Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Star Trek

/
/
/
631 Views

De stand van de verre planeten Pluto en Saturnus beloven tot december 2014 Grote Veranderingen. Onomkeerbaar en met een flinke snelheid. Engage!

De planeet Saturnus loopt sinds 6 oktober jl. door het dierenriemteken in Schorpioen en die stand is me d’r eentje! Deze stand duurt tot 24 december 2014. Saturnus brengt structuur en is als aardeplaneet zeer concreet. Het dierenriemteken dat bij Saturnus hoort is Steenbok.
Bij het teken Schorpioen hoort de planeet Pluto, de planeet die altijd voor transformatie zorgt. Saturnus staat dus de komende twee jaar in dit dierenriemteken van Pluto. En Pluto staat in het teken van Saturnus. Dat heet een receptie; de beide planeten zijn bij elkaars teken op bezoek. Toen Pluto naar Steenbok ging, kelderde de huizenmarkt, werden rotte plekken zichtbaar in grote organisaties en begon de wereldwijde crisis. Pluto is meedogenloos eerlijk. Dat kun je zowel positief als negatief duiden, het is net maar aan welke kant van de streep je staat. Maar dat deze de crisis uitzuivert, is zeker. Dit veroorzaakt chaos en daarin zitten we al jaren. Nu Saturnus in Schorpioen is gearriveerd, worden de effecten sterker voelbaar. Schulden lopen op, mensen ervaren persoonlijke crisissen en er is geen waarneembaar licht aan het einde van de tunnel. Niet echt rooskleurig allemaal. De chaos is donker en verwarrend, zonder oriëntatie en houvast en zonder duidelijk toekomstbeeld. Brouw daar maar eens een opgewekt verhaal van als astroloog!
Ik moet in dit soort situaties altijd meteen denken aan de ontmoetingen van de helden, zoals Captain Picard uit beroemde sciencefiction filmserie Star Trek, met de Borg. De Borg zijn half menselijke, half kunstmatige wezens. Ze hebben geen individueel maar een gezamenlijk bewustzijn. Een bekende Borg is 7 of 9, de mooie blonde dame met een half mechanisch gezicht. De bemanning van de Enterprise is erg dapper en zij zijn op een vredesmissie, maar de Borg wordt gevreesd. Ze reizen in een grote, mechanische kubus door de ruimte en duiken overal plotseling op. ‘We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.’

Verzet is zinloos. Dat is de boodschap van de Borg. Want hun krachten zijn groter. Dit is een thema dat past bij de standen van Pluto in Steenbok en Saturnus in Schorpioen. Er is een groter geheel dat je toch wel opeist. Of je nou meewerkt of niet. Je gaat op in de Borg, het grotere bewustzijn en levert je individualiteit in. Poeh hee! Dat is heavy shit! Zeker voor mensen wiens ego buitengewone proporties heeft aangenomen waarmee zij macht en rijkdom hebben vergaard. En tóch is de Borg (lees: onze actuele wereldwijde energiestroom) groter. Maar gelukkig voor ons, ‘uitverkoren spirituelen’, niet. Wij Weten al dat we een mini-onderdeel zijn van het Grotere Geheel. De Borg vertellen ons dan niets nieuws, maar ze laten slechts zien hoe die onzichtbare werkelijkheid eruitziet. Gelukkig ontspringen wij de dans van deze chaos en ontreddering!
Nou, niet dus. Ook wij hebben te maken met de chaos en de daarbij komende onzekerheid over onze welvaart en bestaanszekerheid. Ook wij verliezen onze baan, zien ons inkomen kelderen en moeten helaas onze reis naar een bijzondere heilige plaats in Verweggistan afzeggen. Het biologische brood wordt veel te duur en een slaapkamer delen met je broer en schoonzus, omdat zij hun huis niet meer kunnen betalen, zien we écht niet zitten. Zouden we dan toch verwend zijn en gewend aan de mooie exponenten van deze consumptiemaatschappij?
Neem Google. Ze (wie zijn dat eigenlijk?) weten alles en al onze verstuurde g-mails plus attachements zijn van hen! Google = De Borg = Big Brother. George Orwell had het allang in de smiezen.
We zitten met z’n allen in de Enterprise en maken onze ruimtereis. De komende jaren zijn we in gevecht met deze Borg en zij geven een wijs advies dat voor sommigen klinkt als een dreigement: verzet is zinloos.

Maar hoe halen we hier het positieve uit? Want zo heel hopeloos kan het toch niet zijn? God houdt toch van ons en we doen zo ons best! Waar is ons snoepje? Onze beloning voor al dat mediteren en afstemmen op het Hogere Bewustzijn? We zijn toch de beste maatjes met de engelen, aartsengelen, goden en goeroes? Nou…?
Tijd. Meebuigen met de stroom. Want verzet is zinloos. De krachten die nu werkzaam zijn, zijn onderdeel van een eeuwige, natuurlijke stroom. We kunnen dus maar beter meewerken en de beschikbare energie versterken door bij te dragen aan een wereldwijde transformatie. En soms is dat hard. En soms moeten we veel inleveren van alle westerse luxe en dito jaren. Misschien raak je nu je auto wel kwijt, misschien je huis, je elektrische fiets of je pc. Misschien zijn de schappen van de supermarkt op een dag leeg. Wat moet je dan?
Saturnus in Schorpioen maakt een eind aan de hoge eisen die moderne mensen aan hun leven stellen. Pluto in Steenbok geeft feilloos aan waar de rotte plekken zitten. Natuurlijk gaat dus een Moszkowicz neer, struikelt de kerk, faalt het bankwezen publiekelijk, blijken de verzekeringsmaatschappijen en de zorg(?)verzekeraars graaiers. Natuurlijk piepen de die-hard VVD’ers en betitelen ze Rutte tot hun aartsvijand. En wordt zichtbaar hoe onze bijdrage aan een goed doel op de bankrekening van de directeur terecht komt, in plaats van bij de wetenschappers die onderzoek doen naar genezing van ziektes als kanker bij kinderen.
Zij zijn allemaal vergeten dat we mensen zijn en dat we samen zijn. Dat de afscheidingen tussen de tuintjes in een straat met rijtjeswoningen aandoenlijk hilarisch zijn in de ogen van het Grotere Geheel.

De Borg, Saturnus en Pluto leren ons, dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Verzet is zinloos. En er komt een tijd dat we de Borg ontmoeten. Ook al zien we ze nu al van verre op onze radar, we ontkomen niet. Die tijd is gekomen. Misschien toch maar eens de alleenstaande buurvrouw met vier kinderen uitnodigen voor een lunch? Of die bejaarde mevrouw een middag rondrijden in een mooi herfstbos en luisteren naar haar levensverhaal? Of op je werk plaatsmaken voor een jonge vader met twee kleine kinderen? Of aardig en verdraagzaam zijn naar die scheldende VVD’er die zijn Jaguar moet verkopen? Want die buurvrouw, dat ben jij. Die bejaarde? Dat ben je ook. En, oh hemel, die scheldende VVD’er, dat ben je ook. Hoe fijn is het dan een mens te kennen die dat begrijpt en die toch je vriend blijft. Een echte vriend, geen facebookverzinsel.
En voor je denkt dat astrologen menen dat ze de waarheid prediken, bedenk dan dat astrologen ook mensen zijn en producten van deze maatschappij. Met een erfafscheiding in de achtertuin.
Het thema voor de receptie van Pluto en Saturnus is een groot en krachtig thema met verstrekkende gevolgen. De astroloog kan vertellen hoe lang dit duurt en welke wendingen het heeft: 24 december 2014. Nog even dus… Waarvan akte.

Meer: www.elodiehunting.nl.

 __________________

Wat is….

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.
Steenbok: Steenbok is een aardeteken en is erg praktisch. Steenbok is de Grote Vader en heeft een natuurlijk overwicht. Steenbok is meestal van de oude stempel en houdt niet zo van moderne veranderingen. Steenbok is ambitieus en bereikt vaak een hoge positie.
Pluto is confronterend, onontkoombaar en machtig. Pluto kan dwingend zijn, als je niet meegaat met de transformatie die hij wil. Werk je mee? Dan is hij de meest krachtige partner die je je kunt wensen.
Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is …


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest