Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Je straalt uit wat je er in stopt

/
/
/
455 Views

Er is een ongeschreven wet dat buikvet tegelijk met de ‘r’ uit de maand verdwenen moet zijn. Het is weer de hoogste tijd om calorieën te tellen.

Jezelf uithongeren levert dan wel op korte termijn een kleinere broekmaat op, maar op lange termijn lijkt die buik toch groter te worden. Hoe dat komt? Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Ofwel: je bent wat je eet, niet hoeveel calorieën je eet. Als stil protest daarom een heerlijk recept vol gezonde calorieën voor een pecan-dadeltaartje. En het is nog snel klaar ook.

Ingrediënten pecan-dadeltaartje (biologisch)

200 gram amandelmeel
36 ontpitte dadels, een uur laten wellen, water bewaren
2 eetlepels vers geperst limoensap (citroensap is ook prima)
1 theelepel kaneel (poeder)
1/2 theelepel Keltisch zeezout
2 theelepels vanille(poeder)
200 gram pecannoten
Kokosolie

Bereidingswijze
Doe het amandelmeel met tien van de gewelde dadels in een keukenmachine totdat het goed vermengd is. Voeg indien nodig een beetje water van de gewelde dadels toe om een vaste deegstructuur te krijgen (niet te veel!).
Vet een kleine taartvorm (ongeveer 22 cm in diameter) in met kokosolie. Gebruik een lepel om het deegmengsel stevig aan te drukken. Zet de vorm in de vriezer totdat de vulling gereed is.
Mix de rest van de dadels, limoensap, kaneel, zout en vanillepoeder in een blender en gebruik eventueel nog wat dadelwater.
Spreid de dadelmix over de amandel-dadelkorst en druk de pecannoten diep in de vulling.
De pecan-dadeltaart is heerlijk ongebakken, maar voor een licht geroosterde smaak kun je de taart ook even kort (15-20 min.) bakken op 200 graden in een voorverwarmde oven.

Uitschieters
Is deze pecan-dadeltaart zoveel beter dan een appel-kruimelvlaai? Nee en ja. Nee omdat suiker, in welke vorm dan ook, gewoon suiker blijft. En daar moet je doorgaans niet teveel van eten. En ja, omdat er een groot verschil zit in de manier waarop je de suikers binnenkrijgt.
Koolhydraten, een verzamelnaam voor zetmeel en suikers, zijn een belangrijke brandstofleverancier voor ons lichaam. Uit koolhydraten maakt je lichaam glucose of bloedsuiker, dat zorgt dat we lichamelijk en geestelijk goed functioneren. We hebben dus koolhydraten nodig, maar dan wel in natuurlijke vorm.
Waarom? Geraffineerde producten als witmeel en witte suiker zijn ontdaan van alle natuurlijke voedingsstoffen en –vezels die normaal gesproken de opname van suiker in het bloed vertragen. Ze veroorzaken een snelle, niet ongevaarlijke piek in je bloedsuikerspiegel. Je lichaam neutraliseert deze uitschieters met het hormoon insuline. Dit zorgt ervoor dat je bloed de suikers snel opneemt en dat de rest in je lever naar glycogeen wordt omgezet en opgeslagen. De overgebleven koolhydraten worden in onze vetcellen in vetten omgezet, tot de bloedsuikerspiegel voldoende is gedaald. ‘Snelle’ koolhydraten worden dus eerder als vet opgeslagen.
Op grote pieken volgen diepe dalen. Om onszelf een nieuwe energiestoot te geven, grijpen we opnieuw naar koolhydraatrijke snacks. En dat wordt al snel de normaalste zaak van de wereld.

Weegschaal in de kliko
Het beste dieetadvies, niet alleen voor deze zomer maar voor de rest van je leven: eet ongeraffineerde, pure voedingsmiddelen zoals moeder natuur ze heeft bedacht, en geen maagvulling afkomstig uit een scheikundelaboratorium. Natuurlijke producten zorgen sneller voor een verzadigd gevoel dat langer aanhoudt. Voor duurzame energie, dus.
Deze pecan-dadeltaart is puur natuur en kun je probleemloos (maar met mate) eten zonder je weegschaal te vrezen. Beter nog: gooi dat onding in de kliko, samen met die calorielijstjes en het geraffineerde eten in je keukenkast. Dan let niemand meer op je broekmaat, maar op jou. Want je lichaam en geest stralen uit wat je er in stopt. Puurheid.

__________________________________

Lightproducten

De grootste farce in dieetland zijn de light-producten. Alternatieve zoetstoffen blijken desastreus voor onze gezondheid en maken ons tot overmaat van ramp gewoon dik, en uit onderzoek is gebleken dat ons lichaam niet goed kan functioneren zonder de juiste vetten.

Elsevier.nl – Eten – ‘Light-producten ergere dikmakers dan snacks
Light-producten goed voor de lijn? Uit onderzoek blijkt dat de zogenaamd ‘verstandige’ eters gemiddeld 28 procent meer calorieën binnen …

Trends: Light Producten
Bijna de helft van de niet-kopers geeft aan de werkzaamheid van light-producten ernstig te betwijfelen. Eerder onderzoek in 2005 (Millward Brown …

Chips zonder vet maakt juist dik
Vetvervangers in chips maken eerder dik dan dat ze helpen bij het afvallen. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers van de Purdue 

Hoe betrouwbaar zijn kunstmatige zoetstoffen en light-producten …
Kunstmatige zoetstoffen en light-producten zijn omstreden. … De voorbije jaren werd heel wat wetenschappelijk onderzoek verricht naar de …

Lightproducten zitten vol met aspartaam | Mens en Gezondheid: Dieet
Verdere onderzoeken werden eigenlijk niet gedaan en als ze al werden gedaan werden ze onder tafel geschoven want al die ‘light’ producten …

Study: Drinking diet soda actually causes weight gain, blood sugar…
Contrary to popular belief, diet soda and other foods and beverages made with artificial sweeteners like aspartame are not …


Ook slaaptekort draagt bij aan overgewicht
Laat naar bed en vroeg op beïnvloedt de manier waarop ons lichaam suikers gebruikt als energiemotor. Je lichaam slaat bij slaaptekort suikers sneller op als vet.

The metabolic consequences of sleep deprivation
… on the balance between glucose production by the liver and glucose utilization by insulin-dependent tissues, such as muscle and fat, and non … The answer is probably that nearly all early studies used the paradigm of acute total sleep deprivation, a condition that is necessarily …


High intensity interval-training
Beweging heeft op zowel ons lichaam als onze geest een positieve invloed. De mens is gemaakt om te bewegen. We hebben het ons de laatste jaren alleen zo gemakkelijk gemaakt dat we voor elke inspanning een oplossing hebben. Een zo goed mogelijk resultaat met een zo laag mogelijke investering, dat klinkt als een kapitalistisch systeem dat onze gezondheid ondermijnt. Uit schuldgevoel gaan we uren achtereen joggen, maar uit de laatste fitness-onderzoeken blijkt dat dat helemaal niet zo goed is voor je lichaam. Beter is om de jacht uit de oertijd te simuleren door korte sprintjes te trekken waarin je het onderste uit de kan haalt.

Highintensity interval training is time-efficient and effective, study 
“We have shown that interval training does not have to be ‘all out’ in order to be … New research reveals that high intensity exercise is more .

Mercola Peak Fitness Videos & Articles – Mercola.com
Mercola Peak Fitness is your number one source of health and fitness videos, articles, and updates from renowned and trusted fitness experts.


Gezonde vetten geen dikmakers
Je hersenen hebben vetten nodig. Sterker nog: dit orgaan bestaat voor het grootste gedeelte uit cholesterol en vetten. Verzadigde vetten, wel te verstaan. Wanneer je weinig tot geen vet consumeert, kan dit zeer schadelijk zijn voor je gezondheid.

What Happens If The Body Is Deprived Of Unsaturated Fat 
What Happens If The Body Is Deprived Of Unsaturated Fat? The body can make most unsaturated fats from other food components. To deprive 

Dietary Fat Truth, Eating Healthy Fats to Lose Fat – saturated fat can 
To start, eating an adequate supply of healthy dietary fats is vitally important to your overall healthFats are one of the main components in all of the cell 1 Reactie(s)

 1. Drie ‘weetjes’ die ik kan toevoegen.

  1. Suiker kun je tegenwoordig vervangen door Stevia. Een plantje met een grote zoetkracht. Het is zelfs genezend voor het metabolisme, en tegenwoordig vrij verkrijgbaar. Doen! Er zijn al frisdrankfabrikanten die het gebruiken in nieuwe producten. Je moet wel wennen aan de smaak.

  2. Afvallen lukt eigenlijk alleen maar als je jezelf geestelijk goed voelt. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat met name volwaardige en goed gebalanceerde voeding sterke invloed heeft op de geestelijke gezondheid en het geestelijk welzijn. Afgelopen week is daar een wetenschappelijk artikel over gepubliceerd. Met name ouderen blijken zeer vaak ondervoed, Vitamine E en een flink aantal mineralen tekorten is vaak de oorzaak van o.a. depressie onder ouderen. En dat zijn niet mensen die aan de lijn doen, maar vaak normale gangbare kost eten. Het is dus zaak om op te letten of je volwaardig voedsel eet. Dat hoeft niet eens veel te zijn.

  De universiteit van Harvard heeft een tiental jaar geleden al een onderzoek gedaan naar het verband van inname van hooggedoseerde Omega 3 vetten (zoals voorkomt in vette vis: haring, zalm, makreel, sardientjes, maar ook in levertraan) en depressie en bipolaire stoornissen. De uitkomst was significant in het voordeel van mensen die werden ondersteund met Omega 3 suppletie. Vette vis is niet alleen goed voor de hersenfuncties. Ook het hart en de bloedvaten EN het bloedsukergehalte wordt fantastisch gereguleerd door vette vis. Dus als je gezond wilt blijven en wilt afvallen: Vette vis eten, of lijnzaad en noten. (met mate, maar wel liefst dagelijks…)

  3. Intervaltraining werkt heel goed, maar is niet voor iedereen haalbaar. Het is ook een kwestie van in het dagelijks leven nét iets meer bewegen binnen normale waarden. Iets vaker de fiets pakken, een langer stukje lopen, vaker een wandeling maken (ook in de avond) en dan niet gaan grazen in de koelkast of chips pakken als je thuiskomt, vaker de trap nemen ergens, dat soort dingen scheelt al veel. Bedenk dit: in de tijd dat alleen de rijken zich een auto konden permitteren was bijna niemand verder dik, enkele uitzonderingen daargelaten. In die tijd deden mensen bijna alles lopend of fietsend (of met openbaar vervoer indien aanwezig).
  Het is dus een kwestie van gewoontevorming en gemak.
  Het is al aangetoond dat niet hardlopen maar stevig doorwandelen veel beter helpt om af te vallen. In de bergen wandelen werkt nog beter… 😉

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest