Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Wegwerpcultuur wordt zelf weggeworpen

/
/
/
552 Views

Maansknopen zijn geen planeten of sterren maar coördinaten aan de hemel die ons iets te vertellen hebben. En die verschoven onlangs naar een nieuwe situatie.

Maansknopen zijn geen lichten of planeten aan de hemel, maar vormen de denkbeeldige snijpunten aan de hemel van de baan van de maan en van de zon. Deze snijpunten verschuiven in de tijd en doen er 18 jaar, 7 maanden en 9 dagen jaar over om door de hele dierenriem te lopen. Met 12 dierenriemtekens staat een maansknoop dus gemiddeld zo’n anderhalf jaar in een teken. Of eigenlijk in een teken-as. Want er is een Noordelijke Maansknoop en een Zuidelijke Maansknoop: zij staan altijd recht tegenover elkaar. Dat noemen we oppositionele tekens. In tegenstelling tot de bewegende lichten aan de hemel, de planeten, zon en maan, bewegen de maansknopen achteruit. Dit wil zeggen dat ze niet van bijvoorbeeld Tweelingen/Boogschutter naar Kreeft/Steenbok gaan, maar naar Stier/Schorpioen. De Noordelijke Maansknoop wordt ook wel de Drakenkop genoemd en de Zuidelijke Maansknoop de Drakenstaart.
De maansknopen zijn erg belangrijk in de vedische astrologie en ook in de westerse astrologie worden er allerlei betekenissen aan toegekend die vooral een karmische nadruk hebben.
De plaatsing van de Zuidelijke Maansknoop in huis en teken in de geboortehoroscoop vertelt hoe je dit leven inkomt. Welk rugzakje heb je bij je? Zeker als er een planeet op een van de maansknopen staat, wordt dit een interessant vraagstuk.
De Noordelijke Maansknoop vertelt hoe je je rugzakje vorm kunt geven in dit leven. De as van de maansknopen heeft dus altijd een richting, geeft een weg en een proces aan.

Naar Schorpioen/Stier

Begin september – vorige maand – zijn de beide maansknopen van de dierenriemteken-as Boogschutter/Tweelingen voor ruim een jaar naar Schorpioen/Stier gegaan. Momenteel loopt de Noordelijke Maansknoop in Schorpioen en de Zuidelijke Maansknoop in Stier. Het proces waar we de komende tijd dan mee te maken hebben, is dat van Stier naar Schorpioen. Het eindpunt (noorden) is Schorpioen. Schorpioen is het transformerende teken en heerst in het jaarlijkse seizoen waarin de natuur sterft. Althans, zo lijkt het. Want onder en op de grond worden gestorven bladeren immers omgezet naar iets nieuws, dat dient als voedingsstof voor het nieuwe leven dat in de lente weer uit de grond popt.
De komende twee jaar stelt die Zuidelijke Maansknoop in Stier zaken aan de orde die aan verandering toe zijn. Het oude heeft zijn beste tijd gehad en moet plaats gaan maken voor het nieuwe. Schorpioen is niet bang om controversiële dingen aan het licht te brengen; dit teken snapt de uitdrukking ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’ maar al te goed. Concreet moeten we bij de noordelijke maansknoop in dit teken denken aan diepgaande processen waarin we onze psyches onderwerpen aan een grote schoonmaak. Afhankelijk van in welk huis dit teken in jouw horoscoop staat, zal je de effecten merken. Dit kan variëren van gezondheid tot familie en werk, tot je spirituele weg of je kinderen, etc.
Omdat dit proces ruim een jaar duurt, zullen we langere tijd merken dat er telkens nieuwe dingen omhoog komen die we misschien al vergeten waren. Het is tijd om afscheid te nemen, om te rouwen en te bedanken. Gedragspatronen die ons jarenlang hebben geholpen stand te houden, mogen gaan rusten.
Omdat Stier de aanzet geeft, hebben we hier ook te maken met materiële zaken en zekerheden. Wat lange tijd zeker was, moet vernietigd en getransformeerd worden in Schorpioen. Opeens zijn bijv. uitkeringen niet meer vanzelfsprekend en zal de wegwerpcultuur zelf weggeworpen worden.

Spiritueel gezien kunnen we met de Noordelijke Maansknoop in Schorpioen een stapje hoger gaan. Er blijkt een nog subtielere waarheid achter de ons bekende waarheid te liggen. We kunnen contact gaan maken met energieën die nog fijnstoffelijker van aard zijn.
Maatschappelijk gezien gaat de schade zichtbaar worden van onze verkwistende levenswijze. Denk aan de armoede die schrijnend is, aan psychische schade van elke vorm van mishandeling en aan psychische ziektes. Het blijft niet bij constateren alleen, want we hebben hier te maken met een proces. De energie wil gemanifesteerd worden in het tegenoverliggende teken Schorpioen dat geduldig en onverbiddelijk is. Uiteindelijk gaat daar iets moois en levensvatbaar groeien, maar daar is wel tijd voor nodig. We hebben ruim een jaar de tijd …
Dit is een cirkelvormig proces dat voortdurend in beweging is.
Heb je nog schillen of resten bij je uit vorige levens die je in dit leven op mag lossen of transparant maken? Dan is dit een uitstekende periode om een grondige analyse te maken van de aard van deze schillen. In gewone taal gaat het hier om de levenslessen. In welk patroon zit je gevangen? Zodra je dat weet, zie je ook de weg naar buiten en heb je de lading van je blokkade verwijderd. Dit is een bevrijding en zet je een stap hoger op de jakobsladder naar de hemel. En dat willen we toch allemaal…?

Mercurius

Op vrijdag 26 oktober staat Mercurius op de Noordelijke Maansknoop in Schorpioen. Probeer op die dag eens anders te kijken naar wat je meemaakt. Niet naar de details, zoals wat je hebt gezegd of wat je hebt gedaan hebt, maar naar de onderliggende structuur. Wat je die dag meemaakt, is in het klein waarover je leven gaat. Jouw grondthema. Door dit analytisch (en dus niet emotioneel of vol concepten en oordelen) te beschouwen, worden blinde vlekken zichtbaar. Je ziet dan hoe jouw proces afgevuurd werd, welke weg het ging en gaat en hoe dit tot een climax komt. Nu is je kans om dit proces zo te veranderen dat het vruchtbaar voor je wordt. Zodat het een fundamentele bijdrage zal leveren aan je kwaliteit van leven en zijn.

Maan
Ook de maan raakt de maansknopen deze maand.
Op 3 oktober staat de maan in Stier en raakt dan de Zuidelijke Maansknoop. Vandaag wordt zichtbaar waar ‘m de kneep zit. Welk concreet gegeven is toe aan een verandering? Welke waarden, patronen, tastbare zaken en zekerheden begeven zich op een hellend vlak en donderen bijna de afgrond in?
Op 17 oktober staat de maan in Schorpioen en raakt de Noordelijke Maansknoop aan. Nu wordt zichtbaar hoe de transformatie zich voltrekt. Dit kan tot zeer intense energie leiden, omdat je weet dat het tijd voor afscheid is.
Op 30 oktober staat de maan wederom in Stier en wordt wederom zichtbaar wat op de nominatie staat om te transformeren. Met dit verschil dat er net een maan in Schorpioen is geweest en je dus meer weet dan op de 3e oktober.
Zo zal de maan elke maand een paar keer deze maansknopenas aanraken, en het proces gaande houden. Houd je krampachtig vast aan wat eens was, dan ga je een pittige tijd vol met frustratie tegemoet. Ben je bereid mee te bewegen met de natuurlijke stroom, dan openen zich nieuwe deuren waardoor je verrast zult worden.
Geen haast, wel zorgvuldigheid en tijd. De komende tijd openen zich de diepere lagen van ons individuele en collectieve bewustzijn, en krijgen we de kans heel ver te gaan. Engage!


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest