijk en de Babylonische en Egyptische beschavingen. We zijn verstrikt geraakt in het systeem, de matrix. We jagen op onze eigen staart en zijn niet in staat te veranderen. Maar er zijn ook mensen die alles wat ze hebben geleerd en wat ze voor waar hebben aangenomen, vanuit meerdere invalshoeken bekijken en inzien dat het niet normaal is wat er nu gebeurt.”

Wat is normaal?
“Normaal is logisch. Wanneer je je eigen tomaten en paprika’s verbouwt, dan betwijfel ik of je ze kookt. Doordat je beseft dat het moeite kost om ze te laten groeien, ben je energetisch met je voeding verbonden. Koken is dan zonde. Dat klinkt toch logisch? Nee, in plaats daarvan vinden we het heel normaal dat anderen experimenteren met ons eten. Het wordt bespoten, gepasteuriseerd, gesteriliseerd, ontgeurd en gearomatiseerd. Er worden stoffen aan onttrokken en toegevoegd, het wordt voorgekookt, gedroogd en met conserveringsmiddelen in plastic zakjes gestopt zodat we het over drie jaar nog kunnen eten. We bevinden ons in een bizarre situatie: wat compleet absurd is, vinden we in onze wereld volkomen normaal. Ik weiger daarin mee te gaan. Ik ben uit die matrix gestapt. Ik heb de rode pil genomen, en dat bleek een goji-bes te zijn.”

Hoe verbind je jezelf met de subtiele energie van voeding?
“We zijn om uiteenlopende redenen niet in staat zelf ons voedsel te verbouwen. We hebben geen tijd, geen zin of geen tuin en we willen zeker niet meer dan twintig minuten besteden aan de bereiding van ons avondeten. Zo blijft er weinig subtiele energie over. Het helpt al wel om er een positieve intentie over uit te spreken. Bidden heeft dat effect. Wat ook helpt is weten waar je voeding vandaan komt en wie het heeft verzorgd. Dat klinkt als gedoe, maar op lange termijn word je er energetisch beter van.”

Welke andere krachten beïnvloeden die subtiele energie?
“Dat zijn een oneindig aantal krachten. Van de meeste hebben we geen weet. De maan veroorzaakt bijvoorbeeld een kracht die zilver beïnvloedt. Tijdens een maansverduistering blijkt het lastiger om gesmolten zilver te laten stollen. Er bestaat een aardekracht die regelt dat alle organische resten worden gerecycled. En neem de zwaartekracht. Volgens verschillende wetenschappers bestaat deze niet zonder opwaartse kracht. Zwaartekracht is dus geen directe kracht maar een reactionaire kracht. Een boom vecht niet tegen de zwaartekracht, die valt omhoog. Het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur het vermogen bezit tegen de zwaartekracht in te gaan. Dat is ook een kracht, een opwaartse kracht. Er zijn genoeg aanwijzingen dat zwaartekracht niet intrinsiek is aan massa: de sporen van paddenstoelen vinden we bijvoorbeeld in de ruimte terug. Dat is een interessante ontdekking. Wanneer je dit in verband brengt met voeding, dan zou je zo min mogelijk voeding met neerwaartse, en zoveel mogelijk met opwaartse energie moeten eten.”

Welke voeding zou je dan moeten eten?
“Er bestaan elementen in deze stoel, in mij en in die plant daar, die je niet in het periodiek systeem der elementen terugvindt. Het zijn metaalelementen, maar in een andere vorm. Tijdens verhitting oxideren of materialiseren die elementen in de metalen die we kennen en wordt je voeding energetisch zwaarder. De subtiele energie van gekookt voedsel is daarom anders dan die van rauw voedsel. Dit kun je prachtig in beeld brengen door Kirlianfotografie (1). Verhitting van voeding veroorzaakt in metaalelementen een nucleaire verandering, en niet alleen een chemische.”

Je zegt dus dat het periodiek systeem der elementen niet compleet is?
“In mijn visie bestaat het periodiek systeem uit drie in plaats van twee dimensies. In die derde dimensie komen die lichte metaalelementen voor die we ormus noemen (zie kader 2). Dat is een bewezen feit. Zo bestaat er een vorm van goud die bij alle laboratoria gegarandeerd als aluminium uit de resultaten van de mineraalanalyse komt. Het is ormus-goud. Leg je dat 24 uur in de zon, wordt het weer goud zoals we dat kennen uit het periodiek systeem. Door verhitting oxideert het in een metaal. Dat is een nucleaire verandering. De aanwezigheid van ormus-elementen zet de hele theorie van het periodieke systeem op zijn kop.”

Dat klinkt als alchemie.
“We noemen iets alchemie wanneer we het wetenschappelijk gezien niet kunnen bevatten. Dan wordt het iets magisch. Chemie doet precies hetzelfde, maar daar hebben we een wetenschappelijke strategie aan gehangen. Alchemie betekent een omzettingsproces. Je tilt iets wat de natuur heeft gecreëerd naar een hoger niveau. Dat is precies hoe ik mijn eigen rol zie. Ik wil mensen bewust maken van de natuurlijke krachten die tot onze beschikking staan en dat nog een stap verder brengen. Daarvoor moet je écht luisteren naar de natuur. En als je goed luistert, wat laat je dan in je achtertuin groeien, een grasmat of supervoeding?”

In je lezingen heb je het vaak over Rudolf Steiner. Was hij ook een alchemist?
“Steiner hield zich bezig met de hogere wetenschap van het leven. Zijn boeken zijn pure poëzie en wetenschap ineen. Hij ontdekte dat er natuurkrachten bestonden die het leven op aarde beïnvloeden en kwam vervolgens met een compleet systeem voor biodynamische landbouw. Hij bedacht bijvoorbeeld preparaten die de levenskracht van gewassen ondersteunen met behulp van kosmische krachten. Eén daarvan, preparaat 500, werkt als volgt: in het najaar begraaf je de mest van een melkgevende koe in een koehoorn veertig tot zestig centimeter in de grond. De hoorn verzamelt astrale en etherische krachten uit de kosmos. In het voorjaar graaf je de substantie op en verdun je deze met bronwater, waarbij je het met korte pauzes afwisselend linksom en rechtsom roert. Dat spuit je op je gewassen als homeopathisch geneesmiddel. Dat is aarde-alchemie! Niemand begrijpt het, maar het werkt fantastisch!”

Voor de gemiddelde boer gaat dat waarschijnlijk wat ver.
“Zoals we er nu tegenaan kijken wel. Maar volgens Steiner zijn we te oppervlakkig. En dat zal nog erger worden. We beweren dat een mineraal een mineraal is, en daarmee uit. Daar hebben we al onze theorieën op gebaseerd. Dat de natuur voornamelijk drijft op reactionaire krachten en niet op directe krachten is een concept van Steiner. En van welke krachten maken wij gebruik? Van directe krachten. Motoren zijn directe krachten. Vrije energie is een reactionaire kracht, maar daar wordt met argusogen naar gekeken (2). We zijn zelf een vrije energiemachine, maar toch lijden we al jarenlang aan de overtuiging dat het onmogelijk is om van niets iets te maken. Daarop is het hele schaarste-principe gebaseerd en dat heeft flink wat oorlogen veroorzaakt. Natuurkundig gezien is het wel degelijk mogelijk om van niets iets te maken wanneer je gebruikmaakt van een voertuig als je lichaam of de natuur. Lees het boek ‘Humanure’ maar eens (3). Joseph Jenkins, de schrijver van het boek, gebruikt met zijn familie al twintig jaar eigen urine en feces als mest voor de meest uitbundige moestuin die je ooit hebt gezien. Wat uit je lichaam komt is meer dan je erin stopt.”

Waarom worden we steeds oppervlakkiger?
“We leven in een samenleving waarin de overheid, bedrijven en artsen ons steeds vaker vertellen wat we moeten doen. Dat levert geld op. Wat je baby moet eten, hoe je slimmer moet worden, wat je moet slikken als je ziek bent. De structuur vertelt ons dat we mislukt zijn. We doen het nooit goed, het kan altijd beter. We durven niet meer op de wijsheid van ons eigen lichaam te vertrouwen. Het creëert slaafse wezens die perfect passen in de radertjes van een industriële, op winst gerichte samenleving. Steeds meer mensen stappen uit die matrix. Het jarenlange gevecht tussen liefde en structuur wordt steeds heftiger. Liefde creëert, structuur verhardt. Zit er échte liefde in politiek? In economische belangen? We krijgen die structuur met de paplepel ingegoten, terwijl we juist met liefde gevoed zouden moeten worden.”

Hoe herstel je die verbinding?
“Door jezelf open te stellen voor de subtiele energieën uit de natuur. Ik noem dat aardespiritualiteit. Daarmee schep je ruimte om je werkelijke potentie te ontdekken, om te gedijen. En met gedijen bedoel ik dat je helemaal in lijn bent met dat waar je van houdt. Je vindt die verbinding met God, met de aarde en met je medemens weer terug wanneer je beseft dat we geen afgescheiden individuen zijn, zoals je is geleerd. Alles is één, de aarde is God en wij zijn goddelijke wezens. Stap je uit die matrix, dan merk je dat je al die tijd al in het bezit was van oneindige superkrachten. Niet alleen aardse, maar ook kosmische. Dat is precies waar alle spirituele stromingen over praten. Liefde en magie zijn er altijd geweest. Wat je gelooft wordt jouw waarheid. Je hoeft alleen maar die rode pil, die goji-bes te kiezen en ervoor te gaan!”

__________________________________

Kader: Superman David Wolfe
David Wolfe is een van ‘s werelds meest vooruitstrevende autoriteiten op het gebied van natuurlijke gezondheid, voeding, kruiden, raw food en supervoeding. Als middelste zoon van twee artsen studeerde hij mechanical en environmental engineering en politicologie op verschillende onderwijsinstituten, waaronder Oxford University. Ook behaalde hij een mastergraad in voedingsleer en heeft hij inmiddels ruim vijftien jaar ervaring met en kennis van de chemie van het menselijk lichaam en hoe deze wordt beïnvloed door moderne stressfactoren. Volgens David ben je wat je eet en is elke ziekte omkeerbaar. Hij haalt zijn inspiratie uit de principes van duurzame landbouw, leven in harmonie met de natuur en ethische mondiale samenwerking.

______________________________

Kader: Ormus, het witte poedergoud
Een selecte groep metalen uit het periodieke systeem behoort tot de mono-atomaire elementen, die zich kunnen manifesteren als keramische poeders. David Hudson, de wetenschapper die de elementen opnieuw ontdekte, noemde ze dan ook ‘het witte poedergoud’ (4). Het metaal van deze ormus-elementen is samengesteld uit individuele atomen die niet met elkaar zijn verbonden (mono-atomair). In de bekende vorm zijn metaalatomen wel met elkaar verbonden in een driedimensionaal kristalachtig patroon (poly-atomair).
Mono-atomaire elementen zijn heilzaam voor levende organismen. Ze zijn in staat bewustzijnsverruiming tot stand te brengen. Inmiddels zijn er verschillende ormus-elementen bekend, waaronder kobalt, nikkel, koper, zilver, iridium, platina, goud en kwik. Op kamertemperatuur en in mono-atomaire staat geleiden ze elektrische stroom zonder weerstand. Als supergeleider bezitten deze metalen ‘paranormale’ eigenschappen: ze kunnen op twee plaatsen tegelijk voorkomen en ze verdwijnen, onder specifieke condities, uit onze driedimensionale fysieke realiteit naar andere ‘dimensies’ om daarna weer te verschijnen.
In gezonde, levende grond zijn supergeleidende ormus-elementen in staat zwakke magnetische velden en kosmische energie van planeten en sterrenstelsels op te pikken en ermee te resoneren. Deze frequenties worden overgedragen aan water, rotsen, kristallen, microben, wortels van schimmels (mycelium) en plantenwortels. Maar ook aan ons lichaam, waar de ormus-elementen via onze voeding in terecht komen. Daarmee beïnvloeden ze ook onze energiefrequentie. Voedingsmiddelen rijk aan ormus-elementen zijn onder meer amandelen, bijenpollen, rauwe cacao, lijnzaadolie, knoflook, druivenpitten, wilde rauwe honing, goji-bessen, medicinale paddenstoelen als shiitake en reishi, hele vanillebonen en mosterd.

 

Meer informatie:

(1) Kirlianfotografie: nl.wikipedia.org/wiki/Kirlianfotografie
(2) Zie ook de film ‘Thrive’ die je gratis kunt bekijken op YouTube: www.youtube.com/watch?v=U25AtWcERko
(3) ‘Humanure’, Joseph Jenkins: www.josephjenkins.com
(4) David Hudson: www.asc-alchemy.com/hudson.html

Meer informatie over David Wolfe:
David Wolfe’s nieuwste boek ‘Superfoods’ kun je hier bestellen: www.succesboeken.nl/boeken/9789079872503/Superfoods#.UKZTOuMSVcU
Lees voor een meer spirituele kant van David Wolfe het boek ‘Amazing Grace’ (helaas nog niet vertaald in het Nederlands): www.succesboeken.nl/boeken/Boeken%20(Engels)/9781556437304/Amazing_Grace#.UKZS8uMSVcU

Meer informatie over David Wolfe in Nederland in 2013: DavidWolfeTraining.com of Succesgids.nl.

De websites van David Wolfe:
www.sunfood.com
www.davidwolfe.com
www.thebestdayever.com
www.ftpf.org
www.sacredchocolate.com

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest