Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Wandelen met Thich Nhat Hahn tijdens Wake Up op 31 maart

/
/
/
405 Views

TNH komt deze zomer naar Nederland

Amsterdam – Als onderdeel van het Wake Up Festival in Amsterdam op zaterdag 31 maart 2012 zal er een vredeswandeling in Amsterdam worden gehouden gelijktijdig met de vredeswandeling die de boeddhistische monnik Thich Nhat Hahn in Londen aanvoert. Naast Londen en Amsterdam zijn er op tal van plaatsen in de wereld op dat moment vredeswandelingen.

De zenmeester TNH komt in augustus 2012 naar o.a. Nederland om onder meer een lezing te geven in het World Forum in Den Haag onder de titel ‘Mindfulness en Innerlijke Vrede’.

Thich Nhat Hanh, 86 jaar, boeddhistische monnik, schrijver en vredesactivist, behoort tot de meest bekende spirituele leraren in de wereld. Hij stimuleert de toepassing van meditatie in het leven van alledag. Door in aandacht (mindful) te leven in het hier en nu, ontstaat begrip en mededogen. Deze leiden tot maatschappelijke betrokkenheid en zorg voor de aarde.

In Nederland en Vlaanderen zijn er momenteel ca. 60 meditatiegroepen (sangha’s) die geïnspireerd zijn door Thich Nhat Hahn. In totaal gaat het hierbij om 1000 tot 2000 actieve beoefenaars. Zij worden ondersteund door de stichting Leven in Aandacht (opgericht in 1995). Recent is ook een jongerenbeweging ontstaan, Wake Up (18 tot 32 jaar).

Meer: wakeupnow.nl en www.leveninaandacht.netPlaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest