Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Een goed voornemen nodig? Eet avocado’s

/
/
/
429 Views

Groene smoothie: kick-start in een glas

Begin de dag met groente. Staat het idee van een gemengde salade op de nuchtere maag je tegen, maak het jezelf dan gemakkelijk en verstop het groen. Alleen de kleur verraadt nog wat erin zit. De smaak is daarentegen zoet, rijk en romig. Een kick-start van je dag. En het is nog snel klaar ook.

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 1 medium avocado, ontpit en in stukken
 • 1 rijpe (bevroren) banaan, in stukken
 • 2 grote handen verse spinazie
 • 1 kiwi, perzik, mango of andere zoete vrucht ontdaan van pit en schil
 • 2 medjool dadels, ontpit en in stukjes
 • 1 eetlepel amandelpasta
 • 350 ml liter koud water (minder voor een steviger substantie)
 • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
 • Eventueel een paar ijsblokjes

Bereidingswijze
Voor dit recept heb je een blender nodig. Mix eerst het water, de lijnzaad, dadels en amandelpasta in de blender. Voeg daarna de spinazie toe, en als laatste het fruit. Geniet direct van het resultaat, want de voedingswaarde holt hard achteruit zodra je de smoothie even laat staan.

Vruchtbare vrucht
Het woord ‘avocado’ is afkomstig van het Spaanse ‘aguacate’ dat weer gebaseerd is op het Mexicaanse Nahuatl-woord ‘ahuácatl’, oftewel testikel. Het refereert zowel aan de vorm als aan de eigenschappen die de Azteken de avocado toedichtten, namelijk het stimuleren van de vruchtbaarheid. Over de avocado zijn de meningen lange tijd verdeeld geweest. En er zijn nog steeds deskundigen die light propageren en adviseren deze vette vrucht te mijden. Maar het merendeel steekt inmiddels de loftrompet. Er zijn immers genoeg bewijzen dat je van vetloos eten vaak dikker én ongezonder wordt. De kans op hart- en vaatziekten neemt juist toe omdat je HDL-cholesterolgehalte (de ‘juiste’ cholesterol) daalt, je neemt geen vetoplosbare vitamines meer op, het bevordert ontstekingen in je lichaam en je hersenen raken ondervoed. Bovendien is er een grote kans dat je je verminderde calorie-inname op peil probeert te houden met een overdaad aan koolhydraten en eiwitten. Het gaat er niet om hoe weinig vet je eet, het gaat om de juiste vetten in de juiste verhoudingen. En voilà, de avocado heeft dit al voor je geregeld.

Avocado’s zijn rijk aan onder meer vitamine A, B, E, en K, aan potassium, foliumzuur en aan zowel meervoudige als enkelvoudige onverzadigde vetten. De smaak is niet uitgesproken waardoor ze uitstekend te combineren zijn met diverse smaken. Maar ook lekker gewoon puur, met een beetje zout, peper en citroensap. Heb je nog een goed voornemen nodig voor 2012? Eet meer avocado’s!

Meer info: www.healthy-eating-politics.com 

www.naturalnews.com/022553_medical_myths_cholesterol.html

http://undergroundhealthreporter.com/avocado-health-benefits 

Of typ in Google Scholar (http://scholar.google.nl/) de zoekwoorden ‘avocado’ en ‘health benefits’.Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest