Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mars legt de vinger op de zere plek in september

/
/
/
250 Views

En in het teken Schorpioen initieert deze planeet ook de weg naar een oplossing

De oorlogsheld Mars loopt in september door het dierenriemteken Schorpioen. Tijd voor wat veranderingen, ook ten goede.

Schorpioenen komen er jammer genoeg niet zo goed van af in de beschrijvingen. Veel negatieve eigenschappen worden aan hen toebedeeld, zoals jaloezie, wraaklust, wreedheid en argwaan. Maar hebben we deze eigenschappen niet allemaal, in meer of mindere mate? Ja! Hoe fijn is het dan, om ze walgend naar die arme Schorpioenen te schuiven, en zelf heftig te ontkennen. Iedereen, ja iedereen, heeft Schorpioeninvloed, want in een geboortehoroscoop zijn alle 12 tekens vertegenwoordigd. Schorpioenen hebben intense, diepe gevoelens en van tijd tot tijd zijn ze daarin opgesloten. Al lijkt er aan de buitenkant niets te gebeuren, van binnen woeden er zware stormen. Maar daar praten Schorpioenen niet zo gemakkelijk over.

Mars. In september loopt Mars in dit teken. Voordat Pluto werd ontdekt, was Mars de zogenaamde heerser van Schorpioen. Tegenwoordig heet Mars de klassieke heerser van Schorpioen, en komt in dit teken goed tot zijn recht. Mars is sterk in Schorpioen, hij prikt door façades heen en legt moeiteloos de vinger op elke zere plek. En dat doet zeer … Maar hij initieert ook de weg naar de oplossing. Mars in Schorpioen brengt in het licht wat daarvoor in de duisternis moest leven. Zoals Theseus de Minotaurus vond in het hart van het labyrint waarin hij zich moest verschuilen. Theseus, de held, kon uit het labyrint ontsnappen toen hij de Minotaurus verslagen had. Met andere woorden; als de vinger op de zere plek is gelegd, is ie erkend en kan er beweging komen. Dit is mogelijk in september. In oktober komt ook Saturnus in Schorpioen, en zal daar korte metten maken met zaken die afleiden van de kern. Mars doet in september voorwerk.

Venus loopt vanaf 7 september in Leeuw, en is daar als een trotse, zelfverzekerde en warme vrouw. Zij houdt van aandacht, met name complimenten. Die deelt ze ook royaal uit. Venus in Leeuw is vurig en krachtig. Gecombineerd met de stand van Mars in Schorpioen, zal dit in de liefde betekenen dat er grote stappen kunnen worden gezet. Beiden zijn sterk, en aan elkaar gewaagd. Dit houdt dus ook in dat er een machtsstrijd kan ontstaan. Een felle! Want beiden hebben gelijk en beiden zijn ze niet van plan toe te geven. Mars zal winnen, omdat hij psychisch veel sterker is. Venus zal beledigd het toneel verlaten. Zijn zij bereid over hun pantsers heen te stappen, en te kijken naar wat het leven wil en zich daaraan dienstbaar te maken, dan verenigen zij hun krachten en zijn ze onoverwinnelijk.
Een strijd met het ego is dus niet ondenkbaar, en het is mooi als deze strijd gezien kan worden als een aanvang voor teamwork en niet als het begin van een loopgravenoorlog.
We gaan het zien, want in september zijn de verkiezingen. Ik verheug me er in dit opzicht nu al op. Wie in de politieke arena belichaamt Venus en wie is de ultieme Mars?

Mercurius staat tot en met 16 september in Maagd. Net als de klassieke Mars staat ook Mercurius in zijn eigen teken, dat waarvan hij heerser is. Daarmee staat hij sterk. Mercurius in Maagd is analytisch, handig en kritisch. Dat zullen dan onder meer de journalisten zijn die de verkiezingen gaan verslaan. Mercurius in Maagd gaat (ook) over gezondheidszorg en dit zal naar verwachting een belangrijk wapen in de verkiezingsstrijd worden.
Gecombineerd met de standen van Venus en Mars, wijst dit erop dat praatjes geen gaatjes zullen vullen. Het Nederlandse volk wil geen beloftes meer, maar hele concrete hervormingen waar ze beter van worden. Helaas is Mercurius in Maagd erg sober en niet vies van bezuinigingen. Venus in Leeuw zal daar tegen in opstand komen, want zij wil luxe. Mars in Schorpioen heeft de laatste stem en zal kijken naar dat wat de hoogste prioriteit heeft en daarvoor geld vrijmaken. Deze Mars heeft een scherp oog voor de rotte plekken in de samenleving en ziet ook waar de potentie zit tot groei.
Op 17 september gaat Mercurius naar Weegschaal. Daar is Mercurius veel milder en zoekend naar de verbinding. Er moeten bruggen geslagen worden en dan moet er water bij de wijn. Mercurius in Weegschaal is de boodschapper en dient als communicatiekanaal tussen twee partijen. Deze energie wil harmonie en kan moeilijk tegen conflicten omdat die indruisen tegen het eenheidsprincipe waar deze Mercurius zo gelukkig van wordt.

Zon. De Zon loopt tot en met 22 september in Maagd. Deze Zon laat zich niet zomaar van alles aansmeren, maar zal de kat uit de boom kijken. En voelen. Zijn intuïtie is loepzuiver, ook al leidt dat tot mentaal onlogische conclusies. Pas als deze Zon zeker is van zijn zaak komt hij over de brug. Gecombineerd met bovenstaande planeetstanden, kan de Zon ervoor zorgen dat er vertraging in processen komt. Omdat er nog niet genoeg zekerheid is. Mercurius in Maagd zal dat beamen: Venus zal het overschatten en Mars zal het nauwkeurig bekijken. Maar als er dan een ‘go’ is, dan gaat het hard omdat alle neuzen dezelfde richting uit staan. Behalve misschien Venus, die mokkend in een hoekje gaat zitten en weigert mee te werken. Met een paar gemeende, versterkende complimenten is ze daar overigens snel weer uit.

Maanfases
Laatste Kwartier in Tweelingen op 8 september. Tweelingen praat graag en veel, en deze Maan heeft als favoriete onderwerp gevoelens. Taal als instrument om dingen te verwerken en inzichten te verkrijgen. Omdat dit een Laatstekwartier-Maan is, zal het hier gaan om ‘stomme’ taal. Geschreven taal, gedachtetaal. En tegen de energie van een Maan in Tweelingen in, zet dit Laatste Kwartier aan tot zwijgen. Het gaat nu om de innerlijke stemmen die spreken als de ziel rimpelloos is als een wateroppervlak van een gouden meer.
Nieuwe Maan in Maagd op 16 september. Deze Maan maakt de voornemens die in de vorige fase zijn gemaakt, heel concreet. Dit is een zuivere Maan die geen bevlekking verdraagt. Alles, maar dan ook alles, moet in dienst staan van het hogere, het spirituele en een bijdrage leveren aan de eenheid der dingen. Er wordt geofferd, maar met een hoger, ego-overschrijdend doel. Het ego verandert hier van een pantser naar een instrument, al vraagt dat wel enige beheersing en inzicht.
Eerste Kwartier in Steenbok op 22 september. Wat tijdens de Nieuwe Maan is neergezet als grondpatroon, komt in dit EK tot groei. Steenbok is een zorgvuldig teken, dat rustig de tijd neemt om alles goed te laten verlopen. Geen haast, want niet tijd-is-geld is de norm, maar het eindresultaat. Dat moet goed zijn, en deze Maan erkent en begeleidt dat op een weloverwogen manier.
Volle Maan in Ram op 30 september. Dit is een krachtige Maan die bruist van de vitale levensenergie. Deze Maan laat nergens gras over groeien en staat met haar neus vooraan. De Zon in Weegschaal zal haar wat proberen te temperen en haar ervan overtuigen dat ze niet alleen op de wereld is. Een Volle Maan is een spanningsaspect in de astrologie en zorgt dus voor beweging. Het zal een laveren zijn tussen solo en samen.

Meer: www.elodiehunting.nl

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest